LB07 - IF Limhamn Bunkeflo

LB07 erbjuder barn och unga att få träna och spela fotboll i en socialt trygg miljö med välutbildade ledare. 

Dam
Vinst i Svenska Cupen
2018-03-11 15:42, Dam
Vi avslutade gruppspelet i Svenska Cupen med en vinst mot Lidköping. Matchen spelades på Brovallen då Limhamns IPs konstgräs byts ut.
P13
Vinnare av LF Elite Cup 2018
2018-01-07 19:41, P13
Härlig start på 2018!

 

Under tisdagen 2 januari och onsdagen den 3 januari så deltog vi med ett lag i en av Sveriges största inomhuscuper för 11-manna. Cupen spelas i Tipshallen i Växjö och är en inbjudnings cup med lag från Sverige och Danmark.

 

Vi inledde lite trevande, men kunde gå ifrån till en klar seger mot TFF, 4-1. Sedan fick vi möta Rödeby i andra matchen och den slutade efter 2x25 minuter med oavgjort 0-0. Båda lagen hade flera chanser att avgöra, men duktigt försvarsspel från vår sida säkra en poäng. Vi förstod att om vi skulle vinna gruppen så krävdes det en del mål i sista matchen mot IFK Värnamo. Återigen började vi matchen lite trevande och IFK Värnamo hade de två första farliga chanserna och avsluten på mål. Vi kom dock snabbt in i matchen och kunde sedan säkra en komfortabel seger med 6-0.

 

Det slopade sig så att vi och Rödeby delade på gruppvinsten med lika många poäng, 7p, och samma målskillnad 10-1. Lotten fick avgöra vem som skulle koras som gruppsegrare respektive tvåa i gruppen. Som ett resultat av detta blev vi korade som tvåa och skulle få möta Kalmar FF i semifinal på onsdagen.

 

I semifinalen fick vi riktigt tufft motstånd från några storväxta killar i Kalmar FF och vi hade inledningsvis svårt att få grepp på dessa, vilket resulterade i ett underläge med 2-0. Men vi är ett lag som aldrig ger upp, inte heller denna gång, och vi kunde jobba oss ikapp och kvittera till 2-2. Tyvärr kunde Kalmar FF ganska snabbt, på ett litet misstag från vår sida, kontra in 3-2. Men vi kom igen och kunde kvittera även till 3-3 och när 2 sekunder återstod fick vi även in det förlösande 4-3 målet, till allas stora glädje.

 

I den andra semifinalen besegrar Rödeby sina motståndare Amager med 2-0 och vi får återigen möta Rödeby, denna gång i finalen. Vi kände att vi hade lite övertag efter den kämpainsats vi gjorde i semifinalen mot Kalmar FF och det visade sig snabbt att vi kom in bra in i matchen och kunde göra både 1-0 och 2-0, men det blev trots allt spännande då Rödeby fick en straff när det var någon minut kvar av matchen och kunde reducera till 2-1. Men denna gång höll vi undan och kunde stå som segrare av LF Elite Cup.

 

Det är härligt att se vilken kämpaglöd och lagmoral vi har i våra killar, som aldrig ger upp. Dessutom är de duktiga på fotboll vilket visade sig i att vi fick utnämningen ”bästa spelare” i alla våra matcher.

 

Stort grattis till spelarna och ledarna på plats: Baldur, Dante, Dexter, Elias, Hugo LS, Hugo N, Jacob, Lukas, Marcus, Marko, Noel, Samuel, Shippy, Viktor, Blasko, Niklas, Johan.

 

Tack även till alla föräldrar, syskon och övriga supportrar som var på plats i Växjö!

 

Ni kan förresten läsa en intervju som Pojkfotboll i Skåne gjort med Baldur här:

https://pojkfotboll.wordpress.com/2018/01/06/intervju-med-baldur-helgason-lb07-p05/

 

// Ledarna P05

LB07 förstärker sin organisation
2017-12-21 15:01


LB07 har under de sista åren vuxit mycket och idag har föreningen knappt 1500 ungdomar, över 200 ideella ledare, spontanfotboll i Bunkeflostrand, Oxie och Lindängen samt två representationslag där vi med damerna spelar i damallsvenskan. Denna utveckling är mycket positiv för LB07, men den ökar kraven på vår organisation och för att kunna fortsätta utveckla vår verksamhet gör LB07 några förändringar.

 

I januari börjar Vicky Fredriksson som ny klubbchef för LB07. Vicky kommer närmast från Sony DADC där hon framgångsrikt utvecklat verksamheten i Norden, men hon har även erfarenhet från föreningsarbete som anställd i LdB FC (numera FC Rosengård). Johan Andersson som idag innehar den rollen och som varit en viktig del i LB07:s utveckling kommer att bli sportchef för att helt kunna fokusera på att utveckla vår kärnverksamhet.

 

Genom denna förändring får vi in stor kompetens och erfarenhet inom marknad, kommunikation och försäljning samtidigt som Johan kan fokusera på att utveckla vår fotbollsverksamhet.

 

“Vi är mycket glada att Vicky valde att ta rollen som klubbchef i LB07 och vi är övertygade att hennes energi kommer att driva på utveckling av föreningen”, säger Nicklas Larsson ordförande i LB07.

 

Vicky ser mycket fram emot att bli en del av LB07 - "Det känns fantastiskt roligt och jag är otroligt glad och stolt över denna möjlighet, och ser det som ett stort privilegium att få jobba vidare med att stärka varumärket LB07.  Min ledarstil kännetecknas av närvaro, inspiration och möjligheter. Med dessa egenskaper tillsammans med mina erfarenheter inom försäljning, hoppas jag kunna bidra till att stärka klubben ytterligare i den resan man står inför med att bygga en hållbar förening.”

 

Samtidigt vill LB07 tacka Birgitta Olsson som i många år lojalt arbetat och stöttat föreningen på ett mycket förtjänstfullt sätt. Vid årsskiftet går Birgitta i pension och vi hoppas att hon får lite lugnare dagar och att vi får se henne på våra hemmamatcher. Vi hoppas inom kort kunna presentera Birgittas ersättare.

 

För mer information kontakta Nicklas Larsson, 0703-13 26 26

Nyheter från våra lag