Klicka på "Matchreferat" i menyn och läs mer om våra matcher!
Spelprogram
Tabell
Seger över Malmö City gav sjätte raka förlustfria matchen för LB07.
2017-04-15 20:50
Irfan "Den Bosniske Bulldozern" Mujevic, invigde sina nya skor med att göra mål!
Malmö City FC - LB07 2-3 (1-1)
Mål; Irfan Mujevic, Mattias Hansson och Ersan Mujevic.

***

Efter en lyckad hemmapremiär var det dags för bortapremiär på "Backarna". Kirseberg visade sig från sin mest ogästvänliga sida när man i ett mer oktoberaktigt än vårlikt väder välkomnade LB07 till dagens match mot ett topptippat Malmö City. Det slogs för övrigt high score på SMHIs väderapp vad det gäller antal regnminuter på en dag och kylan var påtagligt närvarande denna påskafton. 

Malmö City har med sina hypertunga nyförvärv och ninjas på Futsal, Kristian Legiec, Patrik Burda och Robin Armandt, samtliga med landslagsmeriter, tippats som favorit till att vinna Div 4 sydvästra. Laget har bevisligen ett par av Sveriges bollkänsligaste fötter att tillgå och det råder ingen tvivel om att tekniken är lagets signum och största hot för motståndarna. Malmö City gick dock på en så kallad mina, när man i premiären bortaförlorade mot GIF Nike med hela 0-3. Därför var man extra motiverat och taggat inför dagens kamp där de poäng som stod på spel förmodligen kommer att visa sig vara oerhört värdefulla i den toppstrid som dagens båda lag förväntas delta i när serien skall summeras.

Som väntat trillade hemmalaget boll på ett tikitakadoftande vis i inledningen av matchen. LB07 höll dock Malmö City på bekvämt avstånd från Viktor Jacobsson i LB07buren och bollinnehavet för hemmalaget genererade inga direkta målchanser värda namnet. Matchbilden påminde en del om en tungviktsmatch i boxning där de båda kombattanterna hyser stor respekt för varandra och mest går och slentrianjabbar lite försiktigt utan att dra iväg några uppercuts eller rallarsvingar.

Därför kändes det logiskt att det skulle till en fast situation för att ett mål skulle komma till. LB07 vaskade fram en hörna som Damir Becirovic med kirurgisk precision drog iväg så väl avvägt att Luka Jovovic kunde nickskarva bollen till en fristående Irfan "Iffe" Mujevic. Iffe tvekade inte när han skoningslöst tryckte in bollen i mål. Trevligt att Iffe som mest är känd som "Den Bosniske Bulldozern" när han sliter, skaver och vinner boll på mittfältet, även får göra mål.

Men underbart är kort och hemmalaget replikerar snabbt när man tar tillvara på en klassisk bjudning från LB07försvaret, därmed är kvitteringen ett faktum blott åtta minuter efter ledningsmålet.

I den andra halvleken tar LB07 ett kliv upp i banan, sätter en högre och mer distinkt press på Malmö City och tar därmed kommandot i matchen. Hemmalaget ser ut att tappa linjerna och intentionerna i spelet när LB07 trycker på, men det skall dröja till minut 73 innan målet kommer. Efter en schackliknande rockad av Tommy Ringblom blir Luciano Gonzales vikarierande högerback. En boll sätts på djupet och Luci sätter in bollen i boxen med den sällan använda högerfoten. Där möter kvicke Mattias Hansson upp och med en touch förpassar han bollen i mål. Ett väldigt vackert fotbollsmål.

Åter igen visar det sig att det är värdefullt att ha avbytare av grov kaliber och efter ett par byten kopplar LB07 ett fast grepp om matchen när det sätts in fräscha ben på planen som gör att tempot kan hållas uppe matchen igenom. Alla tror att Ersan Mujevics fina mål dödar matchen i den 83:e minuten, men Malmö City visar prov på god moral när man trycker in sitt andra mål för dagen och skapar nerv i kampen. Matchen är på väg att spåra ur en smula och det är allmänt grinigt och smågrisigt i slutet av matchen. Dessbättre för LB07 rinner tiden iväg och när domaren blåser av matchen kan LB07 fira sin andra raka seger i seriespelet.

LB07 är nu inne i ett så kallat stim. De senaste sex matcherna har slutat med fem segrar samt ett oavgjort resultat. Pessimistiskt lagda personer säger nu att ju längre segersvit, desto närmre kommer man en förlust. Lite mer positiva människor formulerar det som att laget hittat en struktur, ett vägvinnande spel och ett allt starkare självförtroende som skapar en trygghet i laget. Förutsättningar som skapar kontinuitet som i sin tur gör att laget växer och växer för varje match man spelar tillsammans. Oavsett hur man är lagd, kommer det att bli spännande att följa laget som nu fått en så kallad smakstart på seriespelet.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare

Skön premiärseger när LB07 uddamålsbesegrade ett rutinerat KSF Kosova IF
2017-04-08 23:59
Jakobsson, Jovovic & Ågren, den Limhamn/Bunkefloiska Bermudatriangeln har inte släppt in ett mål på 450 minuter. (Fotograf Gert Jakobsson www.fotbollsbilder.se)

LB07 - Kosova IF 1-0 (1-0)

Mål; Damir Becirovic

 

*****

 

Seriepremiär och dags för ett till stora delar nykomponerat lag att visa att de fina resultaten i den senaste tidens träningsmatcher inte var en slump. Dagens gäster, Kosova IF, mönstrade ett minst sagt namnkunnigt manskap med spelare som lirat på hög nivå under många år. Rutinerade herrar som LB07bekantingarna Ylli Shabani och Xhevdet Lumnica är välkända, Qendrim Selmani har spelat ungdomsfotboll i LB07, Alexander Nunez och Alvaro Maldonado har spelat professionell fotboll utomlands, osv osv. Med andra ord, ett välmeriterat lag med enorm rutin och som inte det vore nog stod Baskim Sopi och chefade på linjen.

 

Dagens LB07 är en bra mix av gammalt och ungt, oerfaret och rutinerat. Den årsfärska kvartetten Luka Jovovic, Damir Becirovic, Ehrsan Mujevic och Ludvig Olsson som idag spelade från start, har erfarenhet från antingen spel i Div1 eller Div2. Det är ett faktum som ger stadga i lagbygget, särskilt i en premiärmatch där anspänningen är stor. Det kändes redan på samlingen och uppvärmningen att det i dagens LB07 råder total fokus i kombination med en bra energinivå när det är dags för match. Detta gör att de unga spelare kan landa i en betydligt tryggare miljö när det är matchdag och dags att leverera.

 

Vi visste inte mycket innan match mer än att årets LB07 efter en väl genomförd försäsong är väl rustat konditions och styrkemässigt samt att bänkspelarna håller en kaliber som hade renderat dom en plats i startelvan i vilket annat Div4lag som helst. Det ger en trygghet eftersom man vet att laget håller för spel i bra tempo i 90 minuter plus tillägg.

 

Kosova var det lag som visade högst ambitionsnivå i matchens ingress. LB07 förhöll sig en smula avvaktande i sin attityd även om gästerna inte tilläts skapa några hetare chanser. Kosovas tyngd och rutin gjorde att matchen präglades av intensiva kampmonent och om inte superheta, så i alla fall laddade situationer i varje närkamp. Skönt att se att de röda hemmaspelarna inte vek ner sig eller lätt sig intimideras trots det rutinerade motståndet.

 

Bristen på skäggväxt säger väldigt lite om mod och styrka eftersom det, precis som skönhet, kommer inifrån. En sanning som inte minst Oskar Ågren är ett levande bevis för, ungdomlig entusiasm, spektakulärt spelsinne och fina fötter i kombination med kraft och självförtroende är Oskars signum. Oskar har även fått en ny lekkamrat i form av reslige och resolute Luka Jovovic, denna mittbacksduo har visat sig bli mer och mer kompatibel för varje spelminut man får tillsammans. Tillsammans med Victor Jacobsson har man utvecklats till en fotbollsmässig, Limhamn/Bunkefloitisk lightversion av Bermudatriangeln, den som hamnar där dör inte, men går inte därifrån med mål i bagaget. De senaste 450 spelade minuterna har man inte släppt in ett mål, imponerande siffror, särskilt eftersom man i träningsmatcherna mestadels ställts mot lag från en högre division.

Luka och Oskar kompletterar varandra på ett lysande sätt och jag är helt övertygad om att man kommer att fortsätta växa i sin symbiosliknande relation. Den dynamiska duon är ett av flera exempel på att det i laget finns många spelare och kombinationer av spelare som redan i dagsläget är mogna för spel på en högre nivå.

 

När halvtimmen är spelad av matchen visar Damir Becirovic varför även han är en man för spel på högre nivå. Likt en strid ström av vatten som rinner nerför en porlande vårbäck, flyter han igenom Kosovas försvar med bollen klistrad vid fötterna. Avslutet är inte av den hårdaste sorten, men känsla är ofta att föredra framför kraft och bollen touchar en Kosovaspelare innan den letar sig in i mål.

 

I den andra halvleken faller LB07 dessvärre in i det allt lojare tempot, något som gynnar Kosova mer än hemmalaget. Kosovas rutinerade spelare är spetskompetenta i sitt spel när de får tid på sig att leverera passningarna, vilket skapar ett visst mått av oreda i det röda försvaret. Det hade inte varit helt orättvist om gästerna kvitterat och om inte det hade varit för att den gamla klyschan, att stolparna är målvaktens bästa vänner, är en sanning, hade Victor Jakobsson fått vittja nätet minst en gång idag. Efter en palaverdoftande situation i LB07s straffområde rammar bollen stolpen, där var LB07 endast centimetrar från att bli av med två poäng, men lyckligtvis får LB07 med sig alla tre poäng i denna seriepremiär. Kosova är ett lag som kommer att plocka många poäng i år och jag blir inte förvånad om man blir ett topplag som kommer att slåss om seriesegern eller en kvalplats.

 

Kanske är den klyschfyllda sportvärlden inte helt ute och cyklar när man säger att ett bra lag har tur? Förhoppningsvis är det så att det jobb spelare och ledare investerat i försäsongsarbetet börjar ge frukt och som Ingemar Stenmark sa; "Jag vet ingenting om tur, men jag vet att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag."

 

Framåt LB07!

 

/ Mats Linde, lagledare.

Ännu en klassprestation gav seger mot BK Olympic.
2017-03-23 18:27
Jonathan Ekendahl har en stigande formkurva. Den offensiva lustan har fått sällskap av en distinkt defensiv. (Arkivbild Gert Jacobsson)
BK Olympic - LB07 0-2 (0-1)
Mål; Luciano Bardanca Gonzales och Marcus Luburic

**

Dags för tredje raka matchen mot ett lag som spelar i Div3. Hade det rört sig om seriespel hade LB07 efter dessa tre matcher varit ett topplag med 7 poäng och 6-1 i målskillnad. Nu är så icke fallet och LB07 får nöja sig med att nu ha fått ett kvitto på att laget är mer än väl rustat för att spela jämnt eller vinna mot flera olika Div3lag, gott nog och en skön karamell att suga på inför seriestarten. Ingen lever dock på gamla meriter och därför är det så, hur klyschigt och trist det än må låta, att ingen är bättre än ens senaste prestation. Så nu gäller det att konservera det som är bra och fila på det som kan bli bättre.

Matchen startade i ett högt tempo med många intensiva och halvgriniga närkamper. Det fanns flera kopplingar mellan spelarna på planen vilket adderade en personlig prestigeaspekt till kampmomentet eftersom det är allmänt känt att ingen vill förlora mot en fd. lagkamrat. Dimi Kotanidis och Kristian Benkö i Lindängenlaget spelade förra året i LB07, men spelade idag MOT samma lag, efter det att man valt att spela i grönt istället för i rött. LB07s Ehrsan Mujevic och Damir Becirovic spelade förra säsongen i Hyllie, tillsammans med Johan Palmström, Patchi Diallo och Arianit Mulaj. Så, ingen hade problem med motivationen denna afton. Intressant att se Lindängens Batman och Robin spela i samma lag, Palmström och Benkö, som förra säsongen kom etta och tvåa i Skytteligan för Div4. Lyckligtvis höll LB07defensiven dessa målfarliga spelare i strama tyglar denna afton och man tilläts inte komma till några vassare avslut.

Jonathan Ekendahl som sedan bollskolan i Bunkeflo IF varit en av malmöfotbollens större talanger har en stigande formkurva. "Jonnes" offensiva lusta är allmänt känd, men i år har han kryddat den med en superstabil defensiv. En kombo som kan räcka långt. Även i denna match bjöd LB07s nummer 10 på assist, dessutom två stycken. Den ena till Luciano "Speedy" Gonzales, som med sin fart är obehaglig för motståndarna i samtliga löpdueller. Luci sprang iväg från sin back och tryckte säkert in ledningsmålet i den första halvleken, assisterad av Jonathan Ekendahl.

Spelet fortsätter att präglas av högt tempo och aggressivitet, så till den milda grad att det smittar av sig på LB07s coach Tommy Ringblom som efter en klockren sträckt vrist på bollen till tonerna av ett välljudande missnöje över ett uteblivet gult kort på en Olympicspelare blir avvisad från bänken. 

I den andra halvleken visar LB07 upp en imponerande bredd och spets på bänken. Trots fem byten inte bara håller man jämna steg med Olympic utan man även utökar sin ledning. Det är dessutom en inhoppare i form av Marcus Luburic som dödar matchen med sitt mål i slutet av matchen. Att ha bänkspelare som lika väl hade kunnat starta matchen kan bli tungan på den våg som skall avgöra vilket lag som vinner Div4 i år.

Vi säger ett stort grattis till keepern Simon Ågren som spelade sin första A-lagsmatch i 90 minuter. Simon som agerade med pondus och lugn i Victor Jacobssons frånvaro. Reflexräddningen på ett avslut från 7 decimeter var av det svettigare slaget och även om avslutaren blåstes av för offside skall Simon ha fett med cred för sin kalasräddning.

Nu drar det ihop sig till seriestart och vi får hoppas att LB07 fortsätter på den inslagna banan. Laget var äckligt disciplinerat, tight, strukturerat bakåt och ohyggligt vasst framåt när man anföll med både mittfältare och backar. Ett spel som med lite flyt kan göra laget till ett topplag även om konkurrensen är bitande i den tuffa Div4serien.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare LB07