Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

5/8 2018: Åter förlust mot serieledarna (OBOS Damallsvenskan)
Även hemma på Limhamns IP fick vi se oss besegrade av Piteå IF DFF, denna gång med 2-0 (1-0). Tyvärr fick också Mia Persson sitt tredje gula kort och får inte vara med nästa helg mot FC Rosengård.
25/7, 28/7 2018: Klara segrar mot alldanska lag (TrM)
Först blev det en klar seger mot B93 med 5-0 och tre dagar senare en lika klar seger mot BSF med 6-1.
8/7 2018: Knapp förlust borta mot serieledarna (Damallsvenskan)
En knapp förlust med 2-1 (1-0) mot Piteå IF DFF. Evelina Parikka kvitterade en bit in i andra halvlek, men Piteå återtog ledningen fem minuter senare.
1/7 2018: Oturlig förlust mot Eskilstuna (Damallsvenskan)
I en match som svängde med målchanser på båda hållen, men inga mål under ordinarie tid kunde Eskilstuna trycka in 0-1 lite olyckligt på stopptid.
24/6 2018: Seger mot Växjö DFF (Damallsvenskan)

Det blev en seger i bortamötet mot Växjö DFF med 1-0 efter mål av Mia Persson i den 80 minuten. Växjö inledde bäst och skapade i första halvlek ett flertal lägen att spräcka Emma Linds nolla, närmast var man med en frispark i ribban. i mitten av andra halvlek får vi grepp om deras mittfält vilket blev matchavgörande. Ingen stormatch av oss idag men alla jobbade förtjänstfullt och vilken styrka det är att kunna vinna matcher även när spelet inte stämmer helt.


17/6 2018: Seger hemma mot Kalmar (Damallsvenskan)
Efter ett långt landslagsuppehåll var det åter dags för allsvensk fotboll på Limhamns IP. Dagens motståndare IFK Kalmar har haft en tuff inledning på säsongen men man har blivit bättre för varje match så vi visste att det skulle bli en tuff utmaning för oss.

Vi började bra och skapar ett par halvchanser, men tillåter IFK Kalmar att arbeta sig in i matchen dock utan att skapa några farligheter. Istället är det Amanda Kander som är nära att ge oss ledningen men tyvärr rammar bollen ribban. vi avslutar första halvlek med att komma i anfallsvåg efter anfallsvåg men 0-0 står sig till pausen.

I andra halvlek får vi ett bra tryck direkt och i  ett mönsteranfall kan vi rulla upp Kalmarförsvaret och ett perfekt avvägt inlägg från Sofia Wännerdahl kan Rakel Hönnudóttir behärskat trycka in 1-0. På en kort hörna kan sedan Sofia Wännerdahl på nytt serva Rakel med ett perfekt avvägt inlägg och denna gången nickar Rakel in tvåan som också blir slutresultatet.

31/5 2018: Förlust mot Rosengård (Damallsvenskan)
Det blev inte riktigt lika jämnt på Malmö Stadion i år som förra året, men vi var bra med i matchen som slutade med vinst för FC Rosengård med 0-2
24/5 2018: Oavgjort mot Djurgården (Damallsvenskan)
Slutresultat 1-1 på Stockholms Stadion mot Djurgårdens IF FF efter mål av Mia Persson.
19/5 2018: Äntligen en vinst mot regerande mästarna (Damallsvenskan)

Förra säsongen förlorade vi båda mötena mot Linköpings FC och vi förlorade även mot dem i Svenska Cupen i februari och vi hade dessutom aldrig lyckats göra något mål mot dem. Idag var det annorlunda, vi spelade med stort självförtroende och var det klart bättre laget för dagen.  Linköping hade bara något enstaka avslut på mål, medan vi hade flera bra möjligheter att få in bollen. Extra starka var vi på vänsterkanten där Saga Fredriksson och Sofia Wännerdahl dominerade. Det var dock inte någon av dem som gjorde dagens mål, utan det gjorde blott 18-åriga Elisa Lang-Nilsson nästan på egen hand, då hon snodde åt sig bollen från en Linköpingsförsvarare som fick en dålig träff på bollen, och satte den snyggt skruvad runt Linköpings målvakt på ett distinkt tillslag i 27:e minuten.


Andra halvlek började som den första med ett litet och kort övertag för bortalaget innan vi åter tog kommandot i matchen. Ska man klaga på något så var de att vi trots övertaget inte fick till så många bra avslut så matchen levde till slutsignalen, strax innan hade Linköping haft en bra chans att reducera, de var inte ofarliga i sina kontringar.


Slutresultat blev 1-0, mycket välförtjänt och både förlust- och mål-nollan mot Linköping spräcktes. I och med vinsten klättrade vi två positioner till en sjundeplats, men det är en väldigt jämn serie, i alla fall bakom Piteå IF, vi har t.ex. bara tre poäng upp till andraplatsen, men samtidigt bara tre poäng ner till nedre strecket.

5/5 2018: Skön vinst mot Vittsjö (Damallsvenskan)
Matchens lirare och enda målgörare: Mia Persson

I vår första riktiga hemmamatch besegrade vi Vittsjö med 1-0.

Vi är otroligt stabila i vår defensiv hela matchen och jag kan inte påminna mig att Vittsjö skapar någon målchans på hela matchen. 


I första halvlek kontrollerar vi spelat och skapar även ett par chanser utan att lyckas trycka in den. Närmast var nog Anna Björk men Vittsjös duktiga målvakt Shannon Lynn kunde tippa bollen i ribban och på returen hinner en Vittsjöspelare få undan bollen. 


I andra börjar Vittsjö klart bäst men vi tuggar oss in i matchen och på en hörnvariant kan Mia Persson trycka in 1-0. Vittsjö försöker sätta press på oss men vi fortsätter att spela stabilt försvarsspel och vi får ett par lägen att utöka ledningen men 1-0 står sig matchen ut och första segern i damallsvenskan är därmed bärgad.


En med beröm godkänd insats av hela laget!

29/4 2018: Förlust borta mot Göteborg (Damallsvenskan)
Det blev tyvärr förlust mot Kopparberg/Göteborgs FC, de vann till slut med 3-1. Halvtidsresultatet var 0-0. En stor skillnad lagen emellan var Göteborgs Christen Press som gjorde deras första två mål.
21/4 2018: En poäng i "hemmapremiären" (Damallsvenskan)

Tyvärr blev inte planen på Limhamns IP klar i tid som utlovat utan vi fick spela vår första hemmamatch på Malmö IP mot Kristianstads DFF. ett lag som har ambitionen att sluta högt i årets tabell.


Vi börjar inte lika bra som i premiären och Kristianstad kan göra både 0-1 och 0-2 innan Mia Persson reducerar till 1-2 i första halvlek. Andra halvlek börjar olyckligt och Kristianstad utökar till 1-3 redan efter några minuter, men Anna Welin får oss in i matchen igen genom en perfekt slagen frispark bara fem minuter senare som målvakten inte kan ta, 2-3. Vi kämpar på och försöker nå en kvittering, men Kristianstad är inte lätta att komma igenom, och de är även farliga framåt, men med bara två minuter kvar av ordinarie tid kommer ett högt inlägg in i Kristianstads straffområde och nyss inbytta Elisa Lang Nilsson får en kanonträff på volley i snäv vinkel som målvakten inte kan ta och vi har tagit in ett tvåmålsunderläge och matchen slutar 3-3.

14/4 2018: "Onödig" förlust i premiären (Damallsvenskan)

Det blev en lite onödig förlust på bortaplan mot Hammarby IF FF efter att vi hämtat upp 0-2 (0-1 i paus) till 2-2 och tappar matchen de sista 11 minuterna och låter Hammarby få in både 3-2 och 4-2.


Matchen var svängig, vi hade ett bra spel i första halvtimmen, tyvärr utan att göra något mål, istället gör Hammarby 1-0 vilket blir halvtidsresultatet. Andra halvlek börjar olyckligt och Hammarby utökar till 2-0, men vi visar fin moral och både reducerar och kvitterar, men i jakt på ett ledningsmål från båda lagen lyckades motståndarna bäst och kunde trycka in 3-2 och senare även 4-2 på stopptid. Periodvis bra spel, men ineffektivt och ibland lite slarvigt, eller som tränare Otto sa: ”Det här är ett lag som man ska slå och ha efter sig i tabellen, så är det bara”. Positivt dock att båda anfallarna fick göra mål, Rakel Hönnudóttir på nick och Amanda Kander med en lobb. Tyvärr fick Anna Welin lämna ganska tidigt i andra halvlek.

7/4 2018: Seger i genrepet (TrM)

På kort varsel kunde BK Höllvikens P03 ställa upp i en träningsmatch då vi fick återbud från Vittsjö.


Det blev en välspelad match där båda lagen bjöd upp till dans och man visade att man ville spela fotboll. Vi fick se många fina kombinationer i en jämn match. Vi skapade några fler chanser än Höllviken och borde nog gjort något mål i första halvlek som dock slutade 0-0. I andra halvlek kan vi ta ledningen genom Alice Magnusson som nickar in 1-0 till oss efter ett fint anfall. Strax efter friställer Elisa Lang Nilsson med en snygg klackspark Amanda Kander som inte gör något misstag utan sätter tvåan som också blir slutresultatet.


En gedigen insats av hela laget med ett extra plus för Maria Möller Thomsen.


Avslutningsvis vill vi tacka BK Höllviken för en trevlig match!

31/3 2018: Knapp förlust mot FC Rosengård (TrM)

Dagens träningsmatch på nya konstgräset på Bunkeflo IP slutade med seger för FC Rosengård med 2-1. Vi inledde piggt och skapade några bra chanser men FC Rosengård kunde tidigt ta ledningen med 1-0 och även öka på till 2-0 innan pausvilan.

I andra halvlek reducerar vi genom Rakel Hönnudóttir, men närmare kommer vi inte. Det var en bra genomkörare för oss och gav svar på att vi kan spela bra fotboll även mot det absolut bästa laget i Sverige.

17/3 2018: Seger mot Asarum IF FK (TrM)
I polarkyla på Brovallen gästades vi idag av Asarum IF FK. Asarum är nykomlingar i Elitettan och visade redan från start att man inte kommer att vika ner sig. Asarum stod upp bra och kunde även ta ledningen med både 1-0 och 2-0 innan vi kan reducera till 1-2. Vi skapar en hel del chanser och borde med lite mer hunger och skärpa täppt till lite bättre och även satt ett par bollar till i första halvlek. I andra halvlek kan vi på de första 10 minuterna gå från underläge med 1-2 gå till en ledning med 3-2. Ledningen utökas och slutresultatet skrivs till 5-2.
11/3 2018: Vinst mot Lidköpings FK (Svenska Cupen)
Vi avslutade gruppspelet i Svenska Cupen med en vinst mot Lidköping. Matchen spelades på Brovallen då Limhamns IPs konstgräs byts ut.

 Vi tog tag i taktpinnen direkt och skapade flera bra chanser innan Amanda Kander kan spräcka nollan och peta in 1-0. Lidköping tilläts komma tillbaka och på ett av få anfall kan man kvittera. Amanda sätter omgående tvåan bakom Lidköpings duktiga målvakt Jonna Anderson. Vi radar sedan upp chanser utan att lyckas sätta dit bollen men strax före pausvilan kan Anna Björk nicka in en hörna till 3-1. I andra ökar vi tryckt mot Lidköping och kan gå ifrån till 6-1 som också blev slutresultatet efter mål av Eve Parikka, Elisa Lang Nilsson och Malin Winberg.

24/2 2018: Säker vinst i snön mot Kalmar (TrM)

Det blev segrar för både damlag och F19 i snöstormen i Kalmar. Damerna vann med 2-0 (1-0) efter en gedigen insats. Vi kontrollerar matchen fullt ut och trots att vi är inne i en tung träningsperiod så visar vi upp ett bra passningsspel.

Målen gjordes av Rakel Hönnudottir och Anna Welin.

F19 spelade samtidigt ett par kilometer ifrån Gastens IP och ungdomarna kunde vinna med klara 5-0.

17/2 2018: Förlust borta mot Göteborg (Svenska Cupen)
Det blev förlust även i andra tävlingsmatchen för säsongen, nu borta mot Allsvenska Kopparbergs/Göteborg FC med 2-0 (2-0), men det såg ändå bättre ut än senast och spelet börjar flyta på bättre. Det märks dock lite att vi är inne i en hård träningsperiod.
10/2 2018: Förlust borta mot Linköpings FC (Svenska Cupen)

Vi förlorade första tävlingsmatchen för säsongen mot Linköpings FC med 3-0.

Matchen står länge och väger fram till LFC kan sätta tvåan med 15 minuter kvar. Vi är självklart inte nöjda med resultatet som vi inte tycker inte speglar matchen då vi gör en bra insats.

3/2 2018: Seger i säsongspremiären (TrM)
Vi inledda träningsmatchandet med att resa över sundet för möte mot Ballerup Skovlunde Fodbold (BSF) som spelar i 3F ligan ("Alldanskan"). Vi kunde vinna ganska komfortabelt med 3-1 efter ett dominant övertag. Vårt nyförvärv från Borgeby, Amanda Kander, presenterade sig med att gör första målet. Anna Welin fyller på med två baljor och slutresultatet skrevs till 3-1.
– Det kunde blivit många fler mål. Vi bytte friskt i andra halvlek, sa Otto Persson som också tyckte att spelet fungerade mycket bra.
2017

29/10 2017: Förlust mot Kristianstads DFF (Damallsvenskan)
Förlust men klara för damallsvenskan 2018!

Vi förlorade mot ett för dagen mer inspirerat KDFF med 2-0. En förlust som vi kan smälta alla dagar i veckan då vi i och med att Kvarnveden spelade oavgjort nu är klara för spel i damallsvenskan 2018.

24/10 2017: Skånska Mästare (DM-final)
LB07 Skånska Mästare efter seger i DM finalen mot Borgeby FK på ett regnigt Limhamns IP.

Vi kunde vinna ganska komfortabelt mot Borgeby FK med 7-0 i DM finalen.

Anna Welin angav tonen med två mål i första halvlek. Ett resultat som stod sig halvleken ut. I slutet av första halvlek har Borgeby en riktigt bra chans att reducera men Naja gör en fin räddning. I andra halvlek rinner det iväg och när slutsignalen ljuder har vi hunnit med ytterligare fem mål. En eloge till Borgeby som försöker spela fotboll genom hela matchen.

Extra kul att se våra unga tjejer ta för sig så bra. Fina insatser av Julia Welin, Minda Forsblom, Emma Paulsson, Elisa Lang Nilsson och Johanna Olsson.

Målskyttar:

Anna Welin 2, Eveline Parikka, Mia Persson, Emma Paulsson, Elisa Lang Nilsson, Johanna Olsson


14/10 2017: Härlig vinst mot Kvarnsveden (Damallsvenskan)

Vi kunde vinna med 1-0 mot Kvarnsveden. Vi gör taktiskt en jättebra match och försvarmässigt är insatsen klockren. Full av beundran för Anna Björk och Malin Winberg som tar hand om Tabitha Chawinga på ett föredömligt vis.

I första halvlek är det ett ställningskrig och i andra tycker jag att vi tar fler offensiva initiativ och på ett fint anfall som startar på vänsterkanten kan Anna Welin dribbla sig loss och få en ett vältajmat inlägg till Mia Persson som säkert trycker in 1-0 som också blir slutresultatet.


Värt att notera är att det är endast andra gången i år som Kvarnsveden går från plan utan att göra minst ett mål (senast var i april) och blott fjärde gången som Tabita Chawinga inte gjort minst ett mål (totalt 24 innan dagens match).

7/10 2017: Viktig seger borta mot KIF Örebro (Damallsvenskan)

I en svår bortamatch mot ett Örebro som var piskat att vinna så lyckas vi vinna med 2-1. Vi började väldigt stabilt och har ett stort bollinnehav i första halvlek men det är KIF Örebro som kan ta ledningen med 1-0 genom Hanna Terry.

I andra halvlek har vi fortsatt ett stort bollinnehav till en början men KIF Örebro jämnar ut bollinnehavet men efter ett mönsteranfall kan vi  kvittera genom Anna Welin. Segermålet kommer efter att Mia Persson kämpat till sig bollen i en närkamp och blir nerdragen i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Anna Welin kliver fram och sätter kyligt 2-1.

30/9 2017: Förlust hemma mot Vittsjö (Damallsvenskan)
Den mindre bra formen håller tyvärr i sig och det blev en tung förlust mot Vittsjö GIK vilket dessutom medförde att de passerade oss i tabellen efter sin 0-2 seger.
27/9 2017: Vinst i Svenska Cupen

I Svenska Cupens tredje omgång ställdes vi mot Dösjöbro från division 2. Dösjöbro leder den serien och vi visste att det är ett bra lag.

Vi tog tag i taktpinnen direkt och satta press på hemmalaget och vi skapar ett antal chanser innan Iina Salmi kan sätta 1-0 för oss. I andra halvlek är vi lika överlägsna och kan avgöra matchen genom  mål an Nellie Lilja och Julia Welin.

Segern innebär att vi nu går till omgång 4 som spelas som gruppspel i fyra grupper x 4 lag.


23/9 2017: Förlust mot Djurgården (Damallsvenskan)

Det blev förlust mot Djurgården med 2-1. Vi startade lite olyckligt och hemmalaget kan ta ledningen men sedan äter vi oss in i matchen och kan kvittera genom Eve Parikka och är det klart bästa laget i andra delen av första halvlek. I andra halvlek var det fina spelet som bortblåst och Djurgården kan ta ledningen med 2-1 och dom har bud på fler mål. På stopptid skapar vi 3 fina lägen i vår slutforcering men vi lyckas inte få till någon kvittering.


Svens syn på matchen:

- Tyvärr kom vi inte upp i rätt nivå i bortamatchen mot DIF!

- Vi blandar och ger för mycket! Hade en mycket bra period 30 minuter sista delen av första halvlek.

- I andra tar DIF över totalt. Närmre 3 och 4 mål för dem. Ok, vi chansar och spelar lite desperat sista 7 – 8 minuter av matchen, då det ser ut som vi är nära en kvittering, vilket vi också är.

9/9 2017: Seger mot Kopparbergs/Göteborg (Damallsvenskan)

På en regntung plan på Limhamns IP kan vi bärga en skön seger med 2-1 efter 1-1 i paus.

Jag tycker att Göteborg började lite bättre än oss men att vi jobbade oss in i matchen och vi tar också ledningen efter ett fint inlägg av Elin Björklund som Nellie Lilja nickar i mål otagbart för målvakten. Göteborg kan kvittera strax före pausvilan efter en frispark av Elin Rubensson som Beata Kollmats nickskarvar i mål. I andra halvlek tar vi ledningen på nytt efter ett mönsteranfall och Anna Welin stänker in tvåan. Göteborg jobbar hårt och skapar ett jätteläge men Malin Winberg kan rädda undan på mållinjen.

En fantastisk insats av hela laget och ett extra plus till Rebecka Persson och Mia Persson.

3/9 2017: Förlust mot Eskilstuna (Damallsvenskan)

Vi kom inte alls upp i nivå idag utan förlorade klart mot ett bättre Eskilstuna. Eskilstuna tar en tidig ledning och vi har svårt att få till några längre anfall i första halvlek.

Andra halvlek löper på som första och Eskilstuna kan dra ifrån till 4-0.

Vi lyfter på hatten för Eskilstuna men vi vet att vi kan så mycket bättre.

Nu får vi klä på oss blåställen och jobba vidare.

30/8 2017: Förlust i derbyt, men ändå vinnare! (Damallsvenskan)

Vi förlorade mot FC Rosengård med 1-0 men jag tycker vi gör en bra match och mycket väl kunde fått med oss både en eller fler pinnar från matchen på Swedbank stadion. Tjejerna gjorde fin pr för klubben och vi  spelade vårt spel hela matchen. Otroligt stolt över insatsen.

Det var magiskt på läktaren igår med 7825 åskådare och en helt underbar klack av killar och tjejer som hejade fram vårt lag. Tack alla LB07are som visade så stort hjärta!

Lika magiskt var det på seminariet innan avspark. Vilken panel med Katrin Stjernfeldt Jammeh, Annie Lööf, Cecilia Safaee, David Polfeldt och Linda Wijkström som leddes på ett utmärkt sett av Heide Avellan.

Jag vill även rikta ett stort tack till Malmö FF och FC Rosengård. Tillsammans har vi visat att genom samarbete kan vi göra det omöjliga möjligt.

Avslutningsvis citerar jag Max Wiman "Det här var dagen då alla var vinnare".

18/8 2017: Oavgjort i höstpremiären (Damallsvenskan)

I omstarten av allsvenskan efter EM gästades vi av Hammarby och det blev delad pott efter 1-1.

Hammarby var det bättre laget i första halvlek och kunde också ta ledningen med 1-0 strax innan paus. I andra halvlek rycker vi upp oss och tar tag i matchen och pressar tillbaka Hammarby och på en omställning är Hammarby nära att utöka sin ledning och med 4 minuter kvar av matchen kan Anna Welin kvittera och matchen slutar rättvist oavgjort.

6/8 2017: Klar seger mot "Alldanska" Odense (TrM)
Första (och kanske enda) träningsmatchen efter sommaruppehållet och före Allsvenskans omstart slutade med en klar 4-1 seger om Odense Q från 3F Ligaen.
29/6 2017: Klar seger mot Göteborg (Damallsvenskan)
I Göteborg tog vi en meriterande seger mot rutinerade Kopparbergs/Göteborg FC med hela 2-5 (1-2) efter mål av Anna Björk Kristjánsdóttir, Michaela Johnsson, Malin Winberg (2 stycken) och Anna Welin och kan gå till sommarledighet som fyra i Damallsvenskan!
26/6 2017: Förlust mot FC Rosengård (Damallsvenskan)

Vi förlorade mot Sveriges bästa fotbollslag inför drygt 3 300 åskådare. En fantastisk publiksiffra och kul att så många killar, tjejer, ledare och föräldrar från LB07 kom till Malmö IP för att heja fram våra tjejer. Till och med en egen klack! Starkt jobbat!

Ja, matchen förlorade vi men jag tror att vi lärde oss mycket av den. Vi har nu spelat 10 matcher i Damallsvenskan och för varje vecka växer vi in i kostymen. Vi gör idag en väl godkänd insats. Vi skapar chanser i både första och andra halvlek och vi försvarar oss bra, trots det vinner FC Rosengård med 3-0. Jag tycker att vi var lite för ängsliga och för imponerade av alla stjärnor i FC Rosengård i först halvlek, inte så konstigt det kryllar ju av svenska och utländska landslagsspelare i deras lag. Dom byter ut en landslagsspelare och sätter in en ny landslagsspelare. Trots det lyckas vi skapa ett par lägen efter fina kombinationer i första halvlek. I andra så tar vi för oss bättre och har skakat av oss respekten och får igång ett betydligt bättre spel. 

Imponerande insatser av Anna Björk, Malin Winberg och Emma Lind.

17/6 2017: Härlig seger mot KIF Örebro (Damallsvenskan)

Vi studsade tillbaka efter den mindre goda insatsen mot Kvarnsveden med att på Limhamns IP besegra KIF Örebro med 2-0 efter 0-0 i paus. Första halvlek var jämn spelmässigt men jag tycker att vi skapar fler klara chanser och kunde gjort både ett och två mål. Andra halvlek fortsätter som första men Örebro börjar skapa lite fler farliga lägen och mitt i en bra Örebroperiod kan vi göra 1-0 genom Eve Parikka. Minuten senare är det dags för Mia Person att göra mål och sedan spelar vi oerhört kontrollerat och tillåter inte Örebro att skapa några farligheter.

En gedigen insats av hela laget.

14/6 2017: Vinst mot Glimåkra IF med 3-1 (Kv.final DM)

Det blev en stabil seger mot Glimåkra IF i kvartsfinalen i DM. Glimåkra har ett rutinerat och välorganiserat lag som stod upp väl mot oss.


Kvällens glädjeämnen var Minda Forsblom, Alicia Thoresen, Elina Lenir och Julia Welin som alla gör finfina insatser. Minda och Alicia gjorde båda debut i A-laget och spelade som om dom aldrig gjort annat.

3/6 2017: Klar förlust mot Kvarnsveden (Damallsvenskan)

Idag var vi inte med och Kvarnsveden kunde välförtjänt och enkelt vinna med 5-0 efter 3-0 i första halvlek. Vi kom inte alls upp i samma intensitet som i matcherna mot Djurgården och Hammarby utan vi blev överkörda av Kvarnsveden.

Att gå in på individuell spelarkritik är meningslöst och jag är övertygad om att vi alla är så  pass ödmjuka och proffsiga att alla inser att vi kan så mycket bättre. Fotboll är en kampsport och idag tog vi inte kampen. Nu rannsakar vi oss och imorgon börjar en ny vecka med nya förutsättningar och för att citera James Rizzi "The past is history, tomorrow is a mystery today is a gift". Nu har vi 14 dagar på oss att ta tillvara på dagen och göra allt vi kan av varje dag, varje träning och förbereda oss så bra som vi bara kan för nästa match hemma mot KIF Örebro den 17 juni.

25/5 2017: Seger borta mot Hammarby (Damallsvenskan)
LB07 tog sin tredje seger på de fyra senaste matcherna genom vinst med 2-1 (2-0) mot Hammarby på Zinkensdamms IP. Michaela Johnsson gjorde 1-0 efter 20 minuter, knappt 20 minuter senare utökade Mia Persson till 2-0. Redan efter fyra minuter i andra halvlek reducerade Hammarby till 2-1 och LB07:s spel blev lite ängsligt ett tag innan man åter tog tag i taktpinnen och höll undan resten av matchen utan att ge Hammarby några bättre chanser till kvittering. Förutom segern var det kul att se att Nellie Lilja kunde spela igen efter sin skada.
20/5 2017: Seger mot Djurgården (Damallsvenskan)

Härlig vinst mot Djurgården med 2-1 efter 1-0 i halvtid.

Vi gör en gedigen fotbollsmatch och tillät inte Djurgården att skapa många farligheter.

Vi kan ta ledningen med 1-0 efter en hörna där Michaela Johnsson kallt avslutar med att sätta bollen i målvaktens vänstra hörn.

Vi fortsätter att kontrollera matchen i andra halvlek och Cecilia Pedersen får krydda en jättefin insats med att dunka upp bollen i målvaktens högra kryss från 25 meter. Djurgården kan reducera med en kvart kvar. Vi håller oss kalla och släpper inte in Djurgården i matchen och kan vinna rättvist med 2-1.

En härlig insats av hela laget.

13/5 2017: Förlust mot Eskilstuna (Damallsvenskan)

Vi förlorade dagens match mot Eskilstuna med 3-0 efter att gästerna haft ledningen med 2-0 i halvtid.

Jag tycker att vi startade helt ok utan att skapa några jättechanser. Istället tar Eskilstuna över matchen och kan göra både 1-0 och 2-0.

Tyvärr tvingades vi till tre snabba byten då Nellie Lilja, Anna  Welin och Alice Magnusson alla blev skadade inom de 30 första minuterna.

Det störde oss givetvis och vi hittade aldrig tillbaka in i matchen.

Idag förlorade vi mot ett bättre lag.

Nu hoppas vi att Nellie, Anna och Alice inte är allvarligt skadade och att vi får se tjejerna på planen så snabbt som möjligt.

ikväll får vi deppa men redan imorgon ska vi skaka av oss förlusten och börja förbereda oss till nästa hemmamatch mot Djurgårdens IF FF lördag den 20 maj 13.00.

6/5 2017: Seger mot Vittsjö borta, första segern i Damallsvenskan!
Idag bärgade vi första segern i Damallsvenskan efter 3-2 borta mot Vittsjö. Vi startade väldigt bra och satte press på Vittsjö direkt och skapar ett flertal tillfällen att spräcka nollan men som en kalldusch kan Vittsjö istället ta ledningen med 1-0 på en straffspark. Kan tyckas tufft dömd och just en sådan situation som domaren ibland blåser för och ibland släpper. Vi lyckas komma tillbaka och skapar nya chanser och har även en kvittering inne som i mitt tycker felaktigt vinkas av för offside. Men vi ger inte upp utan kan kvittera strax före pausvilan genom Michaela Johnsson som får en kanonpassning av Sofia Wännerdahl och vänder ut och in på Vittsjöförsvaret och rullar in bollen i bortre hörnet. I andra halvlek kan Anna Björk Kristjánsdóttir ge oss ledningen med 2-1. Minuten efter kan Vittsjö kvittera till 2-2 efter passivt agerande från vår sida. Vittsjö satsar allt framåt och sätter press på oss men vi försvarar oss bra och kan avgöra matchen genom ett snygg anfall där Iina Salmi med en smörpassning friställer Mia Person som inte gör något misstag utan kallt sätter 3-2 och vår första seger i Damallsvenskan är ett faktum.

Se highlights från matchen >>

29/4 2017: Förlust mot Kristianstads DFF (Damallsvenskan)

Vi förlorade med klara 3-0 och vi hamnade i ett olyckligt 2-0 underläge redan efter 12 minuter. KDFF satte press på oss i första halvlek och vi hade svårt att få igång något eget spel. I slutet av första halvlek lyckas vi flytta fram positionerna men tyvärr kan KDFF sätta trean precis innan pausvilan.

I andra halvlek vågar vi rulla boll och vi får ett betydligt större bollinnehav. Vi skapar några halvchanser och sedan har Mia Persson en jättechans att reducera med målvakten i KDFF gör en fantastisk räddning.

Vi visade i andra halvlek att vi är duktiga och kan spela fotboll och att vi hör hemma i Damallsvenskan men vi måste våga spela vårt spel, det spel som tog oss till Damallsvenskan.

23/4 2017: Oavgjort mot Piteå IF (Damallsvenskan)

Hemmapremiären slutade oavgjort efter att Piteå kvitterade på övertid. Vi tog ledningen på övertid i första halvlek och länge såg det ut som att vi skulle få med oss tre poäng från matchen.

Jag tycker att vi blir bättre och bättre för varje match och vi gör framsteg både individuellt och kollektivt.

Piteå är ett svårspelat lag som stundtals tryckte på bra men vi släpper inte till många målchanser. Framåt skapar vi inte så många chanser så ett oavgjort resultat får betraktas som rättvist.

Strong insats av Anna Björk Kristjánsdóttir.


1/4 2017: Förlust mot Kristianstads DFF (TrM)

Vi förlorade med 4-1 efter 0-0 i paus.

En okej första halvlek där båda lagens skapar ett par chanser var. I andra börjar vi piggt och Mia Persson tvingar målvakten till en fin räddning. Kristianstad kan sedan ta ledningen efter 20 minuter och sedan ökar man på till 2-0 och 3-0 innan vi kan reducera genom Johann Ejdelind. Tyvärr släpper vi in ytterligare ett mål och matchen slutar 4-1 till Kristianstad som vinner rättvist. Vi kan så mycket bättre. Nu bryter vi ihop och kommer igen.

25/3 2017: Vinst mot Vittsjö GIK (TrM)

Träningmatch mot Vittsjö GIK som slutade 2 - 1 till LB07

22/3 2017: Seger mot Ballerup Skovlunde (TrM)

Kvällens träningsmatch mot danska Ballerup Skovlunde slutade med en 3-2 seger efter underläge med 0-1 i halvtid.

Jag tycker att vi spelar bra i första halvlek och skapar en hel del chanser dock utan att lyckas hitta rätt. Danskornas mål kommer ologiskt och i mitt tycke inte rättvist.

I andra halvlek kvitterar vi genom Iina Salmi och sedan sätter Eve Parikka både tvåan och trean innan Ballerup Skovlunde kan reducera på en straffspark. Kul att se våra unga tjejer Elina Lenir, Julia Welin och Minda Forsblom göra så bra ifrån sig.


16/3 2017: Förlust mot danska Kolding (TrM)

Vi förlorade träningsmatchen mot Kolding med 1-0 efter 0-0 i paus. Det var en jämn match med få målchanser och i första halvlek tycker jag att vi är det ngt hetare laget och vi skapar även ngt bättre chanser än hemmalaget.

Andra halvlek ser ungefär likadan ut som första, mycket kamp och besvärlig vind vilket gjorde det svårt att få till ett bra kombinationsspel. På en omställning kan Kolding ta ledningen. Vi har några halvchanser och ngn riktigt bra chans att kvittera utan att lyckas.

Vi tar med oss att vi höll spelet väl uppe och  att vi aldrig vek ner oss. Vi såg till att Kolding inte kunde skapa speciellt många chanser och jag tycker att ett oavgjort resultat hade speglat matchen.


11/3 2017: Seger mot Växjö DFF (TrM)

Växjö DFF bjöd som väntat på ett mycket bra motstånd och visade varför man är favoriter till att vinna Elitettan i år. Dom jobbade  hårt och var farliga i sina omställningar i framför allt första halvlek. Jag tycker att vi var lite för slarviga i vårt passningsspel i första halvlek och tappade för många bollar. Halveken slutade 0-0 vilket får ses som ett rättvist resultat.

I början andra halvlek tycker jag att vi börjar få bättre kontroll på matchen och givetvis tar då Växjö ledningen med 1-0. Vi skapar sedan flera lägen för kvittering och till sist kan Emelie Erlandsson sätta 1-1. Anna Welin sätter tvåan efter en iskall avslutning.


26/2 2017: Vinst mot IFK Kalmar (TrM)

Det blev en repris från hösten 2016 när IFK Kalmar gästade oss idag. Vinst med 5-0.

Jag tycker att vi startade bra men sedan föll tillbaka något efter en kvart och vi tillät Kalmar att skapa ett par chanser, dock utan resultat. Vi kan istället  strax före pausvilan ta ledningen genom Malin Winberg.

I andra halvlek slarvar vi mindre och Kalmar får allt mindre att säga till om och vi kan enkelt göra ytterligare fyra mål genom Nellie Lilja 2 mål, Emelie Erlandsson och Johanna Ejdelind.

22/2 2017: Förlust mot Bröndby (TrM)


Vi förlorade matchen mot Bröndby med uddamålet men en väldigt fin insats av oss trots det. Spelmässigt fanns det mycket att glädjas åt och jag tycker att vi fick kvitto på att vi är på rätt väg. Kul att se att vi konditionsmässigt orkade stå emot danskorna och jag tycker att vi kanske var det starkaste laget de sista 10 minuterna.

Vår reducering stod Emelie Erlandsson för.


4/2 2017: 1-1 i säsongspremiären (TrM)


I årets första träningsmatch spelade vi 1-1 mot danska topplaget Bröndby IF i Köpenhamn.

Vi gör en gedigen första match med många bra individuella prestationer.

Bröndby kan välförtjänt  ta ledningen efter 16 minuters spel. Sedan kommer vi in alltmer i matchen och kan innan pausvilan kvittera genom nyförvärvet från FC Rosengård.

I andra halvlek tar vi för oss alltmer och flyttar upp spelet och hotar Bröndby vid ett flertal tillfällen. Jag tycker att vi ska vara nöjda både med resultatet och sättet som vi genomförde matchen på.

En bra insats av hela laget och extra kul att se våra unga tjejer Elina Lenir och Julia Welin göra så bra ifrån sig.


2016

Förlust i Cupen


Vi förlorade med 1-0 mot FC Rosengård i Svenska Cupen. Vi gör trots förlusten en klart godkänd insats. Vi startar optimistiskt och håller bollen inom laget och tillät inte FC Rosengård att skapa några chanser utan i stället är vi närmast att ta ledningen i första halvlek men Sabria Viguiers nick tar i stolpen.

I andra halvlek tar FC Rosengård över alltmer men vi står upp bra och skapar chanser utan att lyckas sätta någon och istället kan Rosengård genom Elin Masar göra 1-0. Ett resultat som står sig matchen ut.

Trots förlusten en strong insats av hela laget som bådar gott inför framtiden.

I ett bra kollektiv vill jag lyfta fram Sabrina Viguier som gjorde en kanonmatch.


Seger i sista matchen

Det blev vinst inför drygt 1000 åskådare i Tele2 arena mot Hammarby.

I och med vinsten tangerar vi poängrekordet i Elitettan och slår målrekordet.

Segersiffrorna skrevs till 1-0 efter mål av Mia Persson. En stabil laginstas och ett bra försvarsspel la grunden till segern.


Utklassning


Trots att Sundsvall kunde ta ledningen kunde vi till slut vinna med komfortabla 7-1 efter en gedigen insats av hela laget. 7-1 kunde blivit betydligt fler om inte Sundsvalls målvakt storspelat.


Storseger borta mot Hovås Billdal med 0-5

Var det en av säsongens bättre matcher? Troligen om man ser till helheten, stark inledning med två snabba mål, i fjärde gör Michaela Johnsson (eller om det var självmål) 0-1 och 10 minuter senare utökar Olivia Welin till 0-2. Efter målen tappar vi lite av initiativet, men vi låter aldrig Hovås Billdal komma till några direkta farligheter och det känns ganska tryggt.

Andra halvlek äger vi i princip, vårt spel ger inte Hovås några som helst möjligheter och vi kan med säkert spel låta tiden gå, men i slutet kommer utdelningen för vårt enträgna arbete. På sista 10 minuterna utökar Mia Persson, Anna Welin och Johanna Ejdelind vår ledning till 0-5 vilket också blir slutresultatet.

Inte nog med att vi vann, inte nog med att vi gör mål, i slutet har vi också blivit mycket bättre på att inte släppa in mål bakåt och spelet på hela planen såg riktigt bra ut. Emma Lind i målet hade inte mycket att göra, men precis som alla andra gjorde hon jobbet på ett strålande sätt. Till planes bästa utsågs lagkapten Mia Persson välförtjänt, men det var flera andra som kunde fått samma utmärkelse, men Mias mål var en delikatess på egen hand.

Seger mot IK Sirius


Vi studsade tillbaka i vinnarspåret efter den mindre bra insatsen mot Kungsbacka. Tjejerna visade moral och styrka i en mycket bra fotbollsmatch. Sirius har ett bra läge i första halvlek som man bränner men vi kontrollerar spelet och skapar bra chanser att ta ledningen i första halvlek. 0-0 står sig dock halvleken ut. I andra halvlek ökar vi tempot och sätter ordentlig press på Sirius och får ner dom i brygga. I matchens snyggaste anfall signerat Anna och Olivia Welin rivs Olivia ner i straffområdet och Anna kan behärskat trycka in straffen. Sirius har ett fint läge att kvittera men Emma Lind gör en fin räddning.

Bra insats av hela laget i en match som vi kunde vunnit med ytterligare något mål men Sirius duktiga målvakt Emma Holmgren räddar dom från fler baklängesmål.


Storseger mot IFK Kalmar


I en bra match slår vi IFK Kalmar med klara 5-0 efter en mycket bra prestation av hela laget. Vi tar kommandot direkt och skapar 2-3 bra chanser innan Anna Welin iskallt lyfter in 1-0. Strax för pausvilan snappar Oliva upp bollen och ökar på vår ledning till 2-0.

Vi gör en gedigen insats i första halvlek och tillät inte Kalmar att skapa en enda målchans. I andra halvlek sjunker matchtempot något utan att vi tappar kontrollen och Oliva Welin kan sätta sitt andra mål för dagen. Sedan fyller Michaela Johnsson och Johanna Ejdelind på med varsitt mål.

Extra plus till Sabrina Viguier som gjorde en felfri insats.


Snabb replik


Efter förra veckans förlust reste tjejerna sig och besegrade Holmalunds IF med klara 4-0. En odiskutabel seger och vi är tillbaka i vinnarspåret.

Vi tar kommandot direkt i matchen och skapar ett flertal kvalificerade chanser innan Michaela Johnsson kallt sätter ettan. Sedan blir vi lite bekväma och initiativet går över till Holmalund som dominerar de sista 20 i första halvlek utan att skapa några riktigt heta chanser. I andra halvlek öppnar vi ursinnigt och Josefine Rydle prickar stolpen två gånger om innan vi kan sätta dit tvåan genom Olivia Welin. Trean sätter Mia Persson på straff efter att Olivia rivits ner. Michaela avslutar sedan målskyttet med sitt andra mål för dagen.

Bra insats av hela laget med extra plus till Michalea Johnsson och Sabrina Viguier.


Seger i Svenska Cupen


Stabil seger i Svenskan Cupens andra omgång mot IS Halmia. Slutresultatet stannade vid 3-0 men det kunde blivet betydligt fler mål till oss. Vi spelar ut IS Halmia och skapar massor av chanser.


Förlust mot Växjö DFF


Vi förlorade matchen mot Växjö DFF med 4-2. Hemmalaget tog ledningen i första halvlek med 3-0 men i andra hyfsar vi till siffrorna och matchen slutar 4-2.

Kändes som att spelarna fortfarande var på semester i första halvlek och att vi inte jobbade som ett lag. Nu tar vi nya tag och tar ett kollektivt ansvar.


Härlig seger mot AIK


I vårens sista omgång gästades vi av AIK som blivet allt bättre ju längre säsongen varat men vi kunde ta kommandot direkt och gör 1-0 genom Josefine Rydle. Vi har sedan chanser att öka på ledningen med ytterligare något mål men i stället får AIK lite mer av spelet men kommer inte närmare än en frispark i stolpen. I andra halvlek tar vi på nytt tag i matchen och rycker ifrån till en klar 3-0 ledning efter mål av Johanna Ejdelind och Nellie Lilja. AIK kan reducera till 3-1 men med några minuter kvar av matchen sätter Mia Persson vårt fjärde mål för eftermiddagen.

Bra insats av hela laget och nu väntar två veckors ledighet innan vi startar upp höstsäsongen.

Önskar er alla en trevlig semester!


Oavgjort mot HovåsBilldal


1-1 i toppmötet mot HovåsBilldal. Vi gör spelmässigt en bra match men hade idag inte marginalerna med oss utan vi fick nöja oss med en poäng. Starkt gjort av tjejerna att komma tillbaka efter kallduschen när Hovås tog ledningen i första halvlek. Vi visade att vi har hög moral i laget och att vi jobbar hårt tillsammans. Vi skapar massor av chanser och spelar en fin fotboll och kunde vunnit med 3-4 måls marginal. Kvitteringen stod Michaela Johnsson för.


Vinst borta mot Qbik


Seger i Karlstad mot Qbk med 3-1 efter 2-0 i paus. Vi gör en bra insats på en regntung gräsplan och kunde gå till halvtidsvila med 2-0 i bagaget. I andra halvlek slappnar vi av och tillåter Qbik få lite mer av spelet. Qbik kan reducera men kommer inte närmare utan vi sätter den definitiva spiken 8 minuter för slutsignalen.

Målen gjordes av Anna Welin, Johanna Ejdelind och Mia Persson.


Seger i toppmötet


Seger med 2-1 mot topplaget Hammarby IF DFF. Segern grundlades i första halvlek efter mål av Elin Björklund och Anna Welin. Vi kan kanske göra ytterligare något mål i första men 2-0 kändes stabilt. I andra halvlek flyttar Hammarby upp positionerna och matchen jämnar ut sig. Hammarby skapar trots det inga egentliga farligheter framför Emma Lind utan en miss av försvaret ger bortalaget möjligheten att reducera men närmare än så kommer man inte utan vi kan välförtjänt bärga ytterligare en trepoängare.


Stabil insats gav tre nya poäng


Vinst borta mot Sundsvalls DFF med 4-0 efter två mål av Michaela Johnsson och ett av vardera Mia Persson och Elin Björklund. Grattis till Elin som gör sitt första mål i LB07 tröjan!

Vi gör nu ett litet ryck i tabellen och laddar nu inför toppmötet mot Hammarby på söndag den 26 juni 15.00.


Seger mot Stattena IF


Vi är vidare i DM efter seger mot division 1 laget Stattena IF med 2-0. Målskyttar Nellie Lilja och Adelina Bytyqi.


Seger mot IK Sirius


En strong insats av hela laget lade grunden till en stabil seger med 3-1 mot et väldigt försvarsstarkt Sirius. Vi inledde strålande men efter drygt 10 min kommer kallduschen och Sirius tar ledningen med 1-0. Ett resultat som står sig till matchminut 40 då Mia Persson  kvitterar och på tilläggstid av första halvlek sätter Michaela Johnsson tvåan och vi har vänt till 2-1 i paus.

I andra halvlek kan sedan Anna Welin stänga matchen i 70 minuten.

Slutresultat 3-1 och serieledning för LB07.


3-3 mot Kungsbacka


På ett stekhett Limhamns IP slutade matchen 3-3 trots att vi tagit ledningen både  med 1-0 och 2-0. 1-0 gör vi  genom ett vänsterskott av Mia Persson i målvaktens vänstra hörn. Många var vi som trodde att Mia skulle sticka in bollen på forwards men istället valde hon att gå på eget avslut. Vi ökar sedan på till  2-0 fem minuter senare efter ett mönsteranfall genom Michaela Johnsson och vi var nog många som trodde att matchen var över. Chanser fanns att göra både 3-0 och ytterligare mål men tyvärr släpper vi sedan in Kungsbacka i matchen efter slarv och halvtidsresultatet stannar vid 2-1 i vår favör. Det kändes lite  som att vi blev bekväma efter 2-0 målet.

Vi borde förvaltat chanserna bättre och avgjort matchen i första halvlek och så som många gånger förr så ger det energi till ett lag som reducerar strax före paus och mycket riktigt Kungsbacka använde pausen till att ladda batterierna och i andra halvlek jagade man en kvittering. Kvitteringen kom efter en hörna där deras mittback ostört fick nicka in bollen i mål. En kalldusch! Vi lyckades replikera genom Mia Persson som gör sitt andra mål för dagen och hoppet om en ny trepoängare växte men återigen kunde Kungsbacka kvittera denna gången efter en handssituation och straff. Vi skapar därefter ett par halvchanser utan att lyckas få håll på deras duktiga målvakten. Såväl spelare som ledare är missnöjda med resultatet idag och vi vet att vi kan så mycket bättre men vi  tog poäng och är  fortsatt med i toppen.


Vinst mot IFK Kalmar


Säker seger mot hemmastarka IFK Kalmar som inte förlorat en hemmamatch på två år med klara 3-0 efter Hat-trick av Michaela Johnsson.

Vi gör en gedigen insats och vår bästa match för säsongen. Ett stabilt försvarsspel lade grunden till segern. Vi går till halvtidsvila med 0-0 och borde kanske redan i halvtid haft ledningen men i andra halvlek blev det proppen ur och åter igen gör Michaela tre mål.


Säker seger mot Älta


I högsommarvärme bärgade vi segern mot Älta IF. Slutresultatet skrevs till 3-0. Älta inledde piggast med ett fint kortpassningsspel men utan att skapa några egentliga farligheter. jag tror inte något av lagen hade ett avslut på mål de första 20 minuterna. Vi började sedan att få ett visst tryck på Älta och i 27 minuten kunde Michaela Johnsson behärskat sätta bollen i nät. Resten av halvleken dominerar vi och skapar flera lägen att öka på målskörden och strax före paus kan Michaela göra sitt andra mål för dagen.

Vi har full kontroll på matchen men vi får vänta till den 79;e minuten innan vi sätter spiken i Ältas kista och återigen är det Michaela som håller sig framme. Jag tycker att vi visade god moral och kämpade ner Älta när spelet inte stämde. Det var väldigt varmt för spelarna ute på planen och vi gläds åt att vi höll nollan och fortfarande är obesegrade.


3-1 mot Växjö i hemmapremiären


En stabil seger till LB07 med 3-1. Vi startade väldigt bra och skapar direkt chanser och fullt logiskt tar vi också ledningen med 1-0 genom Anna Welin efter snyggt anfall på vänsterkanten och inspel av Josefine Rydle. Vi har sedan chansen att öka på till 2-0, bland annat träffar Sofia Wännerdahl stolpen. Växjö äter sig in i matchen och jämnar ut spelet och får också till ett kvitteringsmål. Vi reser oss omgående och kan åter ta ledningen genom Olivia Welin efter fint förarbet...e av Johanna Ejdelind. 2-1 blir också halvtidsresultatet.

I andra halvlek tar vi på nytt tag i matchen och Olivia Welin kan sätta trean lugnt och behärskat. Växjö chansspelar därefter utan att skapa de riktigt heta chanserna och vi fick härmed revansch för förlusten i träningsmatchen i våras.

Jag tycker att vi stundtals gör en bra match och inte minst taktiskt. Vi ska komma ihåg att Växjö är ett bra lag som kommer hamna på den övre halvan när vi summerar säsongen i höst.


Seger i premiären


Det blev tillslut seger i premiären. Det började annars lite illa med både 1-0 och 2-0 till Holmalund innan första halvlek var slut. I andra halvlek så tar vi över fullständigt och kan reducera genom Olivia Welin vilket skapar lite press på Holmalund.  När vi  sedan kvitterar genom Anna Welin på straff känns det som att det är en tidsfråga innan vi sätter trean. Det dröjer dock till matchminut 92 innan Johanna Ejdelind sätter spiken Holmalunds kista.

Starkt att vända och vinna en premiär borta mot en nykomling.


Seger mot Vittsjö GIK


En meriterande seger mot Vittsjö med 2-1. I strålande vårsol spelade vi stundtals ut Vittsjö som enbart inledningsvis kunde sätta tryck på oss. Efter denna inledning tog vi över matchen och dominerar matchen.

Vi var ett stolpskott från att ta ledningen men 0-0 stod sig halvleken ut. I andra halvlek fortsatte vi med ett bra försvarsspel och ett piggt anfallsspel och tar logiskt ledningen genom planenens gigant Anna Welin som satte en frispark ribba in. Vittsjö replikerar omgående efter snyggt volleyskott men en snabb replik från Matilda Ovenberger fastställer slutresultatet till 2-1.

En bra insats av hela laget.