Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till U19
Vi är ett glatt och målmedvetet gäng
med en underbar lagsammanhållning.
Utvecklingen går starkt framåt för våra talangfulla spelare.
Vi kan se tillbaka på ett väldigt framgångsrikt 2016 bl.a. som
Skåneserie A-Segrare, Finalist i Audi KB Cup och DM-Mästare.
Säsongen 2017 kan vi blicka framemot många inspirerande utmaningar i bl.a. Örebrocupen, Iber Cup, Kronborg Cup och seriespel i två serier.

Spelare som önskar provträna med vårt härliga lag är hjärtligt välkomna att kontakta oss (se uppgifter under Kontakt). 
3:a i Iber Cup Skandinavia
2017-08-06 11:00

Vi har varit en vecka i Esbjerg och spelat den internationella elitturneringen Iber Cup Skandinavia. Vi gjorde en jättebra prestation och slutade på en mycket stark delad 3:e plats.


Gruppspelet inleddes med en riktig höjdare, match mot den engelska storklubben Liverpool FC!! Överlag var detta det bästa laget vi någonsin mött och slutresultatet 0-2 var rättvist. Fast vi gav Liverpool en rejäl match och det märktes på både deras spelare och ledare att så var fallet. Vi försvarade oss bra (undantaget vid deras två hörnmål) och vi lyckades skapa flera heta målchanser även mot ett så starkt motstånd.


Andra gruppspelsmatchen spelades mot norska Bergen Nord. I denna match var vi det spelförande laget och vi fick också välförtjänt utdelning. Våra fysiskt starka motståndare var dock inte ofarliga och dom vann sedermera B-slutspelet. Fast vi var det klart bättre laget och vann denna matchen rättvist med 3-1.


Tredje gruppspelsmatchen spelades mot norska Gneist. Detta var också en bra motståndare och det var en mycket välspelad match. Både vårt försvarsspel och anfallsspel fungerade utmärkt och vi hade full kontroll på matchen. Seger med 4-1 och vi var klara för kvartsfinal i A-slutspelet!


Kvartsfinalen spelades mot danska Herning Fremad, som är superligalaget FC Midtjyllands moderklubb (dit majoriteten av spelarna kommer förflyttas nästa säsong). Två mycket bra lag bjöd på både bra spel och många tuffa närkamper. Återigen var vårt försvarsspel magnifikt och vi var ständigt farliga framåt. Det var också vi som skapade klart flest målchanser och vi vann matchen välförtjänt 1-0. Vi gjorde verkligen en jättematch och vi var klara för semifinal!


Semifinalen spelades mot den skotska storklubben Aberdeen FC. Tyvärr spelades matchen under hemska väderleksförhållande med stormbyar med regn. Matchen präglades av naturliga skäl mestadels av kamp. Fast vi stod upp i kampen på ett imponerande sätt och vi var både spel- och chansmässigt precis lika bra som våra duktiga motståndare. Fast vi hade inte marginalerna med oss, varken i våra heta målchanser eller med domsluten. Så istället för solklar straff till oss och kvitteringsmöjlighet, så kontrade istället våra motståndare in två sena mål. 0-3 slutade matchen, ett resultat som inte speglade matchbilden. Denna helt jämna match kunde vi lika gärna ha vunnit.


Vi slutade på en delad 3:e plats i denna hårda konkurrens, vilket såklart är jättebra gjort. Vi har vunnit 3 matcher mot mycket bra motstånd. Vi har visat oss vara precis lika bra som Aberdeen och det var så nära att det var vi som var i finalen istället. Vi har även fått möta ett fantastiskt bra Liverpool FC och faktiskt även givit dom en rejäl match. Grymt killar! Liverpool vann sedermera finalen klart mot Aberdeen med 3-0 och var verkligen välförtjänta cupsegrare.


Vi har under alla våra matcher i cupen återigen visat hur bra lag vi är. Våra spelare har också individuellt visat hur långt dom kommit i sin utveckling. Struktur, kompisskap och målmedvetenhet skapar en otroligt fin grund och framtida utvecklingsmöjligheter i LB07. Något som vi är extra stolta över.

Delad 3:e plats i Iber Cup Skandinavia är ett väldigt bra resultat och även prestationen har varit mycket bra. Dessutom är detta helt underbara killar att vara runt. Gemenskapen i laget är magisk. Det syns både på och utanför plan. Tack för en härlig cupupplevelse killar och STORT GRATTIS till 3:e-platsen!!

Också stort tack till alla tillresta föräldrar för ert ovärderliga stöd under och mellan våra matcher.


/ En mycket nöjd, stolt och imponerad ledarstab

Lottning Kronborg Cup
2017-07-25 19:34

Lördagen 12/8 - Söndagen 13/8 ska vi till Helsingör och spela Kronborg Cup. Eftersom cupen inte har en P02-klass (utan istället P01 A och P01 B), så kommer vi spela i P01 A-klassen. Vi kommer spela i Grupp 1 mot Espergaerde, Vallensbaek och Lyngby, alla från Danmark.


I Grupp 2 spelar Frederikssund, Ballerup/Skovlunde, Bröndby och Bagsvaerd, alla från Danmark.


De två bäst placerade lagen från varje grupp går vidare till semifinal.


Detta kommer bli en härlig utmaning och rolig upplevelse som vi med tillförsikt ser framemot.

Lagets nya målgest/segergest :)
2017-06-20 23:44