Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
LB07
Fotboll

Nyförvärv - Simon Råstedt
2019-12-15 18:05
Simon Råstedt blir det fjärde nyförvärvet inför 2020.
Simon Råstedt 24 år ansluter från BK Olympic. Simon är en snabb, vänsterfotad spelare som kan spela på en kant eller som anfallare. Under 2019 hade Simon ett litet tuffare år där han inte fått spela så mycket i topplaget BK Olympic. Tidigare har Simon även representerat IF Lödde där han presterade riktigt bra 2018 och dessförinnan spelade han i Staffanstorp.

Simon om valet att gå till LB07:
- Jag väljer LB07 för att jag ser de som en stark klubb med stor potential där jag kan utvecklas vidare i min fotboll. Efter en tuff säsong är jag redo att ge allt tillsammans med laget. Jag ser fram emot 2020 med LB07.

Sportchef Sebastian Jonsson om värvningen av Simon:
- Ska bli intressant att se Simon i vår miljö och tror han efter en nystart kan prestera bra 2020. Spelartyp som vi inte riktigt har sedan tidigare då Simon är mer än spelare som går i djupled än de spelarna vi har. Bra också att vi får in en offensiv spelare då Rask valt att gå till FBK Balkan, Saban till IFK Malmö och Daniel väljer att sluta med fotbollen.
Ytterligare uppflyttning - Simon Hagström och Henrik Sandell
2019-12-14 10:00
Simon Hagström till vänster och Henrik Sandell till höger ingår i seniortruppen 2020.
P19 har under säsongen deltagit i P19. Division 1, det är andra divisionen i Svenska fotbollsförbundet nationella serier för P19. Laget gjorde en stark insats under säsongen och slutade på en sjätteplats. Väldigt stark då laget bestått av 17 - och 18-åringar samt har flera spelare födda 2003 deltagit i flertalet matcher.

Simon Hagström och Henrik Sandell är två spelare som kom till LB07 under sommaren och tog plats i vårt P19 lag. Där har båda fått en god utveckling och därmed väljer klubben att flytta upp dem i seniortruppen till kommande säsong.

Simon om uppflyttningen till seniortruppen:
- Efter att ha lämnat Malmö FF U19 för LB07:s U19 så var målet speltid. Under sommaren och hösten har det varit gott om det och målet 2020 var att ingå i i LB07:s seniortrupp. Väldigt tacksam för chansen och är redo att fortsätta ge allt.

Henrik om att få ingå i seniortruppen:
- Det är jättekul att bli uppflyttad till a-laget inför 2020. De har gjort en väldigt bra säsong och att få vara med i division 2 kommande säsong ska bli riktigt kul! Det har varit ett mål sedan jag kom till LB i höstas och jag är tacksam över förtroendet och ser enormt mycket framemot säsongen 2020.

Sebastian Jonsson sportchef om uppflyttning av Simon och Henrik:
- Två spelare som kom in somras från Malmö och Bjärred. Visade direkt att de var beredda på att göra jobbet och försöka ta en plats i seniortruppen inför 2020. Två spelare som kan vara med och konkurrera om de fortsätter visa rätt inställning till träning och match. Liksom Hugo Andersson och Fabian Greens uppflyttningar så hoppas jag att även Simons och Henriks kan inspirera föreningens ungdomar att verkligen jobba för en plats i seniortruppen. Vi kommer i större utsträckning än tidigare titta mer på vilka spelare som kommer underifrån för att hitta mixen mellan unga och mer etablerade spelare i vår trupp. 

Nyförvärv - Marko Lukic
2019-12-13 10:00
Marko Lukic 28 år från IFK Trelleborg blir det tredje nyförvärvet inför 2020. När Festim Bytyqi valde att skriva på för Österlens FF efter säsongen och Sebastian Hinderoth valde att stanna i IFK Klagshamn uppstod en lucka i målet och den ska nu täppas till av Marko. Marko har de senaste sju åren representerat IFK Trelleborg och har närmre 200 matcher i division 3 på sitt cv.

Marko om valet att skriva på för LB07:
- Jag har valt LB07 då upplever att det är en seriös och bra förening. Det känns som att klubben kan bidra till min individuella fortsatta utveckling och det är jag redo att bevisa år 2020.

Sportchef Sebastian Jonsson om värvningen av Marko:
- I Marko får vi en fullgod ersättare till Festim. Även om vi tror väldigt mycket på våra yngre målvakter så behövde vi någon med mer rutin inför återkomsten till division 2. Marko har gjort det bra på träningarna och kommer med sina kvalitéer bidra till en god defensiv under 2020. 


Martin Overgaard förlänger!
2019-12-12 18:10
En av dem viktigaste pusselbitarna inför 2020 är klar för en fortsättning. Martin som valde att komma hem till sin moderklubb inför 2019 skadade sig tyvärr redan på första träningspasset. Det har inneburit att vi inte fått se Martin på fotbollsplanen under 2019. Nu är Martin helt frisk från sin skada och genom sin erfarenhet från spel i division 1 och 2 så blir han en viktig del i lagbygget inför kommande säsong.

Martin om sin förlängning:
- Jag väljer att fortsätta i LB07 då klubben ligger varmt om hjärtat eftersom det är min moderklubb. LB07 har stor potential, och jag vill fortsätta utvecklas tillsammans med mitt lag i div 2.

Sebastian Jonsson om Martins val att stanna i LB07:
- Väldigt kul att Martin väljer att stanna. Med sitt hjärta för klubben och sin skicklighet kommer han bli viktig del i laget under 2020. Martin kommer sprida en trygghet med sin kvalité både på plan och i omklädningsrummet.
Nyheter från våra lag