LB07 - IF Limhamn Bunkeflo

LB07 erbjuder barn och unga att få träna och spela fotboll i en socialt trygg miljö med välutbildade ledare. 

Sommarstängt på LB07
2017-07-06 09:14
LB07 Kansli kommer att hålla stängt under veckorna 28-29. Kansliet är åter bemannat från måndagen den 24 juli kl. 09.00.

Vi önskar alla en härlig sommar!LB07 Kansli


Pressmeddelande 28 juni 2017
2017-06-28 14:36
Fotbollsstaden Malmö är med i matchen

För första gången någonsin spelas två Malmöderbyn under sommaren. De allsvenska nykomlingarna LB07 möter FC Rosengård, rankade som Europas fjärde bästa damlag. Idag lanserar LB07 och FC Rosengård i samarbete med Malmö FF och Malmö stad initiativet #medimatchen – en rörelse som med damfotbollen som motor ska gynna flickors möjligheter att ta plats i samhället på lika villkor.


Den 30 augusti möts LB07 och FC Rosengård i ett unikt Malmöderby på Swedbank Stadion. I samband med den stora derbyfesten i augusti sparkar de tre Malmölagen LB07, FC Rosengård och Malmö FF tillsammans med Malmö stad igång #medimatchen, ett initiativ som med hjälp av damfotbollen ska skapa jämlikhet och inkludering.

- Fotbollsstaden Malmö kokar i år och det är fantastiskt att vi har två damlag i Allsvenskan. Det är vår stora chans att visa alla där ute att tjejer är att räkna med. Därför är vi så himla glada att kunna lansera #medimatchen i samband med det stora derbyt. berättar Johan Andersson, Klubbchef i LB07 entusiastiskt.

Med sina 179 000 aktiva utövare är fotbollen den största av alla sporter för flickor i Sverige. I vårt avlånga land finns många duktiga klubblag och det svenska damlandslagets framgångar internationellt utgör en viktig inspirationskälla för unga tjejer. Målet är att, med hjälp av de fantastiska damfotbollsspelarna som förebilder, inspirera tjejer att nå sina drömmar både på och utanför fotbollsplanen.

Hoppas slå publikrekord

Med Malmö FF som en del i organisationen gavs möjligheten att spela det stora derbyt i augusti inne på Swedbanks Stadion. En sportslig kick för tjejerna, och en förhoppning för de tre Malmölagen att tillsammans kunna slå det damallsvenska publikrekordet på 9 413 åskådare. I samband med derbyt anordnas i ett samarbete mellan de tre klubbarna, även ett seminarium med beslutsfattare från politiken och näringslivet som diskuterar vad vi kan göra för att utveckla damfotbollen och använda den som drivkraft för ökad jämställdhet och inkludering.

- Jag har svårt att tänka mig något mäktigare än 20 000 händer i luften på Swedbank stadion. Det är dags att visa alla att Malmö är med i matchen, säger Karin Jarl Månsson, marknadschef på FC Rosengård. Det här kommer att bli en riktig fotbollsfest!

Den 26 juni spelades den första av de två derbymatcherna, då på FC Rosengårds hemmaplan Malmö IP med 3307 åskådare.

För mer information, vänligen kontakta

Johan Andersson, Klubbchef LB07, 070-438 34 61, johan@lb07.se
Karin Jarl Månsson, Marknadschef FC Rosengård, 070-528 51 90, karin.jm@fcrosengard.se


Om #medimatchen
#medimatchen är ett initiativ från LB07, FC Rosengård, Malmö FF och Malmö stad. Med den unika derbymatchen mellan LB07 och FC Rosengård på Swedbank Stadion som startpunkt vill vi börja arbeta brett för att, med damfotbollen som motor, skapa en rörelse för både jämlikhet och inkludering. Att använda den för att skapa förebilder för flickors möjligheter att ta plats på lika villkor. För att forma nätverk, laganda och kvinnliga ledare.


Förlust mot FC Rosengård
2017-06-26 21:49

Vi förlorade mot Sveriges bästa fotbollslag inför drygt 3 300 åskådare. En fantastisk publiksiffra och kul att så många killar, tjejer, ledare och föräldrar från LB07 kom till Malmö IP för att heja fram våra tjejer. Till och med en egen klack! Starkt jobbat!

Ja, matchen förlorade vi men jag tror att vi lärde oss mycket av den. Vi har nu spelat 10 matcher i Damallsvenskan och för varje vecka växer vi in i kostymen. Vi gör idag en väl godkänd insats. Vi skapar chanser i både första och andra halvlek och vi försvarar oss bra, trots det vinner FC Rosengård med 3-0. Jag tycker att vi var lite för ängsliga och för imponerade av alla stjärnor i FC Rosengård i först halvlek, inte så konstigt det kryllar ju av svenska och utländska landslagsspelare i deras lag. Dom byter ut en landslagsspelare och sätter in en ny landslagsspelare. Trots det lyckas vi skapa ett par lägen efter fina kombinationer i första halvlek. I andra så tar vi för oss bättre och har skakat av oss respekten och får igång ett betydligt bättre spel. 

Imponerande insatser av Anna Björk, Malin Winberg och Emma Lind. 


Nyheter från våra lag