Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Klicka på "Matchreferat" i menyn och läs mer om våra matcher!

Herrlaget
Herr Spelprogram
Herr Tabell
Vidrigt väder i viktig viktoria på vår vall – ännu en uddamålsseger mot Nike
2019-07-04 23:23
Så här glada - och blöta, både av väder och svett - var La Familia efter segern mot Nike. Viktig seger och välförtjänt semester!

Redan efter drygt två minuter kom kallduschen. Inte den som vädergudarna stod för i 95 minuter – det var fruktansvärt väder – utan Nikes chockande ledningsmål. Det var ett snyggt anfall, där Nike med matchens första seriösa offensiva bollförflyttning, kom loss på vår högerflygel. Det låga, hårda inspelet kunde rullas i tom kasse av Nikes nr 3 Sebastian Ascencio Dahl. Det är inte ofta vi blir så upprullade. Mycket tuff start – tuffast tänkbara.

 

LB07 låg efter både i målprotokollet och spelet. Nike vann otroligt många dueller första kvarten. De kom till start extremt taggade och med hög press, som förbryllade oss. Backlinjen var till viss del nykomponerad. Cliff hade tagit steget in som mittback, med Max som vänsterback. Martin och Wille hade sina vanliga positioner.

 

Även mittfältet var delvis nytt. Robért fick vara spelmotor i mitten – en uppgift han löste galant, en av hans bästa matcher i år – och Roos/Calle kompletterade en mittsektion med mycket fart och krigande i sig. Kanterna fick inte oväntat Bato och Luci husera på, med snabbe Rask som spets. Rask var bra idag. Monsterlöpningar defensivt i världsklass plus ett mål och en rad chanser förde upp honom som kandidat till Man of The Match. Värsta konkurrenterna är för mig Martin, som i matchens slutskede gör en strålande räddning på mållinjen på Nikes kanske bästa kvitteringschans, och nämnde Robért. Jag kunde inte komma överens med mig själv så så idag blir det Men of The Match.

 

Vädret var som bekant vidrigt. En rak västlig sidvind, 10-12 m/s, med byar på säkert fem sekundmeter till och regn hela tiden. Det var således svårspelat, med bollar som stannade i luften eller flög iväg alldeles för långt. LB07 försökte efter 20 minuter gräva sig ur försvarsskyttegravarna med en lång rad långbollar och det kändes både stressat och svårt. Vi var tagna av Nikes framfusighet och hade sånär släppt in ett andra mål i matchupptakten, men vi fredade oss. Både med tur och skicklighet, ska sägas, Nike var bra.

 

Istället började LB07 äta sig in matchen. Från den 25:e minuten och framåt hade vi fem-sex avslut, med Rasks skottprojektil i 28:e som bästa exempel. Målvakten fick göra en fin räddning till resultatlös hörna, men Rask skulle dyka upp igen, visade det sig. I 42:a kom nämligen kvitteringen, signerad just Rask. På en fin djupledsboll i misstänkt offsideläge – assist Robért – kom han fri och gjorde inga misstag. En lätt inrullning i målvaktens bortre och kvitterat på tavlan. Bravo Rask! Hans samarbete med både Robért och Bato fungerade bra matchen igenom, men det gav inte så förfärligt många glödheta genombrott. Viktigt att ta tillvara på läget han fick och dessutom lagom energiboost strax innan pausvilan.

 

I pausen ringlade en icke föraktfull kö till de grillade burgarna och korvarna. Många tillresta Nike-fans förstås och trevligt med så pass mycket folk trots det höstlika vädret. Micke och Philip i grillen fick arbeta, men det är de vana vid. De är dock inte vana vid att nästan blåsa bort eller att vara genomblöta efter en match. Mycket berömvärt av dem att leverera hela matchen igenom samt till spelarna en stund efter. Hatten av för Philip och Micke!

 

Coach Ringblom gjorde ett byte i paus. Calle gick ut – taktiskt eller p g a att han inte riktigt fick grepp om sin mittavdelning – och in kom Maltin, extremt taggad och löpvillig. Så taggad att han fick ett domarsnack efter bara någon minut, ska vi säga p g a överambition? Strax innan, i halvlekens allra första minut, hade Nike en livsfarlig frispark från långt håll, som stannade i luften och ställde Festim. Jag tyckte att bollen, efter lite studsar här och där, till slut hamnade i Festims ribba (stolpe?), och på läktaren kunde vi andas ut över att inte släppa in ett mentalt svårhanterligt mål direkt i andra.

 

LB07 skapade en hel del, både halv- och helchanser. Rask blev nerriven i straffområdet, trolig straff om vi haft VAR (som jag för övrigt tycker missköts i t ex dam-VM). Tyvärr blev det enda resultatet en varning till Rask för protest. Anton kom in för Luci i 56:e minuten och hade sånär fått ordning på Cliffs långa djupledsboll och kanske gjort mål. Max hade en frispark, som dock tog i muren.

 

Det skulle ändå bli en frispark som avgjorde matchen. Bato, som missat stort ett par i första, la upp bollen i den 75:e och sköt en slug, låg boll, som gick förbi muren, men touchade ett ben inne i straffområdet och till sist letade den sig hela vägen in i målvaktens bortre hörn. 2-1 och grepp om matchen med en kvart kvar. Bravo Bato!

 

Sista kvarten blev LB07 lite ängsliga. De var först de sista fem ordinarie minuterna som vi skapade en rad lägen. Maltin var på väg igenom och blev fälld av nr 3, som då åkte på sitt andra gula och visades ut. Anton hade ett läge från vänster på övertid, men han valde att skjuta ur snäv vinkel istället för passet snett-inåt-bakåt, där Rask fiskade.

 

Alldeles i slutet av de oförklarliga och dryga fem övertidsminuterna fick Martin vara räddande ängel på mållinjen. Hur kan ett ben/en fot bli så långt? Mycket bra idag, Martin!

 

Båda coacherna letade efter taktiska byten som kunde vända matchen till det egna laget. En hel del av dessa byten gjordes, men ställningen stod sig. När domaren blåste för full tid var det härligt att känna nervositeten släppa. Tre otroligt viktiga poäng! Minst nio ner till just Nike (12 i nuläget, fast med en match mer spelad) och tio ner till Lödde. Bra jobbat, LB07!! Skönt att fira semester med den (ointagliga?) poängledningen. 

 

Tommy framhävde just killarnas karaktär, snarare lagets starka karaktär. Det blev sedvanliga Sha-la-la- i omklädningsrummet och spelarna fick mycket beröm. Tommy var både stolt och lättad.

 

Vi ses mot Malmö City den 4/8 (borta)

 

Kort referat idag – de blöta-blåsiga timmarna slet rätt så hårt i mig så jag orkar inget annat.

 

Forza LB07!

Magnus Hinderot

Inför Nike
2019-07-04 11:02
Rutinerade Martin kommer ha en hel del att styra och ställa med ikväll.

LB07-Nike    Brovallen 18.30

 

Ikväll gäller det! 18.30 på Brovallen startar lilla seriefinalen mot Nike. Det går nästan inte att förklara hur viktig matchen är, så jag ska inte ens försöka. Istället fattar jag mig kort och hoppas att så många som möjligt dyker upp på läktaren. Det lär komma mycket folk från Lomma, för matchen är om möjligt ännu viktigare för Nike. En riktig sexpoängsmatch!

 

Startelvan kommer bli en helt annan än senast. På många sätt lär det bli en annan elva än i de flesta matcherna i serien. Varför, undrar du? Jo, för att det saknas ganska många killar i LB07. Till de på skade- och sjukdomslistan, Damir och Luka i första hand, kan nu även läggas de som är frånvarande av andra skäl så här i semestertider: Jonne, Saban, Simon och Robert M. Jag kanske t o m glömmer eller saknar vetskap om någon. Det ryktades t ex om att Wille skadade sig på träningen igår, men han bekräftade nyss att han troligtvis kan spela.

 

Man behöver inte måla fan på väggen för det här. Så här uttryckte målvakten och ständige pådrivaren Festim det: ”Väldigt bra känsla inför idag. Vi har många borta, men en fin möjlighet för andra att visa upp sig. Och jag kommer inte tillåta att någon går på halvfart!” Jag kunde inte sagt det bättre själv. Så är det naturligtvis. Andra kommer få chansen att spela. Andra kommer kliva fram och avgöra när manskap saknas. Vi har fantastiskt fin bredd på truppen – det måste vi visa idag!

 

Det ska faktiskt bli kul att se hur Coach Ringblom formerar laget i det skarpa läget. Jag har mina funderingar, men jag luftar inte alla här. Bara några: Calle G bör ta en innermittfältsplats. Hans löpstyrka, ettrighet och kvickhet kommer göra stor nytta både offensivt och defensivt. Max kan nog också få plats, varför inte som yttermittfältare framför Cliff eller omvänt, men kan också vara sparkapital till en andra halvlek i en garanterat tuff, tajt match. En annan fundering är att Tommy, efter Flagg-fajten, säkert tänker sig tillbaka till tryggt inspelade 4-5-1, där exempelvis Bato och Robért på kanterna kan såra alla lag som nästan-forwards med fin tvåvägs-kapacitet.

 

Vädret blir inte det bästa. Regn och blåst hela dagen, även ikväll. Regnkläder och glatt humör brukar lösa den typen av problem – stanna inte hemma för lite regn. Vi på läktaren måste göra vad vi kan för att stötta vårt lag, vår fotbollsfamilj. La Familia! Kom igen! Nu kramar vi ur oss det sista vi har innan sommaruppehållet och välbehövlig semester! Tre poäng är målet – kom till Brovallen och var en del av fotbollsfamiljen!

 

Forza LB07

Magnus Hinderot

Tre viktiga poäng bärgades efter (onödig?) dramatik på soldränkt Dalhems IP
2019-06-29 19:56
Saban gjorde ett mål (straff) förra matchen. Två mål idag, trots missad (!) straff.

Det ska sägas med en gång. Det vi framförallt tar med oss från den här matchen är de tre poängen. De är viktiga, t o m nödvändiga för att hålla de jagande lagen på ett avstånd vi vill ha för att fira semester i lugn och ro.

 

Det var varmt och soligt, men en klassisk skånsk sommarbris förhindrade värmeslag likt södra Europa. LB började bäst och hade possession i princip oavbrutet matchens fem första minuter, kryddat med en trio hörnor. Dessa nickades bort eller ledde till ny hörna och vi skapade ett visst tryck, dock utan att komma till de allra glödhetaste chanserna.

 

En hel del förändringar i startelvan eller kanske snarare i uppställningen. Med Ågren tillbaka i USA så tog som väntat Roos klivet ner på mittbacksplats med Martin som given partner. Wille och Cliff fick ta hand om kanterna, inga större överraskningar. Offensivt prövade Coach Ringblom en klassisk 4-4-2, med target-Saban och djupleds-Rask som forwards, uppbackade av Jonne/Robért centralt på mitten och Luci/Bato på var sin ytter. Intressant uppställning!

 

Efter några illa riktade skott signerade Luci och Saban så klev Flagg in i målprotokollet i den 14:e minuten. För andra matchen i rad släpper vi in första målet och för tredje matchen i rad släpper vi in mål (två mot Balkan, ett mot IFK Trelleborg och så idag mot Flagg). Festim var chanslös efter att Wille helmissat en bortnickning och Flaggs nr 9 André Borg kunde enkelt både måtta och placera in säsongens femte baklängesmål, trots att Festim och täckande backar gjorde vad de kunde för att undvika det. Kanske föregicks målet av passivt försvarsspel i största allmänhet – ett problem vi faktiskt hade matchen igenom.

 

Därför var det både skönt och viktigt att vi studsade tillbaka i matchen bara drygt fem minuter senare. Efter bra krigande på högerkanten av Luci fick LB07 en frispark från sidlinjen. Kapten Jonne måttade och hittade bortre delen av målområdet, där Saban med fint häng fick till en klockren nick i för honom bortre burgaveln. Otagbart och snyggt! Bravo Saban!

 

Saban fick självförtroende! Han gjorde en fin dribblingsaktion i 23:e, med hörna som resultatlöst resultat. Bara minuten senare fick Festim göra en svettig räddning på ett markskott från nära håll. Sånär att returen nådde en Flaggspelare, men vi fredade målet. Igen passivt försvarsspel som orsak. Energi? Semester?

 

Sedan dominerade LB07 en stund. Saban hade avslut, liksom Bato på volley. Kanske skulle Rask avslutat själv, men det hade varit jäkligt snyggt om det gått vägen. I 35:e var det nytt passivt försvarsspel som gav Flagg en monsterchans, snarare en dubbelchans. Festim räddade den första och det andra avslutet hamnade lyckligtvis i burgavelns utsida. Jag hade nästan antecknat 2-1 till hemmalaget, men vi klarade oss med hjärtat i halsgropen. Flagg var farliga varje gång de anföll – eller så var vi för veka och ängsliga.

 

I halvlekens absoluta slutskede fick vi chansen att ta kontroll över matchen. Efter en hands i en inläggssituation blåste domaren straff till LB07. Bato stod vid straffpunkten, men gav bollen till Saban, som satte en snygg straff senast mot Trelleborg. Han tog sats och drämde till… hårt i överliggaren och över! 1-1 i paus och lite oroligt bland oss på läktaren. Men bara lite.

 

Tommy pratade allvar med spelarna utanför omklädningsrummet (som troligtvis var bastuvarmt). Vissa av hans ord nådde oss på läktaren och det var inte bara kärlek i tonen. Han efterlyste 100% och energi. Resultatet kom omgående i andra halvlek. Redan i första minuten, efter ett fint anfall, serverade Bato en revanschsugen Saban, som drämde till igen: klockrent i stolpen från drygt 20 meter. Och bara tre minuter senare fick han läget som han nästan alltid förvaltar 100%-igt – en djupledsboll i steget från Rask, bra passning, lite taskig vinkel, men Saban satte den kliniskt i bortre. 1-2 på tavlan och Sabans andra för dagen!

 

Resten av matchen var ett böljande krig. Det var varmt därute och alla spelare blev naturligtvis trötta. Båda lagen gjorde en rad byten i andra. Den förste att byta i LB07 var Luci – Anton kom in. Efter halva halvleken gick Robért ut till förmån för säsongsdebuterande Maltin. Kul att ha honom tillbaka på planen!

 

Vi skapade en hel del chanser. Det är bra. Mindre bra är att Flaggs målvakt sällan behövde ingripa på riktigt. Vi träffar helt enkelt målet för sällan. Flagg var betydligt vassare i sina avslut och Festim fick göra fler räddningar än hemmakollegan. Jonne hade en farlig frispark, strax utanför, samme Jonne hittade Rask med en snabb frispark, men Rasks projektil träffade burgavelskrysset. Anton hade också ett rykande skott, även det missade målramen.

 

Det var faktiskt Flagg som fick (gavs?) den bästa målchansen i matchens slutskede. I 76:e kom de i ett friläge, efter passivt agerande av oss igen, men Festim var nog på bollen, som sedan hittade stolpens insida. Någon LB-back rensade sedan bort den på mållinjen. Puh! Svettigt! Nervöst!

 

Strax därefter byttes LB:s rutinerade trio ut: Jonne, Bato och Rask klev av. Jonne skulle nog egentligen inte spelat p g a en fotskada, men han får ändå min Man of The Match. Som någon på läktaren sa: ”Jonne är otrolig – han är bäst VARJE match.” Det ligger mycket i det påståendet. Jonne är en maskin som samtidigt har enorm kreativitet, disciplin och pondus. Inte bra att han missar Nike på lördag, men det ger någon av dagens duktiga avbytare chansen. In kom nämligen en av mina favoritspelare, Calle G, tillsammans med Robert M (som tyvärr också missar Nike) och Max, som också gjorde ett fint inhopp. Lite kort – en kvart på de tre – men de bör alla ha spelat sig till åtminstone startelva-nosande i sista omgången innan semestern.

 

En annan som alltid håller extremt hög klass är Saban. Det är inte ofta jag inte ger MoTM till en tvåmålsskytt i en 2-1-match. Det säger en del om kvaliteten på konkurrensen i laget. En tredje som finns med på min alltid-bra-lista är Festim. Han räddar oss ett par gånger idag och han är en pådrivare i världsklass, utan överdrift, inte minst på träning. Han har nog t o m större vinnarskalle än Jonne! Jag förutsätter att han är kapten på torsdag mot Nike.

 

LB07 höll undan. Stort jubel efteråt och Sha-la-la-la-la i omklädningsrummet i vanlig ordning. Först, som sist, tre ohyggligt viktiga poäng in i en redan riklig skörd. Om den skörden späs på med ytterligare tre på torsdag så har LB07 ett järngrepp om division 2-platsen. Det är trots allt bara nio omgångar kvar att spela i augusti-september. Ett niopoängsförsprång tappar vi INTE på nio matcher.

 

Därför gäller följande: TORSDAG 4/7 18.30 BROVALLEN. MAN UR HUSE, TACK! OM DU INTE ÄR PÅ SEMESTER SÅ DYKER DU UPP PÅ BROVALLEN, GÄRNA I GOD TID, OCH SÅ KÄMPAR VI NER NIKE, TILLSAMMANS! TA MED DIG NÅGON ANNAN SOM VILL SE FOTBOLL SÅ ATT DET BLIR PUBLIKFEST! BURGARNA OCH TROLLKORVARNA BEHÖVER MUNNAR ATT MÄTTA OCH VÅRT LAG BEHÖVER DITT STÖD.

VI SES PÅ TORSDAG!

 

Forza LB07!

Magnus Hinderot