Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
LB07
Fotboll

Nyförvärv - Emmanuel Okine
2020-01-16 20:41
Emmanuel kommer senast från den norska klubben FK Mjölner.
Emmanuel Okine blir det femte nyförvärvet inför återkomsten till division 2. Försvarsresen från Ghana har de senaste halvåret spelat i Norge i FK Mjölner. Då Emmanuel tillsammans med sin fru har sin bas här i Malmö sökte en klubb närmre staden fick klubben möjligheten till en övergång. Emmanuel har erfarenhet av superettan, division 1 och division 2 i klubbar som Landskrona BoIS, Mjällby AIF och Kristianstad FC. Den 28-årige och 192 cm långe mittbacken kommer göra sin första träning med klubben på måndag.

Sportchef Sebastian Jonsson om värvningen:
- En stor pusselbit på plats i vårt lagbygge. Med Emmanuel får vi erfarenhet från högre divisioner och det behövs till vårt unga lag. - Genom Olof Perssons nätverk kom vi i kontakt med Emmanuel och när jag och John träffade Emmanuel uppstod det snabbt ett samtycke. I Emmanuel får vi en följsam, stark och rejäl mittback. Vi kommer få nytta av han i vår defensiv men också en tillgång framåt med sin längd.


Truppbygget fortsätter och vi känner oss trygga med att kunna ställa ett starkt lag på planen när säsongen drar igång. Det är ett par pusselbitar kvar som ska falla på plats, och har goda förhoppningar om att inom en snar framtid kunna presentera ytterligare positiva nyheter kring spelartrupp och ledarstab. Vi har en tydlig process och ett lugn i det vi gör.

Dam
Trotjänaren Elin Björklund förlänger med LB07
2020-01-09 17:45, Dam
Foto: Bildbyrån
LB07 är mycket glada att kunna presentera en förlängning med trotjänaren Elin Björklund. Elin hade en stark säsong bakom sig och det är glädjande att vi fortsätter tillsammans även under 2020.
Herr
Olof Persson klar som assisterande till Wall.
2019-12-31 12:00, Herr
Olof Persson. Foto: Privat
Olof är ett välkänt namn inom Malmöfotbollen med över 350 matcher som spelare i Malmö FF, två utlandsäventyr som spelare inklusive ett österrikiskt guld. Som tränare har han fem år som assisterande tränare i Malmö FF mellan åren 2014–2018. På meritlistan hittar vi fyra SM-guld, ett som spelare och tre som assisterande tränare. Nu kan LB07 presenterar Olof som ny assisterande tränare till John Wall.
Ny huvudtränare för herrarna klar
2019-12-22
John Wall

I dag kan vi presentera den nya huvudtränaren för LB07s herrar. John Wall med meriter från högre divisioner och internationella uppdrag har skrivit ett flerårigt avtal med föreningen. 


Efter det sena avhoppet från vår tidigare huvudtränare har det varit ett febrilt letande för att träffa rätt med kommande rekrytering. Vi har träffat flertalet kandidater och många har varit högintressanta. Däremot har vi inte velat stressa fram beslutet och rekryteringsprocessen. Det är viktigt med hög beställarkompetens och att vi hittar ett samarbete som synkroniserar väl med klubbens plan och vision. 


John Wall om LB07

Jag ser fram emot att bygga någonting rejält och hållbart - då känns divisionstillhörighet oväsentligt för mig. LB07 har en unik position rent geografiskt och med sin verksamhet och det känns extremt tilltalande för mig. Ser fram emot att påverka verksamheten varje dag! 


LB07 om valet av John

Sedan vi stod inför uppgiften att rekrytera en ny huvudtränare så har vi träffat ett flertal intressanta kandidater och att vi landar i John känns väldigt bra. Med John i organisationen får vi både ett nationellt och internationellt nätverk som vi kommer ha stor nytta av. John är väl insatt hur vi vill arbeta de kommande åren och jag övertygad att han kommer bidra med att vi ytterligare förstärker det i och med det här samarbetet berättar sportchef Sebastian Jonsson.


Förutom att Johns meriter talar mer än för sig själv som seniortränare kommer han även vara ett stöd till våra ungdomslag. I form av ledarutbildning, videoanalys och extraträning för våra ungdomar. Kommenterar klubbchef David Wernersson


Nu när huvudtränaren är på plats kommer vi arbeta för att få övriga ledarstab på plats så snabbt som möjligt. Det återstår även ett arbete att få in ytterligare några spelare på plats i truppen då det arbetet varit avvaktande då fokus varit på att hitta en tränare.  


Meritlista (urval)

  • Med i ledarstaben Finlands A-lag tillsammans med Hans Backe
  • Huvudtränare/Sportchef Nyköpings BIS (division 1)
  • AIKs U-19
  • VD Game Insight Soccer
  • Författare till Rotations and interchanges (studier i Marcelo Bielsas träningsmetodik)
  • Kuriosa är också att John tog hit Romain Gall (nu i Malmö FF) till Sverige och Nyköpings BIS 2016.
Nyheter från våra lag