Klicka på "Matchreferat" i menyn och läs mer om våra matcher!
Spelprogram
Tabell
Hattrick i seriematchsegrar när NK Croatia uddamålsbesegrades.
2017-04-23 11:13
Skall den vassa bänken bli ett segervapen 2017? Albin Carlsson i mitten blev matchhjälte när han gjorde matchens enda mål. (Fotograf Gert Jacobsson)
LB07 - NK Croatia 1-0 (0-0)
Mål: Albin "Kalmar" Carlsson

**

Fotboll är till stora delar en kampsport och inte alltid premieras det lag som äger bollen största delen av matchen. I mer än en timme såg det ut som att gästerna skulle stjäla med sig en poäng från Brovallen trots ett massivt övertag rent spelmässigt för LB07. NK Croatia skall ha credd för att de kämpade väl och trots att man långa stunder enbart fick fokusera på att försvara sig mot ett konstant attackerande men en smula tandllöst hemmalag var man inte alls ofarliga i sina kontringar. Endast en kalasräddning från Sebastian Hinderoth stod i vägen för ett mål för NK Croatia och hur orättvist det än hade varit, sett till vem som hade mest bollinnehav i matchen, är det fortfarande så att den som gör flest mål vinner matchen.

Men när inbytte Albin "Kalmar" Carlsson enbart varit inne på plan i ett par minuter, fick han i sin första seriematch för LB07 ikläda sig rollen som matchhjälte. Efter en djupledslöpning serveras han bollen på silverfat och iskallt placerar han bollen i mål. Vilt segerjubel på Brovallen och firande fd. frustrerade hemmaspelare som under hela matchen gång på gång misslyckats med att ta tillvara på de hel och halvchanser man skapat.

Planen var ojämn och blev definitivt inte fräschare av att det spelades en match minuterna innan A-lagsmatchen. Såklart ett mission impossible för planskötarna att erbjuda ett plant underlag när gräsmattan utsätts för stora påfrestningar och många timmars spel och träning under veckorna. Det ojämna underlaget missgynnar definitivt det lag som tränar på att spela/rulla boll längs marken. En aspekt vars betydelse alls inte skall underskattas. Att årets upplaga av LB07 är ett spelande lag råder det ingen tvivel om och därför håller vi tummarna för att planen får växa i kvalitet framöver, annars blir det svårt att spela ambitiös fotboll längs marken eftersom passningsvägarna blir oförutsägbara för både avsändare och mottagare.

I alla fall har LB07 fått en kalasstart på säsongen med nio bärgade poäng på tre matcher, en så kallad smakstart. Men ingen kan leva på gamla meriter och form är färskvara, därför är det nu dags att suga på segerkaramellen, men inte för länge eftersom det nästa helg är dags för en ny seriematch. Dessförrinnan skall det även spelas en DM-match mot Harrie redan på tisdag. Även det en tävlingsmatch som kräver en prestation av klass om det skall bli seger.

Skall LB07 lyckas ta steget upp krävs det dock att man bli vassare på att utnyttja sitt spelövertag. Att äga boll 90% av matchen är kul, men genererar inga poäng om man inte förvaltar sitt spelmässiga övertag genom att kapitalisera på det.
Men som det heter i psalmen, all vår början bliver svår, så låt oss utgå från att den berömda ketchupeffekten ger sig tillkänna så småningom.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
Seger över Malmö City gav sjätte raka förlustfria matchen för LB07.
2017-04-15 20:50
Irfan "Den Bosniske Bulldozern" Mujevic, invigde sina nya skor med att göra mål!
Malmö City FC - LB07 2-3 (1-1)
Mål; Irfan Mujevic, Mattias Hansson och Ersan Mujevic.

***

Efter en lyckad hemmapremiär var det dags för bortapremiär på "Backarna". Kirseberg visade sig från sin mest ogästvänliga sida när man i ett mer oktoberaktigt än vårlikt väder välkomnade LB07 till dagens match mot ett topptippat Malmö City. Det slogs för övrigt high score på SMHIs väderapp vad det gäller antal regnminuter på en dag och kylan var påtagligt närvarande denna påskafton. 

Malmö City har med sina hypertunga nyförvärv och ninjas på Futsal, Kristian Legiec, Patrik Burda och Robin Armandt, samtliga med landslagsmeriter, tippats som favorit till att vinna Div 4 sydvästra. Laget har bevisligen ett par av Sveriges bollkänsligaste fötter att tillgå och det råder ingen tvivel om att tekniken är lagets signum och största hot för motståndarna. Malmö City gick dock på en så kallad mina, när man i premiären bortaförlorade mot GIF Nike med hela 0-3. Därför var man extra motiverat och taggat inför dagens kamp där de poäng som stod på spel förmodligen kommer att visa sig vara oerhört värdefulla i den toppstrid som dagens båda lag förväntas delta i när serien skall summeras.

Som väntat trillade hemmalaget boll på ett tikitakadoftande vis i inledningen av matchen. LB07 höll dock Malmö City på bekvämt avstånd från Viktor Jacobsson i LB07buren och bollinnehavet för hemmalaget genererade inga direkta målchanser värda namnet. Matchbilden påminde en del om en tungviktsmatch i boxning där de båda kombattanterna hyser stor respekt för varandra och mest går och slentrianjabbar lite försiktigt utan att dra iväg några uppercuts eller rallarsvingar.

Därför kändes det logiskt att det skulle till en fast situation för att ett mål skulle komma till. LB07 vaskade fram en hörna som Damir Becirovic med kirurgisk precision drog iväg så väl avvägt att Luka Jovovic kunde nickskarva bollen till en fristående Irfan "Iffe" Mujevic. Iffe tvekade inte när han skoningslöst tryckte in bollen i mål. Trevligt att Iffe som mest är känd som "Den Bosniske Bulldozern" när han sliter, skaver och vinner boll på mittfältet, även får göra mål.

Men underbart är kort och hemmalaget replikerar snabbt när man tar tillvara på en klassisk bjudning från LB07försvaret, därmed är kvitteringen ett faktum blott åtta minuter efter ledningsmålet.

I den andra halvleken tar LB07 ett kliv upp i banan, sätter en högre och mer distinkt press på Malmö City och tar därmed kommandot i matchen. Hemmalaget ser ut att tappa linjerna och intentionerna i spelet när LB07 trycker på, men det skall dröja till minut 73 innan målet kommer. Efter en schackliknande rockad av Tommy Ringblom blir Luciano Gonzales vikarierande högerback. En boll sätts på djupet och Luci sätter in bollen i boxen med den sällan använda högerfoten. Där möter kvicke Mattias Hansson upp och med en touch förpassar han bollen i mål. Ett väldigt vackert fotbollsmål.

Åter igen visar det sig att det är värdefullt att ha avbytare av grov kaliber och efter ett par byten kopplar LB07 ett fast grepp om matchen när det sätts in fräscha ben på planen som gör att tempot kan hållas uppe matchen igenom. Alla tror att Ersan Mujevics fina mål dödar matchen i den 83:e minuten, men Malmö City visar prov på god moral när man trycker in sitt andra mål för dagen och skapar nerv i kampen. Matchen är på väg att spåra ur en smula och det är allmänt grinigt och smågrisigt i slutet av matchen. Dessbättre för LB07 rinner tiden iväg och när domaren blåser av matchen kan LB07 fira sin andra raka seger i seriespelet.

LB07 är nu inne i ett så kallat stim. De senaste sex matcherna har slutat med fem segrar samt ett oavgjort resultat. Pessimistiskt lagda personer säger nu att ju längre segersvit, desto närmre kommer man en förlust. Lite mer positiva människor formulerar det som att laget hittat en struktur, ett vägvinnande spel och ett allt starkare självförtroende som skapar en trygghet i laget. Förutsättningar som skapar kontinuitet som i sin tur gör att laget växer och växer för varje match man spelar tillsammans. Oavsett hur man är lagd, kommer det att bli spännande att följa laget som nu fått en så kallad smakstart på seriespelet.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare

Skön premiärseger när LB07 uddamålsbesegrade ett rutinerat KSF Kosova IF
2017-04-08 23:59
Jakobsson, Jovovic & Ågren, den Limhamn/Bunkefloiska Bermudatriangeln har inte släppt in ett mål på 450 minuter. (Fotograf Gert Jakobsson www.fotbollsbilder.se)

LB07 - Kosova IF 1-0 (1-0)

Mål; Damir Becirovic

 

*****

 

Seriepremiär och dags för ett till stora delar nykomponerat lag att visa att de fina resultaten i den senaste tidens träningsmatcher inte var en slump. Dagens gäster, Kosova IF, mönstrade ett minst sagt namnkunnigt manskap med spelare som lirat på hög nivå under många år. Rutinerade herrar som LB07bekantingarna Ylli Shabani och Xhevdet Lumnica är välkända, Qendrim Selmani har spelat ungdomsfotboll i LB07, Alexander Nunez och Alvaro Maldonado har spelat professionell fotboll utomlands, osv osv. Med andra ord, ett välmeriterat lag med enorm rutin och som inte det vore nog stod Baskim Sopi och chefade på linjen.

 

Dagens LB07 är en bra mix av gammalt och ungt, oerfaret och rutinerat. Den årsfärska kvartetten Luka Jovovic, Damir Becirovic, Ehrsan Mujevic och Ludvig Olsson som idag spelade från start, har erfarenhet från antingen spel i Div1 eller Div2. Det är ett faktum som ger stadga i lagbygget, särskilt i en premiärmatch där anspänningen är stor. Det kändes redan på samlingen och uppvärmningen att det i dagens LB07 råder total fokus i kombination med en bra energinivå när det är dags för match. Detta gör att de unga spelare kan landa i en betydligt tryggare miljö när det är matchdag och dags att leverera.

 

Vi visste inte mycket innan match mer än att årets LB07 efter en väl genomförd försäsong är väl rustat konditions och styrkemässigt samt att bänkspelarna håller en kaliber som hade renderat dom en plats i startelvan i vilket annat Div4lag som helst. Det ger en trygghet eftersom man vet att laget håller för spel i bra tempo i 90 minuter plus tillägg.

 

Kosova var det lag som visade högst ambitionsnivå i matchens ingress. LB07 förhöll sig en smula avvaktande i sin attityd även om gästerna inte tilläts skapa några hetare chanser. Kosovas tyngd och rutin gjorde att matchen präglades av intensiva kampmonent och om inte superheta, så i alla fall laddade situationer i varje närkamp. Skönt att se att de röda hemmaspelarna inte vek ner sig eller lätt sig intimideras trots det rutinerade motståndet.

 

Bristen på skäggväxt säger väldigt lite om mod och styrka eftersom det, precis som skönhet, kommer inifrån. En sanning som inte minst Oskar Ågren är ett levande bevis för, ungdomlig entusiasm, spektakulärt spelsinne och fina fötter i kombination med kraft och självförtroende är Oskars signum. Oskar har även fått en ny lekkamrat i form av reslige och resolute Luka Jovovic, denna mittbacksduo har visat sig bli mer och mer kompatibel för varje spelminut man får tillsammans. Tillsammans med Victor Jacobsson har man utvecklats till en fotbollsmässig, Limhamn/Bunkefloitisk lightversion av Bermudatriangeln, den som hamnar där dör inte, men går inte därifrån med mål i bagaget. De senaste 450 spelade minuterna har man inte släppt in ett mål, imponerande siffror, särskilt eftersom man i träningsmatcherna mestadels ställts mot lag från en högre division.

Luka och Oskar kompletterar varandra på ett lysande sätt och jag är helt övertygad om att man kommer att fortsätta växa i sin symbiosliknande relation. Den dynamiska duon är ett av flera exempel på att det i laget finns många spelare och kombinationer av spelare som redan i dagsläget är mogna för spel på en högre nivå.

 

När halvtimmen är spelad av matchen visar Damir Becirovic varför även han är en man för spel på högre nivå. Likt en strid ström av vatten som rinner nerför en porlande vårbäck, flyter han igenom Kosovas försvar med bollen klistrad vid fötterna. Avslutet är inte av den hårdaste sorten, men känsla är ofta att föredra framför kraft och bollen touchar en Kosovaspelare innan den letar sig in i mål.

 

I den andra halvleken faller LB07 dessvärre in i det allt lojare tempot, något som gynnar Kosova mer än hemmalaget. Kosovas rutinerade spelare är spetskompetenta i sitt spel när de får tid på sig att leverera passningarna, vilket skapar ett visst mått av oreda i det röda försvaret. Det hade inte varit helt orättvist om gästerna kvitterat och om inte det hade varit för att den gamla klyschan, att stolparna är målvaktens bästa vänner, är en sanning, hade Victor Jakobsson fått vittja nätet minst en gång idag. Efter en palaverdoftande situation i LB07s straffområde rammar bollen stolpen, där var LB07 endast centimetrar från att bli av med två poäng, men lyckligtvis får LB07 med sig alla tre poäng i denna seriepremiär. Kosova är ett lag som kommer att plocka många poäng i år och jag blir inte förvånad om man blir ett topplag som kommer att slåss om seriesegern eller en kvalplats.

 

Kanske är den klyschfyllda sportvärlden inte helt ute och cyklar när man säger att ett bra lag har tur? Förhoppningsvis är det så att det jobb spelare och ledare investerat i försäsongsarbetet börjar ge frukt och som Ingemar Stenmark sa; "Jag vet ingenting om tur, men jag vet att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag."

 

Framåt LB07!

 

/ Mats Linde, lagledare.