Klicka på "Matchreferat" i menyn och läs mer om våra matcher!

Herrlaget
Herr Spelprogram
Herr Tabell
Kryss i toppmötet mot Malmö City
2017-06-21 23:10
Matchen präglades av många och intensiva närkamper (Fotograf Gert Jacobsson)
LB07 - FC Malmö City 1-1 (0-1)
Mål; Damir Becirovic (STRAFF)

**

Alla matcher är viktiga, men inte lika viktiga som dagens match mot Malmö City. Gästerna hade dels revansch att utkräva för förlusten på Kirseberg, men framförallt hade Backalaget ett ypperligt tillfälle att krympa avståndet till LB07 i tabellen. Vid seger hade differensen varit tre poäng, vilket gett laget stora möjligheter att komma både ikapp och förbi. Sett till de förutsättningarna får det oavgjorda resultatet betraktas som helt ok, särskilt med tanke på att fd. LB07keepern utmärkte Robin Armandt i Cityburen gjorde en stormatch och länge framstod som omutlig. Robin räddade sitt lag flera gånger, avvärjde både ett par frilägen och gjorde även en svettig räddning på en välplacerad nick från Luka Jovovic. Det krävdes en straffspark för LB07 skulle göra mål idag och spöket som gör det så förtvivlat svårt för laget att göra mål på annat sätt än på fasta situationer lever dessvärre vidare. 

Förhoppningsvis gör sommaruppehållet laget gott vad det gäller den biten så att målproduktionen kommer igång. Serien är hyperjämn och det kan mycket väl bli så att placeringar kommer att avgöras via målskillnad. LB07 skall ha en eloge för att man står upp, fightas i närkamper och inte viker ner sig. Det är en styrka att ha en sådan arbetsmoral och löpvillighet i laget, vilket kan räcka hela vägen in i kaklet. Time will tell!

Nu går laget på semester för att ladda batterierna inför höstens slutspurt och man gör det som serieledare.

Undertecknad går även på semester från laget och det för gott. Olika skäl gör att någon annan får ta över tangentbordet för att skriva matchreferat framöver eftersom jag lämnar över ansvaret och tackar för mig.

Framåt LB07! 

/ Mats Linde, lagledare
De unga trotjänarna lyfter LB07 uppåt
2017-06-12 09:01
Ett ungt och talangfullt LB07 vill ta kompisgänget till en högre nivå. – Vi ska högre upp, men hur högt får vi se, säger LB07:s tränare Tommy Ringblom.

Läs mer på Sydsvenskan.se >>

(Källa: Sydsvenskan)Heja LB07!Osannolik avslutning på matchen som rundade av en osannolik vår.
2017-06-11 19:21
Ett samlat LB07 innan matchen mot ÖT/Smygehuk FF (Bild från Sydsvenskan, Hussein El-alawi)
LB07 - ÖT/Smygehuk FF 2-1
Mål; Luciano Bardanca Gonzales, självmål

***

Gästerna gjorde flest mål, men LB07 vann matchen. Osannolikt, men med LB07ögon sett inget konstigt eftersom säsongen 2017 hittills präglats av marginaler som varit på rätt sida, sanslöst flyt och ibland, som idag, ren förbannad tur. Men som Ingemar Stenmark så klokt en gång sa, det tål att upprepas: "Jag vet inget om tur, men jag vet att ju mer jag tränar desto mer tur har jag." 

För det är ju så, att ett bra lag har det som många uppfattar som tur, ett lag i medgång har ofta gjort något rätt, jobbat hårt och konsekvent, värvat rätt karaktärer med hög kompetens, byggt en lagkänsla, trott på en spelidé och varit den trogen, byggt långsiktigt, etc etc. Så är fallet med denna trupp. Efter degraderingen från Div3 säsongen 2015 startade man om, rebootade systemet, defragmenterade truppen och gjorde en medveten satsning på egna unga produkter och hemvändare (spelare som spelat i andra klubbar) mixat med äldre och mer rutinerade män som komplement till pojkarna. Frukten av den sådden skördas i år. Truppen är synnerligen homogen, moralen hög och gemenskapen stark som Kruppstål. Faktorer som är enormt viktiga om man vill vinna en serie.
Dessutom är truppen både spetsig och bred. Idag saknades hela nio spelare som av olika skäl inte fanns tillgängliga för spel, men trots det ställdes ett starkt lag på både plan och bänk. 

I slutändan vinner oftast rättvisan, som idag, LB07 hade ett massivt spelövertag, men sin ovana trogen lyckades man inte göra det som är ett så avgörande moment i fotboll; mål. Skall man vinna serien eller gå till kval krävs det dock att målproduktionen förbättras. Det är hyperimponerande att enbart släppa in fem mål på 11 matcher, men det är mindre imponerande att som serieledare bara göra 18. Som referens kan det nämnas att tabellfyran Malmö City gjort 32 mål, nästan dubbelt så många som LB07. Låt oss hoppas att Mr. Ketchupeffekt dyker upp nu när serien vänder!

Gästerna som huserar i botten av tabellen sjönk djupt ner på egen planhalva och gjorde det tight för LB07. Hemmalaget tokdominerade bollinnehavsmässigt, men skapade inga mängder av målchanser och de som skapades var sällan hyperfarliga. I halvtid var matchen mållös och LB07 pratade om att hålla ett fortsatt högt bolltempo för att trötta ut de bolljagande gästerna som fick slita hårt för att freda sitt mål. Kampen blev fortsatt intensiv och präglades mer av just kamp snarare än skönspel.

Som så många gånger förr denna säsong krävdes det en fast situation för att LB07 skulle göra mål. Det är en superkraft i denna division att ha flera så vassa frisparksexekutorer som är skickliga både med vänster och högerfötter. Det gör det svårt för motståndarna att placera muren när det blåses för frispark i farliga lägen. I den 63e minuten fick LB07 frispark strax utanför straffområdesgränsen och både högerfotade Jonne Ekendahl samt vänsterfotade Luciano Bardanca Gonzales ställde bakom bollen som presumtiva skyttar. Det blev Luciano Bardanca Gonzales som fick chansen och han förvaltade den på bästa sätt. Bollen böjdes in i mål och vilt jubel utbröt på Brovallen. Kanske mer av lättnad än av glädje?

Som bekant är släkten värst, en tes som idag styrktes av gästernas Ali Eldawi. Ali som förra säsongen spelade i LB07 fick i sista ordinarie matchminut en tå på bollen och han visade ingen pardon mot sina förra lagkamrater när han kvitterade ställningen till 1-1.

När alla trodde att matchen var slut kommer så skänken från ovan. En spelare i ÖT/Smygehuk skall nicka undan ett skott/inlägg, men får en olycklig träff med pannan och det sista som sker i matchen är att bollen seglar in i mål över en chanslös målvakt.

När serien nu vänder gör den det med LB07 i ledning med fantastiska 31 poäng av 33 möjliga. Ett imponerande facit, men som sagt skall det framhållas att flera av dessa poäng bärgats i slutet av matcherna och med minsta möjliga marginal. Ett flyt man inte kan ta för givet och om man får önska sig något är det att laget blir bättre på att döda de matcher man för på det spelmässiga och bollinnehavsmässiga viset.

Slutligen ett stort tack till Magnus Freij och alla andra vaktmästare som gjort ett enormt jobb med A-planen, stort tack, ni bidrar till att vi kan spela den fotboll vi vill!

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare