Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Ungdomar bakom välförtjänt seger mot Malmö City

Trots förlusten mot Balkan var det ett endast lite ändrat LB07 coach Ringblom mönstrade till match mot Malmö City. Rocco inledde på topp och Jonne återgick till den speluppbyggande position han vanligtvis har, lite längre ner i banan, ungefär som andra halvleken mot Balkan. Detta eftersom Damir var sjuk för dagen.  Evvel startade som mittback istället för Emir (då Evvel inte fick spela första matchen mot Balkan). Under matchens gång skulle laguppställningen dock behöva förändras ett par gånger, men då enbart på kanterna.

Undertecknad vill notera att Kirsebergs ip torde vara en av Malmös tråkigaste och fulaste, omgiven av Vattenverksvägen, en byggarbetsplats, en sporthall (okej) och ett bostadsområde (fast lyckligtvis med lite grönområde däremellan). Det är också den idrottsplats med minst parkering. Det sistnämnda kan ju bli ett problem för alla klubbar när man möter LB07, som har en trogen supporterskara. Inte minst avstängda eller skadade seniorlagsspelare, som sluter upp för att stötta det för dagen vita laget, idag anförda av duktiga, men sjuka Damir och fortfarande skadefrånvarande Wille Öberg. Två saknade kvalitetsspelare som redan i säsongens andra match visar på LB-truppens bredd, då det inte märktes ett dugg.

Ett annat fenomen som dyker upp i fotbollshjärnan är det här med konstgräs. Efter en solig aprilvecka med temperaturer på upp till och till och med över 20 grader, hade en naturgräsplan känts mer attraktiv. Inte minst för hjärnans doftminne. Ni vet den där härliga doften av gräs och sol, inklusive det där kliandet som vårens gräsmattor sätter igång, åtminstone om man ligger eller springer på dem. Allt det där som barndomens seriematcher har lagrat i hjärnan tillsammans med oset från en grill och som gör att det spritter i benen på även gamla gubbar som inte längre kan spela boll. 

Ursäkta undertecknads sentimentala utläggning. Det är ju matchen jag ska referera. Kanske är det för att jag missade att anteckna matchdetaljer under den inledande kvarten och lade då märke till andra detaljer än själva spelet.

Just spelet från LB07:s sida värmde till och med mer än vårsolen. Det var hög, aggressiv och bollvinnande press, finurliga kombinationer i bredd och djup och säkert uppbyggnadsspel i backlinjen, ofta med Jonne som bollhämtande. Coach Ringblom måste ha myst inombords under hela den första halvleken. Det enda som saknades var målen, en detalj som tyvärr krävs i fotboll för att coacher ska mysa även utåt. 

Lugn, de där målen skulle komma. I första halvlek dominerade LB07 nästan totalt. Chanserna stod i första hand kvicke, ettrige Alex Robért för. Han kom in efter en kvart då Fred tvingades utgå. Och som han kom in, unge Alex! Han hade tre farliga målchanser under loppet av fem-sex minuter mitt i halvleken. Två halvfrilägen från sin högerytterposition, där den första var den bästa, och en nickchans där han visade på stor styrka och spänst. Det andra halvfriläget kom efter en stark, teknisk inbrytning från Cliff på vänsterkanten, men Alex förstatouch hamnade lite för långt ifrån honom och han kom för nära målvakten. Cliff blev för övrigt utsatt för en grov kapning en stund senare, när han kom runt igen.

För mig är Alex, trots att han inte gjorde några mål, Man of The Match. Han gav inte Malmö City en lugn stund oavsett vilken kant han terroriserade. I slutet av matchen fick han byta till vänsterkanten när Ringblom tvingades förändra igen p g a skador. Även där gjorde han livet surt för Citys försvar och mittfält. Jag har nog låtit mig luras av grabbens litenhet, både tänkt och sagt att han är sparkapital om tio kg och centimeter, för det finns fantastiskt mycket boll OCH tuffhet i honom. Lagledningen berättade att Alex ska på landslagssamling härnäst, så det finns andra som lärt sig samma sak som jag.

En annan ung evighetsmaskin är Maltin, som ger Alex en god match i bollvinnande aggressivitet, oavbrutet löpande och offensiv kreativitet. Under den där målchanskavalkaden signerad Alex, stack Maltin emellan med ett farligt skott, som täcktes till hörna. På hörnan klev Evvel upp och nickade, dock utanför målramen. LB07 hade som ni förstår en mycket stark period mitt i halvleken. Kanske borde man gått till halvtidsvila med ett eller två måls ledning, sett till spelfördelning och chanser. Men den som väntar på nåt gott…

…får helt enkelt vänta till andra halvlek. Sista tio minuterna i första halvleken lyckades Malmö City dock få till ett par anfall, bl a fick Festim med en benparad/utrusning reparera ett för svårt uppspel. En ännu bättre benparad fick han göra några minuter in i andra halvlek. Viktigt att inte åka på någon kalldusch i det läget. Totaldominansen från första bedarrade betänkligt. City skapade lika många chanser som LB första kvarten, men de flesta var skott utifrån, jämfört med LB:s som kom runt på kanter och eller stack in bollar i farligare lägen. Samtidigt så ska det sägas att om det var något som inte fungerade fläckfritt för LB07 så var det längden/avvägningen på de många djupledsbollar som vi slog matchen igenom. De blev ofta för långa – konstgräs?

I matchens 63:e minut kom så äntligen det förlösande målet. Anton From var sist på en boll som i anfallets inledning också passerat hans fötter, liksom Jonnes, Maltins, Lucianos och faktiskt alla spelare i laget. Snyggt anfall! 19 passningar inom laget i ett anfall som pågick i drygt en minut innan bollen slutligen sätts i mål. 

1-0 till LB07 kunde varit 3-0, men undertecknad kände ett styng av nervositet. Typiskt att dominera och sedan släppa in ett slumpmål när City jagar kvittering, tänkte jag. I 23’ fick Lukas och Rocco ett 2-mot-1-läge, där Rocco kanske skulle haft den och stängt matchen redan där. Nu fick jag istället överleva 20-25 minuters nervös väntan på nästa mål. Rocco och Lukas gick ut, Emir, Benkö och Martin kom in och här fick Coach Ringblom flytta runt lite spelare, bl a nämnda Alex och Anton. Även Cliff utgick, småskadad. Mattias byttes ut och in med f d skyttekung Christian Benkö.

I 75’ fick så City sin kanske största chans. Evvel tvingades syna gult efter en förseelse strax utanför straffområdet. Ett excellent frisparksläge, men Festim var på tårna och gjorde en riktigt bra räddning borta vid sin vänstra stolpe.

Benkö hade ett par lägen sista kvarten, som blev ganska grinig. Kvarten, inte Benkö, trots att han inte fick till avsluten riktigt. Istället skulle han spela huvudrollen i matchens sista skälvande sekunder. På en lång boll nickskarvade han från misstänkt offsideläge ner till en framstormande Anton, som fri med Citys duktige målvakt Robin Armandt iskallt rullade in 2-0 vid första stolpen. Vilda protester från City, men assisterande påstod sig ha stenkoll på att ”nummer 16 upphävde offsiden, trots att bollen var i luften länge”.  Vän av ordning kan framhålla tvåmålsskytten Anton From som Man of The Match, men jag hade i det läget redan gjort mitt val. 

Det var många som gjorde ytterst väl ifrån sig idag: Alex, Anton och Maltin är nämnda, Jonne är trygg och fördelar bollar på löpande band, Oskar säker i mittförsvaret, Festim tog revansch på Balkan-missödet, Luciano och Lukas stabila och ändå kreativa, Cliff, ja, det är Cliff – stannar inte för någon eller något. Och Rocco är stark och irriterande att ha emot sig, även om han inte fick någon riktigt het målchans. Ja, hela laget levererade idag och det var riktigt roligt att vara åskådare.

När huvuddomare Daniel blåste för full tid så var det många glada miner i bortabåset, precis som på supportersidan. Jag menar att det spelmässigt var 70-30 i LB-favör, chansmässigt minst lika tydlig dominans och det är en mycket stark seger att ta med sig till fortsättningen av division 3 Södra Götaland. Med det här spelet räds vi inga lag – kanske ska de andra lagen vara lite rädda…? På lördag kommer Hörby till Brovallen med 0 p och 4-12 i målskillnad och vårt LB07 vill ta rygg på Kulladal och de andra ovanför i tabellen. Kom dit på hemmapremiär så grillar vi en burgare eller korv och njuter av skönspel och tre poäng!

Forza LB!

Magnus Hinderot

Premiären i div. III avklarad – hedersam, men otursam förlust mot ärkerivalen Balkan

Fåglarna kvittrade in våren, temperaturen var tvåsiffrig och t o m några skumma myggliknande flygfän hade letat sig till Rosengårds idrottsplats denna till måndagen flyttade premiär mot Balkan. Förutsättningarna för fotboll var utan tvivel gynnsamma, det var t o m nästan vindstilla och hur ofta händer det på en seriepremiär i Skåne?

LB07 mönstrade en fin elva: Festim – Anton, Emir, Oskar, Cliff – Damir – Fred, Maltin, Lucas, Mattias – Jonne. Hög, aggressiv press verkade stå överst på coach Ringbloms önskelista och Jonne satte ribban i matchens inledning med ett furiöst jagande längs mittlinjen, ivrigt understödd av vingarna Fred, Mattias och centrala Maltin och Lucas.

Efter fem-sex frisparkar i inledningen så började matchen ta fart in i målchansprotokollet efter fem minuter. Efter ett fint LB-anfall signerat Fred på högerkanten hade sånär Jonne framför mål fått näta i tom kasse, men en Balkanback hann emellan och bröt inspelet. Båda lagen letade efter lägen – ingen hittade igenom stabila försvar. I 12:e minuten kom Balkans första (halv)chans, ett lamt skott efter fin löpning i djupet och pass snett inåt bakåt.

Cliff gjorde sin första riktiga raid på vänsterkanten efter knappa kvarten. Med styrka och fart kom han runt med ett stenhårt inlägg, som tyvärr endast touchade Jonnes panna. Men det var verkligen ett flygande anfall!

En hel del felpass och frisparkar ryckte sönder matchrytmen första halvan av halvleken. Både långa och korta pass hamnade fel här och där och det var just ytterligare ett felpass som bjöd in Balkan i målprotokollet efter 20 minuter. Festim väntade lite för länge med ett uppspel, blev stressad av Balkanforward och tvingades till en dålig rensning, rakt i gapet på rättvända Balkanspelare. Det därpå följande skottet satt stenhårt ribba in, helt otagbart för en bedrövad LB-målvakt. Snyggt mål, men en bjudning.

Just försvarsmisstag av olika kaliber skulle bli LB07:s fall denna afton. Oskar missade en passning grovt i 24:e, kunde blivit 2-0, men Balkans avslut rann ut i ett lamt markskott, utan problem för Festim. Några minuter senare rann Balkan igenom på djupledsboll i mitten, som avvinkades (felaktigt?) för offside. En stor del av charmen med småklubbsfotboll på malmöitiska och skånska idrottsplatser är publikens spontana kommentarer till domare. En Balkansupporter stod just i offsidelinjen och mobilfilmade anfallet, med den dräpande kommentaren efteråt: ”Neeej, linjeman. Jag har det på film – jag skickar den till dig i utbildningssyfte…!”

Kvitteringen skulle komma och med besked. Matchens mest effektiva omställning (utan några direkta misstag inblandade) var Maltin – Jonne – Fred, som snyggt och snabbt rullade upp Balkanförsvaret efter dryga halvtimmen. Maltin fick till slut avsluta med ett distinkt skott stolpe in. 1-1. Första målet i div. III. Då var vi på gång!

Resten av halvleken ägde LB07, men bestod mest av krigande. Bevis på det är de fyra-fem varningarna som delades ut under de första 45. Emir på kapning i samband med höjdbollsrensning från Festim. Båda LB-ytterbackarna kapades grovt under attacker längs sidlinjerna. Maltin varnades också. Andra halvlek kostade minst lika många varningar, några för snack, några för ojuste spel. Jag tror att så många som sex, LB-killar bokfördes i domarens varningsbok: Rocco och Jonne i slutminuterna för snack, Damir efter sen kontakt strax innan och även Anton synade gult.

Andra halvleken började som den första, med en ivrigt jagande Jonne. Han åkte på en smäll direkt, men reste sig och stred tappert hela matchen, nu något längre ner i banan. Rocco hade nämligen kommit in i paus och han inledde med två livsfarliga djupledsattacker, bl a ett halvt friläge som var nära att resultera. Den andra attacken resulterade i att Balkans målvakt fick omvårdnad. Det är lite signifikativt för matcher mellan LB07 och Balkan: hetlevrat, hårt och hetsigt. Många ”Heeey, domar´n” och många klassiska sko-mot-sko-kontakter, ni vet det där ljudet som i princip inte går att beskriva på annat sätt än att fotbollssko träffar en annan fotbollssko. Mer hårt än fult, men de gula korten kom då och då, oftast välförtjänt.

I 55:e minuten kom nästa misstag, som straffade LB hårt. Anton missade en nick vid halva plan och Balkan lyckades ställa om snabbt och effektivt, med kanske matchens snyggaste mål: stenhårt inlägg från deras vänsterkant och stenhård, välplacerad skalle i Festims högra hörn. Igen otagbart och igen ett misstag, även om det kanske är hårt att skylla Anton för målet. Det får nog sättas på oturskontot – ett konto som kom att övertrasseras med drygt tio minuter kvar, då Balkan snappade upp ett felpass och straffade oss skoningslöst till 3-1.

Mellan de båda målen hände en del saker. In kom Alex och Emil med ung kraft och iver på var sin kant. Båda hade chanser eller halvchanser, där Emils nog var den bästa. Han bröt ett Balkanuppspel och bredsidade mot den bortre stolpen, men bollen slank strax utanför. Kanske fanns det utrymme att avancera mot målet, men det var ändå ett starkt avslut.

Jag har sällan sett Cliff bli liggande på en fotbollsplan, men någon gång ska ju vara den första. Jag såg inte vad som hände, men han blev liggande i 66:e minuten efter en nickduell i offensivt läge. Märkligt nog reste han sig så småningom och avlossade strax efteråt en riktig kryssningsmissil, som målvakten tvingades rädda till hörna. Även hörnan blev farlig, men pannan fick inte till träffen (oavsett vems panna det var).

LB07 skapade fler målchanser än Balkan, men det ville sig inte riktigt. Några lägen i andra halvlek såg ut som misstänkta straffsituationer, men ingen av dem kändes solklar. LB hade inte det där flytet som krävs för att vinna jämna matcher. 3-1 till hemmalaget kom som nämnts tidigare och luften gick lite ur oss på läktaren och tillfälligt även på planen. Starkt att avsluta matchen med två-tre heta halvchanser (hmm, kan halvchanser vara heta?) där mållinjeflipperspel efter en frispark från kanten kanske var den hetaste.

Sammanfattningsvis påstår jag följande: LB07 var minst lika bra som Balkan. Med lite tur kniper vi en poäng. Med mycket tur tar vi alla tre. Att förlora kändes inte alls rättvisande, men Balkan var effektiva på våra misstag. Coach Ringblom verkade inte alltför nedslagen efteråt och berömde åtminstone utåt sett grabbarna, som kämpade och krigade och försökte matchen igenom. ”Vid 1-1 äger vi matchen och spelar stundtals bra fotboll, men de straffar oss i andra”, kommenterade han innan han försvann in i ett moloket omklädningsrum.

Som avslutning: Många i unga LB gör okej eller t o m bra insatser, men det räckte inte idag. Men vi ses väl på lördag mot Malmö City? Revansch att vänta!

Forza LB07!

Magnus Hinderot

LB07 fortfarande utan poängtapp efter seger över FC Trelleborg.
Luka Jovovic gratuleras efter sitt "Gamewinning goal". Hans andra matchavgörande mål för i år. Fotograf Gert Jacobsson
LB07 - FC Trelleborg 1-0 (1-0)
Mål; Luka Jovovic

**

Segersviten för LB07 är obruten efter den fjärde raka matchen med samma resultat; 1-0. Återigen fick LB07s backgigant Luka Jovovic ta på sig matchhjälteskruden när han lika elegant som skickligt volleyskarvade in matchens enda mål. Målet tillkom efter en hörna, något som utvecklats till ett segervapen för årets upplaga av LB07. Det är en trygghet för laget och en skräck för motståndarna att så är fallet. LB07 är överbefolkat av resliga och starka spelare som gör att man är hyperfarliga på fasta situationer i allmänhet och hörnor i synnerhet. Luka Jovovic, Ersan Mujevic, Oskar Ågren och Irfan Mujevic är tunga, vältimade och svåra att markera på en och samma gång. Blir det inte mål direkt är chansen stor att returer och andrabollar trycks in i mål. Ett skönt vapen att ta till när spelet går i stå. Bakom detta vapen står oftast regissörerna och servitörerna Damir Becirovic och Jonathan Ekendahl, som med sina känsliga fötter ofta hittar rätt adress med sina inlägg. Att just göra mål metodiskt på liknande sätt i match efter match är en enormt styrka och kan bli det som blir avgörande när tabellen skall summeras i oktober.

FC Trelleborg som vid en seger idag hade fått häng på kvalstrecket är en svårknäckt nöt som bär respekt med sig. Man kom till dagens match med en snöplig uddamålsförlust mot topplaget GIF Nike i senaste omgången, ett lag som man för övrigt besegrade i DM, ett kvitto på att FC Trelleborg är ett lag att räkna med.

Dagens match utvecklade sig till en veritabel kamp och även om spelet inte präglades av övervåld, gnistrade det allt som oftast till av heta känslor i närkamperna. Till slut kantrade det över och både LB07s Damir Becirovic och gästernas Jetullah Bahtiri fick syna det röda kortet efter att man varit synnerligen oöverens i en närkamp.

LB07 är inget målmaskineri i år. Faktum är att det finns hela fem lag i serien som gjort fler än de 16 mål laget producerat. Å andra sidan är man synnerligen snåla med att släppa till bakåt, endast fyra mål har man tillåtit sina motståndare att göra. Det är oerhört starkt att ha hållt nollan i sju av de nio spelade matcherna och hittills är det inget lag som lyckats göra mål på Brovallen i seriespelet. Snittmatchen för seriespel slutar med siffrorna 1,77-0,44 i LB07favör.

Även om LB07 gått som tåget i år och även om laget nu leder serien med hela sju poäng före tvåan, efter nio spelade omgångar, bör man ikläda sig den ödmjukhetskostym som är en förutsättning för att ett lag skall gå hela vägen och antingen vinna serien, eller gå till kvalspel. Form är färskvara, inget varar för evigt, särskilt inte segersviter och för varje match laget vinner växer motståndarnas vilja att besegra LB07. Även om tur är något man förtjänar, har LB07 i år haft marginalerna på sin sida, inget man kan räkna med för evigt. Därför är det klokt att låta självförtroendet växa och att låta motståndarna ha stor respekt för laget. Men utan gediget arbete och full fokus vinner man inga fotbollsmatcher, så det är bara för laget att fortsätta jobba och inte fuska på träningarna. Div4 Sydvästra är ett veritabelt getingbo på ett becksvart minfält och tappar man fokus är man helt enkelt inte med i matchen längre.

Nu stundar en klassisk seriefinal. I nästa omgång möter LB07 GIF Nike, som har sju poäng färre än serieledarna. Vinner LB07 matchen har man skaffat sig ett försprång på tio poäng, något som kan bli lurigt för Lommalaget att hämta ikapp. Å andra sidan, går GIF Nike segrande ur striden ligger man blott fyra poäng bakom LB07. Var det någon som sa att den matchen blir viktig?

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
Femte raka segern och drömstart på seriespelet.
Wille Öberg firar sitt mål tillsammans med Cliff Rindom (Fotograf Mats Linde)
LB07 - Åkarps IF 3-0 (1-0)
Mål; Ersan Mujevic, Wille Öberg och Mattias Hansson

***

För varje seger kommer man närmre än förlust, vilket hela laget, från ledare till spelare, är medvetna om. Den insikten genererar en ödmjukhet som är en förutsättning och den enda medicinen mot hybrisinfluensan som kan drabba det lag som vinner match efter match. Med träningsmatcherna har LB07 nu åtta raka segrar, två av dom mot Olympic och Dösjöbro som är de två lag som ligger etta och tvåa i Div3, bra skalper med andra ord och ovanpå det har laget fem raka segrar i tävlingsmatcher, en svit som upplagd för att vaggas in i en oklädsamt kaxig kostym som kan inbjuda till ett underskattande av motståndarna. Men Div4 Sydvästra är en tuff serie utan slagpåsar, inga matcher vinns utan en hundraprocentigt korrekt inställning. Den lite loja attityden i matchen mot Pelister kunde kostat en förlust. Men tack vare ett par individuella spetsprestationer redde den soppan ut sig till slut, trots ett tidigt mål i baken.

Dagens match spelades i strålande solsken. Dessvärre är A-planen på Brovallen inte av biljardbordsliknande karaktär, ett faktum som direkt missgynnar det lag som vill äga mycket boll och spela längs marken, dvs LB07. Jag är ingen ninja på skötsel av gräsmattor och inte heller någon expert på planskötsel. Men det är självklart så att det blir en omöjlig uppgift för vaktmästarna att få upp planen i fint skick när den belastas för hårt. All respekt och förståelse för att pojk och flicklag skall erbjudas träningstider, men det är direkt vansinne att ett pojklag skall träna på A-planen samma förmiddag som A-laget skall spela match 13:00. OM man nu måste träna kan man givetvis flytta målet från straffområdet så att den mest utsatta ytan skonas från slitage. Låt oss hoppas att klubben styr upp belastningen av A-planen och att vaktmästarna får fina förutsättningar till att få planen i fint skick.

Dagens gäster Åkarp, var förra säsongen ett topplag i serien. I år har man fått en tuff start, men laget är alls inte ofarligt. Laget vann de två första matcherna i serien och framförallt imponerade tremålssegern över Balkan. Laget kom dock till dagens match med ett stukat självförtroende efter en fyramålsförlust mot GIF Nike i senaste omgången. Ett lag som förlorat är ofta som ett retat lejon, man vill studsa tillbaka och visa omgivningen att man inte är att leka med. Därför var det av yttersta vikt att LB07 var på tårna i inledningen av matchen.

Efter en klassiskt trevande inledning tog LB07 tag i matchen, man ägde mycket boll, men det var svårt att kapitalisera på bollinnehavet eftersom den smått buckliga planen gjorde bollbanan svår att förutse oavsett kvalitet på passningarna. Som vanligt i seriespelet bjöds det på många intensiva och semigrisiga närkamper, men båda lagens spelare var lika goda kålsupare och ingen skall anklagas för att ha gått över gränsen, mer än fläckvis.

Efter ett så kallat mönsteranfall i minut 16 frispelas Ersan Mujevic i boxen. Efter att ha gjort sig av med sin bevakning är han obeveklig när han kyligt möter bollen och pressar in den i mål på volley. Ett fint mål av rutinerade Ersan. Ersan som både ger och tar emot smällar. får dessvärre lämna planen för behandling av en plågad kropp. Lyckligtvis kommer Ersan åter in i spel efter det att Fysioterapeut Jonas Öberg gjort ett gott jobb med Ersans sargade kropp. 

I den andra halvleken fortsätter LB07 spela disciplinerat och distinkt. Ett fast grepp kopplas om matchbilden och gästerna tvingas längre och längre ner i banan. Att LB07 är ett lag som vill anfalla med samtliga utespelare får man ett kvitto på när ytterback Wille Öberg är den som efter en djupledslöpning via en touch skarvar bollen i mål. Den så kallade spiken i kistan slås skoningslöst in av Mattias Hansson som efter en Playstationliknande dribblingsräd trycker in sitt första och lagets tredje mål för dagen, då återstår det 22 minuter av matchen.

Tränare Ringblom luftar då hela bänken och låter samtliga avbytare få speltid. Inget som sänker kvalitén på spelet och just det faktumet är en av LB07s styrkor i år. Avbytarna håller bra klass vilket gör det jobbigt för motståndarna som får möta ett lag som kan hålla en bra nivå på tempo och intensitet under 90 minuter.

"Idag gör vi vår bästa match för säsongen. Full fokus, gediget närkampsspel, inget fusk i tillbakalöpen och hårt arbete över hela planen, kryddat med många individuella prestationer av högsta kaliber. Den här matchen innehöll flera högklassiga ingredienser som hade platsat på högre nivå." Säger en nöjd tränare Tommy Ringblom efter matchen.

I och med att BK Flagg och GIF Nike spelade oavgjort idag är nu LB07 i serieledning och enda lag utan poängtapp. Men inget lag kan som bekant leva på gamla meriter, form är färskvara och man är ALDRIG bättre än den prestation man levererar på matchdagen. Därför gäller det för både spelare och ledare att sätta in serieledningen på självförtroendekontot, men även ta sin välbehövliga dos av ödmjukhet, den medicin som botar idrottsvärldens farligaste och den för kontinuerlig framgång dödligaste sjukdomen; hybrisinfluensan. En åkomma som blossar upp när fötterna lämnar jorden efter det att ödmjukheten lämnat kroppen. 

Nu suger vi vidare på segerkaramellen för att på måndag snöra på skorna inför den fokuserade träningsvecka som stundar innan kommande kamp mot BK Flagg.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
LB07 fortfarande utan poängtapp efter seger över MF Pelister
Kung Fu-soccer på Ymorvallen. Det var stundtals hårda tag, men båda lagens spelare var lika goda kålsupare (Fotograf Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se )
MF Pelister - LB07 2-4 (1-3)
Mål; Ersan Mujevic 2, Jonathan Ekendahl 1 och Mattias Hansson 1.

**

Pelister är en bergstopp överst på Bababerget i Makedonien, därifrån har Trelleborgslaget hämtat sitt namn till MF Pelister. Förra säsongen avancerade man från Div5 och i år spelar man därmed i Div4. Pelister har fått en tuff start på säsongen, men i laget huserar ett flertal oerhört tekniskt skickliga och kvicka spelare som inte skall underskattas. Man har även spetskompetens i supervasse Dezair Idrizi, vars vänsterfot bär den yttersta respekt med sig. Det är även ett välkänt faktum att INGA matcher i Div4 Sydvästra vinns av sig själv. Alla lag kan slå alla.

Begreppet mardrömsstart fick en ny dimension när hemmalaget efter en hörna och en palaverliknande situation som fick kalabaliken i Bender (googla Karl XII och kalabaliken i Bender...) att framstå som en meditationsstund för buddistiska munkar, tryckte in både hörnflagga, målvakt och boll i LB07buren. Då hade endast tre minuter passerat av matchen, vilket fick en optimist att tänka; "Kanon, nu har vi hela 87 minuter på oss att göra fler mål än dom!" Det skulle visa sig att LB07 endast behövde 18 minuter på sig för att både kvittera och ta ledningen. 

Kvitteringen var en frisparksdelikatess av yttersta klass signerad av supertalangen och Bunkeflosonen Jonathan Ekendahl. Undertecknad sa högt inför vittnens närvaro; "Nu blir det mål, Jonne sätter 9 av 10 frisparkar från det här läget och eftersom han brände en mot Croatia blir det mål nu." Mycket riktigt smekte Jonathan in bollen bakom en chanslös Pelistermålvakt och kvitteringen var ett faktum.

Målet gav LB07 en injektion spelglädje och blott fem minuter senare rinner Mattias Hansson igenom hemmalagets försvar. Skoningslöst placerar han in bollen i mål och ledningen är ett faktum. Femminutersintervaller verkar vara dagens melodi så fem minuter efter Mattias mål vill Ersan Mujevic inte vara sämre. Iskallt gör han sitt första, men inte sista mål för dagen. Således mål i första halvlekens minut; 21, 26 samt 31 och en stabil ledning för LB07 i halvtid.

Den andra halvleken förvandlas pga LB07s tremålsledning till något av en transportsträcka. LB07 äger mycket boll och anfaller inte med någon större frenesi. Man är dock inte alls ofarliga och i matchminut 65 gör Ersan Mujevic sitt andra mål för dagen. Med ställningen 4-1, dör matchen en smula. Men när LB07 gör ett par byten och rockader, där spelare får spela på ovana positioner, samtidigt som man går över från sitt ordinarie 4-1-4-1 till ett experimenterande och ovant 3-5-2, bjuder man in MF Pelister i matchen. LB07spelarnas GPSer havererar, man får svårt att hitta rätt i sina positioner och begreppet press/understöd blir ett minne blott, vilket får hemmalaget att vädra morgonluft. Som ett brev på posten tillåts Pelister lite onödigt reducera till 2-4.

Närmre än så kommer hemmalaget dessbättre inte och LB07 står som segrare när domaren blåser av matchen på blåsiga Ymorvallen.

LB07 har nu vunnit sju raka matcher (varav fem tävlingsmatcher). Med 12 poäng delar man nu serieledningen med GIF Nike, bättre än så kan en säsong inte börja!

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare

P.s Ett stort tack till Fotograf Gert Jacobsson för fantastiska bilder. Gå in på hans sida och njut; www.fotbollsbilder.se D.s

Hattrick i seriematchsegrar när Croatia uddamålsbesegrades.
Skall den vassa bänken bli ett segervapen? Albin Carlsson i mitten blev matchhjälte när han gjorde matchens enda mål. (Fotograf Gert Jacobsson)
LB07 - NK Croatia 1-0 (0-0)
Mål: Albin "Kalmar" Carlsson

**

Fotboll är till stora delar en kampsport och inte alltid premieras det lag som äger bollen största delen av matchen. I mer än en timme såg det ut som att gästerna skulle stjäla med sig en poäng från Brovallen trots ett massivt övertag rent spelmässigt för LB07. NK Croatia skall ha credd för att de kämpade väl och trots att man långa stunder enbart fick fokusera på att försvara sig mot ett konstant attackerande men en smula tandllöst hemmalag var man inte alls ofarliga i sina kontringar. Endast en kalasräddning från Sebastian Hinderoth stod i vägen för ett mål för NK Croatia och hur orättvist det än hade varit, sett till vem som hade mest bollinnehav i matchen, är det fortfarande så att den som gör flest mål vinner matchen.

Men när inbytte Albin "Kalmar" Carlsson enbart varit inne på plan i ett par minuter, fick han i sin första seriematch för LB07 ikläda sig rollen som matchhjälte. Efter en djupledslöpning serveras han bollen på silverfat och iskallt placerar han bollen i mål. Vilt segerjubel på Brovallen och firande fd. frustrerade hemmaspelare som under hela matchen gång på gång misslyckats med att ta tillvara på de hel och halvchanser man skapat.

Planen var ojämn och blev definitivt inte fräschare av att det spelades en match minuterna innan A-lagsmatchen. Såklart ett mission impossible för planskötarna att erbjuda ett plant underlag när gräsmattan utsätts för stora påfrestningar och många timmars spel och träning under veckorna. Det ojämna underlaget missgynnar definitivt det lag som tränar på att spela/rulla boll längs marken. En aspekt vars betydelse alls inte skall underskattas. Att årets upplaga av LB07 är ett spelande lag råder det ingen tvivel om och därför håller vi tummarna för att planen får växa i kvalitet framöver, annars blir det svårt att spela ambitiös fotboll längs marken eftersom passningsvägarna blir oförutsägbara för både avsändare och mottagare.

I alla fall har LB07 fått en kalasstart på säsongen med nio bärgade poäng på tre matcher, en så kallad smakstart. Men ingen kan leva på gamla meriter och form är färskvara, därför är det nu dags att suga på segerkaramellen, men inte för länge eftersom det nästa helg är dags för en ny seriematch. Dessförrinnan skall det även spelas en DM-match mot Harrie redan på tisdag. Även det en tävlingsmatch som kräver en prestation av klass om det skall bli seger.

Skall LB07 lyckas ta steget upp krävs det dock att man bli vassare på att utnyttja sitt spelövertag. Att äga boll 90% av matchen är kul, men genererar inga poäng om man inte förvaltar sitt spelmässiga övertag genom att kapitalisera på det.
Men som det heter i psalmen, all vår början bliver svår, så låt oss utgå från att den berömda ketchupeffekten ger sig tillkänna så småningom.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
Seger över Malmö City gav sjätte raka förlustfria matchen för LB07.
Irfan "Den bosniske bulldozern" Mujevic, invigde sina nya skor med att göra mål!
Malmö City FC - LB07 2-3 (1-1)
Mål; Irfan Mujevic, Mattias Hansson och Ersan Mujevic.

***

Efter en lyckad hemmapremiär var det dags för bortapremiär på "Backarna". Kirseberg visade sig från sin mest ogästvänliga sida när man i ett mer oktoberaktigt än vårlikt väder välkomnade LB07 till dagens match mot ett topptippat Malmö City. Det slogs för övrigt high score på SMHIs väderapp vad det gäller antal regnminuter på en dag och kylan var påtagligt närvarande denna påskafton. 

Malmö City har med sina hypertunga nyförvärv och ninjas på Futsal, Kristian Legiec, Patrik Burda och Robin Armandt, samtliga med landslagsmeriter, tippats som favorit till att vinna Div 4 sydvästra. Laget har bevisligen ett par av Sveriges bollkänsligaste fötter att tillgå och det råder ingen tvivel om att tekniken är lagets signum och största hot för motståndarna. Malmö City gick dock på en så kallad mina, när man i premiären bortaförlorade mot GIF Nike med hela 0-3. Därför var man extra motiverat och taggat inför dagens kamp där de poäng som stod på spel förmodligen kommer att visa sig vara oerhört värdefulla i den toppstrid som dagens båda lag förväntas delta i när serien skall summeras.

Som väntat trillade hemmalaget boll på ett tikitakadoftande vis i inledningen av matchen. LB07 höll dock Malmö City på bekvämt avstånd från Viktor Jacobsson i LB07buren och bollinnehavet för hemmalaget genererade inga direkta målchanser värda namnet. Matchbilden påminde en del om en tungviktsmatch i boxning där de båda kombattanterna hyser stor respekt för varandra och mest går och slentrianjabbar lite försiktigt utan att dra iväg några uppercuts eller rallarsvingar.

Därför kändes det logiskt att det skulle till en fast situation för att ett mål skulle komma till. LB07 vaskade fram en hörna som Damir Becirovic med kirurgisk precision drog iväg så väl avvägt att Luka Jovovic kunde nickskarva bollen till en fristående Irfan "Iffe" Mujevic. Iffe tvekade inte när han skoningslöst tryckte in bollen i mål. Trevligt att Iffe som mest är känd som "Den Bosniske Bulldozern" när han sliter, skaver och vinner boll på mittfältet, även får göra mål.

Men underbart är kort och hemmalaget replikerar snabbt när man tar tillvara på en klassisk bjudning från LB07försvaret, därmed är kvitteringen ett faktum blott åtta minuter efter ledningsmålet.

I den andra halvleken tar LB07 ett kliv upp i banan, sätter en högre och mer distinkt press på Malmö City och tar därmed kommandot i matchen. Hemmalaget ser ut att tappa linjerna och intentionerna i spelet när LB07 trycker på, men det skall dröja till minut 73 innan målet kommer. Efter en schackliknande rockad av Tommy Ringblom blir Luciano Gonzales vikarierande högerback. En boll sätts på djupet och Luci sätter in bollen i boxen med den sällan använda högerfoten. Där möter kvicke Mattias Hansson upp och med en touch förpassar han bollen i mål. Ett väldigt vackert fotbollsmål.

Åter igen visar det sig att det är värdefullt att ha avbytare av grov kaliber och efter ett par byten kopplar LB07 ett fast grepp om matchen när det sätts in fräscha ben på planen som gör att tempot kan hållas uppe matchen igenom. Alla tror att Ersan Mujevics fina mål dödar matchen i den 83:e minuten, men Malmö City visar prov på god moral när man trycker in sitt andra mål för dagen och skapar nerv i kampen. Matchen är på väg att spåra ur en smula och det är allmänt grinigt och smågrisigt i slutet av matchen. Dessbättre för LB07 rinner tiden iväg och när domaren blåser av matchen kan LB07 fira sin andra raka seger i seriespelet.

LB07 är nu inne i ett så kallat stim. De senaste sex matcherna har slutat med fem segrar samt ett oavgjort resultat. Pessimistiskt lagda personer säger nu att ju längre segersvit, desto närmre kommer man en förlust. Lite mer positiva människor formulerar det som att laget hittat en struktur, ett vägvinnande spel och ett allt starkare självförtroende som skapar en trygghet i laget. Förutsättningar som skapar kontinuitet som i sin tur gör att laget växer och växer för varje match man spelar tillsammans. Oavsett hur man är lagd, kommer det att bli spännande att följa laget som nu fått en så kallad smakstart på seriespelet.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare

Skön premiärseger när LB07 uddamålsbesegrade ett rutinerat KSF Kosova IF
Jakobsson, Jovovic & Ågren, den Limhamn/Bunkefloiska Bermudatriangeln har inte släppt in ett mål på 450 minuter. (Fotograf Gert Jakobsson www.fotbollsbilder.se)

LB07 - Kosova IF 1-0 (1-0)

Mål; Damir Becirovic

 

*****

 

Seriepremiär och dags för ett till stora delar nykomponerat lag att visa att de fina resultaten i den senaste tidens träningsmatcher inte var en slump. Dagens gäster, Kosova IF, mönstrade ett minst sagt namnkunnigt manskap med spelare som lirat på hög nivå under många år. Rutinerade herrar som LB07bekantingarna Ylli Shabani och Xhevdet Lumnica är välkända, Qendrim Selmani har spelat ungdomsfotboll i LB07, Alexander Nunez och Alvaro Maldonado har spelat professionell fotboll utomlands, osv osv. Med andra ord, ett välmeriterat lag med enorm rutin och som inte det vore nog stod Baskim Sopi och chefade på linjen.

 

Dagens LB07 är en bra mix av gammalt och ungt, oerfaret och rutinerat. Den årsfärska kvartetten Luka Jovovic, Damir Becirovic, Ehrsan Mujevic och Ludvig Olsson som idag spelade från start, har erfarenhet från antingen spel i Div1 eller Div2. Det är ett faktum som ger stadga i lagbygget, särskilt i en premiärmatch där anspänningen är stor. Det kändes redan på samlingen och uppvärmningen att det i dagens LB07 råder total fokus i kombination med en bra energinivå när det är dags för match. Detta gör att de unga spelare kan landa i en betydligt tryggare miljö när det är matchdag och dags att leverera.

 

Vi visste inte mycket innan match mer än att årets LB07 efter en väl genomförd försäsong är väl rustat konditions och styrkemässigt samt att bänkspelarna håller en kaliber som hade renderat dom en plats i startelvan i vilket annat Div4lag som helst. Det ger en trygghet eftersom man vet att laget håller för spel i bra tempo i 90 minuter plus tillägg.

 

Kosova var det lag som visade högst ambitionsnivå i matchens ingress. LB07 förhöll sig en smula avvaktande i sin attityd även om gästerna inte tilläts skapa några hetare chanser. Kosovas tyngd och rutin gjorde att matchen präglades av intensiva kampmonent och om inte superheta, så i alla fall laddade situationer i varje närkamp. Skönt att se att de röda hemmaspelarna inte vek ner sig eller lätt sig intimideras trots det rutinerade motståndet.

 

Bristen på skäggväxt säger väldigt lite om mod och styrka eftersom det, precis som skönhet, kommer inifrån. En sanning som inte minst Oskar Ågren är ett levande bevis för, ungdomlig entusiasm, spektakulärt spelsinne och fina fötter i kombination med kraft och självförtroende är Oskars signum. Oskar har även fått en ny lekkamrat i form av reslige och resolute Luka Jovovic, denna mittbacksduo har visat sig bli mer och mer kompatibel för varje spelminut man får tillsammans. Tillsammans med Victor Jacobsson har man utvecklats till en fotbollsmässig, Limhamn/Bunkefloitisk lightversion av Bermudatriangeln, den som hamnar där dör inte, men går inte därifrån med mål i bagaget. De senaste 450 spelade minuterna har man inte släppt in ett mål, imponerande siffror, särskilt eftersom man i träningsmatcherna mestadels ställts mot lag från en högre division.

Luka och Oskar kompletterar varandra på ett lysande sätt och jag är helt övertygad om att man kommer att fortsätta växa i sin symbiosliknande relation. Den dynamiska duon är ett av flera exempel på att det i laget finns många spelare och kombinationer av spelare som redan i dagsläget är mogna för spel på en högre nivå.

 

När halvtimmen är spelad av matchen visar Damir Becirovic varför även han är en man för spel på högre nivå. Likt en strid ström av vatten som rinner nerför en porlande vårbäck, flyter han igenom Kosovas försvar med bollen klistrad vid fötterna. Avslutet är inte av den hårdaste sorten, men känsla är ofta att föredra framför kraft och bollen touchar en Kosovaspelare innan den letar sig in i mål.

 

I den andra halvleken faller LB07 dessvärre in i det allt lojare tempot, något som gynnar Kosova mer än hemmalaget. Kosovas rutinerade spelare är spetskompetenta i sitt spel när de får tid på sig att leverera passningarna, vilket skapar ett visst mått av oreda i det röda försvaret. Det hade inte varit helt orättvist om gästerna kvitterat och om inte det hade varit för att den gamla klyschan, att stolparna är målvaktens bästa vänner, är en sanning, hade Victor Jakobsson fått vittja nätet minst en gång idag. Efter en palaverdoftande situation i LB07s straffområde rammar bollen stolpen, där var LB07 endast centimetrar från att bli av med två poäng, men lyckligtvis får LB07 med sig alla tre poäng i denna seriepremiär. Kosova är ett lag som kommer att plocka många poäng i år och jag blir inte förvånad om man blir ett topplag som kommer att slåss om seriesegern eller en kvalplats.

 

Kanske är den klyschfyllda sportvärlden inte helt ute och cyklar när man säger att ett bra lag har tur? Förhoppningsvis är det så att det jobb spelare och ledare investerat i försäsongsarbetet börjar ge frukt och som Ingemar Stenmark sa; "Jag vet ingenting om tur, men jag vet att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag."

 

Framåt LB07!

 

/ Mats Linde, lagledare.

Uddamålsförlust mot Kulladals FF
There´s a new chip in town. Mattias "Chippen" Hansson bjöd på en delikatess när han smekte in sitt mål mot Kulladals FF. Foto; Mats Linde

Träningsmatch;

Kulladals FF - LB07 3-2 (2-1)

Mål LB07; Marcus Luburic och Mattias Hansson

 

I ett, milt sagt, omilt väder, som var mer anpassat för snöboll än fotboll, tog sig LB07 på fredagskvällen an Div3laget Kulladals FF på anrika Kulladals IP. Det mustigt gröna konstgräset och de svarta gummifragmenten stod som en bjärt och vacker kontrast till de kritvita snödrivor som ramade in spelplanen. En välvillig och engagerad Kulladalsledare skottade innan matchen gästvänligt fram den av snö indränkta avbytarbänken. Det är alltid trevligt att komma till Kulladals IP och anrika fina Kulladals FF, som uppfostrat så många duktiga fotbollsspelare och engagerade ledare. Klass!

 

Matchen inleds i ett furiöst tempo. Hemmalaget sätter en våldsamt intensiv och hög press som testar LB07s backlinje som inte får många sekunder på sig att fatta rätt beslut.

"Vi har aldrig mött ett lag som överbelastar så extremt och sätter en så intensiv press som Kulladal gör, PERFEKT träning för oss och ett ypperligt tillfälle för mig att se hur vi löser uppgiften när vi pressas hårt." Sa LB07s tränare Tommy Ringblom direkt efter matchen.

 

Kulladals press ger resultat och man tar sig initialt in hyfsat flitigt i straffområdet. Matchminut nummer 13 blir, som talet antyder, en olycksminut för LB07 när hemmalaget tar ledningen. Trots baklängesmålet håller LB07 sig fast vid sin plan, att oavsett siffror på resultattavlan testa och träna på spelidén snarare än att kortsiktigt nå resultatmässiga framgångar, därav definitionen; "Träningsmatch".

En kvart efter baklängesmålet kombinerar LB07 fint och bollen hamnar hos Marcus Luburic på högerkanten. Efter ett par Ronaldodoftande överstegsfinter "gör Marcus sin gubbe" och trycker in reduceringsbollen i Kulladalsburen. Ett vackert fotbollsmål.

 

Matchen fortsätter som den börjat, bra kvalité, högt tempo och intensivt närkampsspel från båda lägerna. Kort sagt, en riktigt bra och underhållande fotbollsmatch med 22 kompetenta aktörer på plan. Tre minuter innan den defrostprocess av spelarna som halvtidsvilan innebar, stressar Kulladal fram ett misstag i LB07ledet som man förvaltar väl och halvtidsresultatet spikas till 2-1 i hemmalagets favör.

 

I den andra halvleken hittar LB07 tydligare vägar att lösa den press Kulladal sätter och det röda laget kopplar ett visst grepp om matchen. Ett flertal halvlägen skapas utan att bollen placeras i mål, men intentionerna är goda och linjerna i spelet ser trevliga ut. Därför kändes det lite surt att hemmalaget får utöka sin ledning när man i den 63:e minuten gör 3-1.

 

Blott tre minuter efter målet bjuder Mattias Hansson, nyförvärvet från lokalkonkurrenten Bunkeflo FF, på matchens delikatess. Efter ett mönsteranfall av monstruösa mått rinner han igenom Kulladals försvar och chippar bollen över den utrusande Kulladalskeepern som får se bollen passera över sig och in i mål.

 

Kollektivet LB07 skall hyllas, men det är svårt att blunda för vissa enskilda individuella prestationer.

"Clifford Rindoms första halvlek är det bästa han presterat i A-laget, Luciano Gonzales som gör sin andra match på det centrala mittfältet imponerade, han är en tränares dröm som tar till sig och följer instruktioner direkt på sekunden. Mattias Hansson visar att han kommer att tillföra offensiv spets i år. Han utmanar konstant, är avig i sin stil, svår att försvara sig mot och därför ytterst målfarlig. Så idag fick jag svar på en del frågor jag ställt mig själv tidigare i år." Avrundar Tommy Ringblom, tränare i LB07.

 

Framåt LB07!

 

/ Mats Linde, lagledare

Seger för LB07 efter konstmål av Ågren!
KSF Kosova - LB07 1-6 (0-1)
Mål; Oskar Ågren 2, Jonathan Ekendahl, Damon Salehi, Bobo Schön och Luci Gonzales.

**

LB07 grep det sista halmstrået i kampen om en kvalplats till Div3 när man bortabesegrade svårslagna, men för dagen omotiverade, KSF Kosova. Den golfgreensliknande gräsmattan på Ellenborgs IP, i skuggan av den "Kinesiska muren", den från en klarblå himmel varmt lysande solen och den generösa värdklubben bjöd på optimala förutsättningar för en bra fotbollsmatch denna lördag. 

Ingressen av matchen präglades av ett beskedligt tempo, men desto mer intensiva och semifula närkamper. Kosova ställde upp med en trebackslinje som bjöd LB07 på stora ytor, dessvärre lyckades man inte utnyttja dessa fullt ut förräns i den 18;e minuten när Oskar Ågren rakade in ledningsmålet för LB07. Fortsättningen på den första halvleken blev sönderryckt av de ideliga avblåsningarna för frisparkar. Kosova var inte alls ofarliga och Blerim Mulicis känsliga fötter var ett konstant orosmoment när det lyftes bollar backom LB07s mittbackar, men LB07 höll nollan i den första halvleken.

I halvlek pratade LB07s coacher om att höja tempot och att fortsätta jobba fokuserat. Det skulle ge resultat. I den 65;e minuten bjuder Oskar Ågren (efter matchen döpt till "Limhamn-Bunkeflos Van Basten") på ett konstmål av högsta kaliber när han lika iskallt som kontrollerat lobbar in bollen i mål via en hög spark som får lagkamrater och publik att jubla. Tagna av glädjeruset tillåter LB07 Kosova att blott tre minuter senare reducera sitt underläge.

LB07 fortsätter att trumma på mot ett Kosova som inte har något att spela för och därmed kanske inte är hypermotiverade. Men all heder till LB07 som på de sista 16 minuterna trycker in hela fyra mål och därmed tar revansch för den hemmaförlust man åkte på i vårens möte mot Kosovo på Brovallen.

Eftersom både Hyllie och Åkarp vann sina matcher idag är chansen till kvalplats dock liten. Det krävs att båda toppkonkurrenterna förlorar sina avslutande matcher, samtidigt som LB07 besegrar Malmö City i säsongsrefrängen för att LB07 skall knipa en kvalplats. Större under har förvisso skett och hoppet är som bekant det sista som överger människan, så låt oss hoppas på det bästa.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare LB07
Fjärde raka segern för LB07 efter höstrysare i Höllviken.
Viktor Jacobsson räddade segern efter en straffräddning i 88:e minuten, (Fotograf Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se)
BK Höllviken - LB07 0-1 (0-0)
Mål; Kristian Benkö

*

Det var ett skadeskjutet LB07 som tog sig ner till Höllviken denna fredagkväll. Framförallt det centrala mittfältet var åderlåtet eftersom Jonathan Ekendahl, Calle Geronsson, Ylli Shabani och Lucas Luburic samtliga var otillgängliga för spel i den för kvalstrecket enormt viktiga matchen mot BK Höllviken. Det fina i denna kråksång är dock att truppen är så bred och välbefolkad av så begåvade bollspelare att tränarduon Ringblom & Öberg kan stuva om i laget och ändå ställa en slagkraftig startelva på benen. Dessutom har laget efterhand som trepoängarna trillat in fått ett höjt självförtroende vilket inte är en oansenlig faktor om man vill vinna fotbollsmatcher.

BK Höllviken är ett lag med ett par riktigt vassa spelare och framförallt forwarden Markus Swane är en spelare som håller för spel på en betydlig högre nivå än Div4. Därför är det inget lag som åker till Näset och plockar poäng genom att ställa ut skorna på Höllvikens IPs konstgräsplan.

Direkt i matchinledningen blir det uppenbart att kampen kommer att präglas av just kamp. Närkamperna är många, hårda och i ett flertal av dom kommer spelare in lite sent i situationen men trots det fullföljs satsningarna, vilket gör att det blir lite klassiskt smågrinigt mellan varven. Dessutom har matchen en ingrediens som består av att båda lagen ligger nära ett streck det ena laget vill undvika och det andra uppnå. LB07 går vid en vinst upp på en temporär andraplats i tabellen och når därmed en positiv kvalplats. Vid en förlust för hemmalaget dras man ner i kriget kring det nedre strecket. Dessa förutsättningar gör givetvis att allvaret i matchen accentueras.

LB07 är det lag som känns som det mest kreativa och konstruktiva laget överlag, men Höllviken är inte alls ofarligt även om man inte kreerar de fetaste chanserna. 

I den andra halvleken ökar LB07 tempot en smula och Höllviken trycks tillbaka. De vita gästerna tar sig fram längs kanterna vid ett flertal tillfällen och ett par bra målchanser skapas. Det dröjer dock till den 73:e matchminuten innan matchens enda mål trillar in. Den notoriske målskytten och tillika skytteligaledaren Kristian Benkö gör ännu ett mål efter ett fint anfall av LB07.

Efter målet får LB07 ny energi och försvarsresen och nickspecialist Sopi får ett så kallat guldläge att avgöra matchen, men hans nick smiter strax utanför stolpen trots det ypperliga läget. Höllviken gör som lag i underläge brukar göra, flyttar upp folk högre upp i banan och blir mer desperata i sina anfallsförsök. När det blott återstår två minuter får så Höllviken fullt korrekt sig en straffspark tilldömd. Straffen är inte alls dåligt slagen, men kvällens matchhjälte Viktor Jacobsson gör en riktigt kvalificerad räddning när han får handskarna på bollen och styr ut den till en hörnspark. Under de sista minuterna av matchen trycker Höllviken på, men utan att skapa några riktigt heta chanser.

En STOR eloge till LAGET LB07 som tar sin fjärde raka trepoängare. Spelarna står upp för varandra och visar en enorm glöd, lagmoral och prestigelöshet. Spelare som inte spelat från start på ett par matcher kommer in och visar att man minst sagt är värdiga startspelare, samtidigt som de som brukar spela från start gör ytterligare en fin insats. Så här i slutet av säsongen är det av yttersta vikt att man har en bred trupp om man vill slåss i tabelltoppen och just så är fallet med detta LB07. Nu sätter man press på Hyllie och Åkarp som nu inte har råd att förlora i helgen om man vill hålla formstarka LB07 bakom sig i tabellen.

Som om inte dessa faktum gör det hela spännande nog har vi ett riktigt stadsdelsderby på Brovallsmenyn nästa helg när Limhamns FF kommer på besök och ytterligare tre viktiga poäng står på spel. Limhamns FF har fortfarande chansen att ta sig upp på en kvalplats för att slåss om en Div4plats nästa säsong och LB07 känner nu doften av en hägrande kvalplats till Div3. Låt oss hoppas på en bra publiksiffra, det förtjänar verkligen detta fina LB07lag. 

Framåt LB07! / Mats Linde, lagledare.
LB07 V.S Husie IF 4 September 2016
Gott om folk på Brovallen när LB07 tog besegrade Husie IF med 2-0. (Fotograf; Gert Jacobsson www.fotboillsbilder.se)
LB07 - Husie IF 2-0 (1-0)
Mål; Emil Linde, Kristian Benkö

**

Formtoppade LB07 tog ytterligare en trepoängare i dagens match mot Husie IF och därmed tog man ytterligare en revansch eftersom Husie i vårens möte besegrade LB07. Efter omstarten av serien har LB07 på sju matcher tagit 16 poäng av 21 möjliga och för första gången i år har laget nu en tre matcher lång segersvit. Pusselbitarna faller på plats en efter en och spelarna agerar mer och mer tryggt i sina roller.

Rekordpubliken för säsongen hann knappt fälla upp sina paraplyer på ett för dagen i höstregn marinerat Brovallen innan hemmalaget gjorde mål. I den första matchminuten smekte Wille Öberg iväg en riktigt sliskig smörpassning till sin granne i omklädningsrummet; Emil Linde. Emil som tagit en fin djupledslöpning löpte sig fri från motståndarna, försökte tunnla målvakten som fick bollen på hälen, men rakade in returen i mål. Mer välsmakande smakstart än att ta ledningen i matchens första minut kan man inte få. Men det var ingen slump att hemmalaget var på tårna, en laddad och fokuserad uppvärmning i bra tempo är en god grogrund om man vill ta kommandot i en fotbollsmatch, vilket LB07 gjorde idag.

De första 35 minuterna av matchen höll LB07 ett fast grepp om taktpinnen i matchen och Husie tilläts inte ta tag i sitt spel i någon större omfattning eller sätta någon större skräck i hemmalaget. De sista 10 minuterna av halvleken jobbade sig dock gästerna in i matchen och man tog sig fram i banan på ett för hemmalaget oroväckande sätt. Men den röda defensiven var tät och längst bak stod Viktor Jacobsson och gjorde ännu en fin insats i LB-buren.

Lätt andfådda efter en intensiv arbetsinsats gick LB07 in omklädningsrummet för att vila och hämta kraft inför de sista 45 minuterna av matchen. Efter hårt arbete och fokuserade träningar hela säsongen, inklusive försäsong, är LB07 i bra form och har dessutom en bänk av grövsta kaliber så det finns en garanti på att laget kan spela i bra tempo en hel fotbollsmatch utan att vika ner sig. Idag var det dessutom dags för ännu en ung talang som heter Aidon Fejzullahu att debutera. Aidon gör ett riktigt klassinhopp och är ytterst delaktig i vinsten, precis som samtliga avbytare som kom in och gjorde en strong insats. Det är glädjande att konstatera att återväxten är god och underifrån står ett gäng killar födda -99 och knackar på A-lagsdörren. Ett par av dessa grabbar har redan tränat med A-laget och visat att man håller bra klass. Som sagt är det en enorm styrka att föreningen kan fylla på med flygfärdiga seniorspelare från den Limhamn-Bunkefloska myllan.

Men även Husie hade laddat batterierna i halvtidsvilan, när man kommer ut till den andra halvleken sätter man ett intensivt tryck på LB07. Gästerna är ytterst nära att göra mål, men Limhamn-Bunkeflos Bermudatriangel; Sopi-Rindom-Jacobsson fredar sitt mål när det osar katt som värst och Husie skapar en trippelchans i en och samma sekvens. Inom loppet av tre sekunder gör Viktor lika många räddningar som det går sekunder på matchuret. 

Spelet böljar fram och tillbaka och för att klyscha till det kan man helt enkelt säga att matchen står och väger. Det gör det ända fram till den 83e minuten då Emil Linde bryter en boll nära Husies straffområde, Kristian Benkö gör inget misstag när han tar emot bollen och drygar ut sin ledning i skytteligatoppen när han gör sitt första mål för dagen och sitt TJUGONDE för säsongen.

Hatten av för detta LB07 som bara växer och växer, laget har en spännande resa framför sig och en intressant potential som gör att man oavsett hur säsongen slutar kan copy/pasta studentsången och säga att; "Den ljusnande framtid år vår."

Nu har vi ett par spännande veckor framför oss där kvalplatsen definitivt finns inom räckhåll. Kul att så många kom till Brovallen idag och vi hoppas att det kommer ÄNNU fler till nästa hemmamatch.

Framåt LB07! / Mats Linde. lagledare.

Hyllie IK V.S LB07 27 Augusti 2016
Baskim Sopi omfamnas av sina lagkamrater efter det att han nickat in ledningsmålet. (Fotograf; Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se)
Hyllie IK - LB07 1-3 (1-2)
Mål LB07; Kristian Benkö 2, Baskim Sopi 1
---

LB07 följde upp sin seger mot Hyllie från i våras med ännu en vinst mot rivalerna från andra sidan Kalkbrottet. LB07 som inledde serien på ett minst sagt blygsamt sätt har sakta, men metodiskt och säkert, närmat sig toppen av serien mer och mer ju fler omgångar som spelats. Segern idag innebär att kvalstrecket för kval uppåt i seriessystemet kryper närmre och avståndet till Hyllie nu är reducerat till blott två poäng. En förlust idag hade gett Hyllie ett försprång gentemot LB07 med hela åtta poäng. Ett klassiskt ryck stod alltså på spel och förutom derbyingrediensen, gjorde faktumet att ett par Hylliespelare och ledare har ett förflutet i LB07 att matchen blev intensiv, prestigefylld och fylld av kampmoment.

De för dagen vitklädda gästerna från Limhamn-Bunkeflo fick en så kallad smakstart på matchen. Redan i den fjärde matchminuten går Baskim Sopi upp, fylld med självförtroende i luftrummet efter att inte ha förlorat en nickduell sedan mellanstadiet når han högst, sätter pannan på bollen serverad på ett silverfat av kompisen Ylli Shabani och trycker in bollen i mål. 
Hyllie replikerar ganska omgående. Efter ett klassiskt klyddande i egna straffområdet bjuds Hyllies skyttekung Johan Palmström på ett läge han sällan eller aldrig missar. Skoningslöst kvitterar han LB07s ledning och Victor Jacobsson i LB-buren är chanslös. Victor som för övrigt växer för varje minut han spelar seniorfotboll skulle dock rädda sitt lag vid ett flertal tillfällen senare under matchen. Trots sin orutin är Victor iskall och visar ofta prov på både fint spelsinne och dito fötter.

I den 24;e minuten är Kristian Benkö på väg att rinna igenom det grön/svartrandiga försvaret men han blir fälld av en Hylliespelare kring straffområdesgränsen. Huvuddomaren dömer frispark, men efter att ha konsulterat en av de assisterande domarna ändras domslutet till straffspark. Detta momentet skulle senare visa sig vara upprinnelsen till en minst sagt våldsam kritik mot domarteamet. Skyttekung som han är gör Kristian mål, hans sjätte straffmål på sex försök under säsongen.

LB07 går till halvtidsvila med en uddamålsledning för att samla ihop sig inför den andra halvleken i den semitropiska hettan på Hyllie IPs magnifika gräsmatta. För övrigt, all cred till vaktmästarna på Hyllie IP som gör ett fantastiskt jobb.

Hyllie som är starka, tunga och rutinerade, försöker sätta en högre och mer intensiv press i den andra halvleken. Ett smart spelande LB07 löser dock den utmaningen med bravur och skapar även en del halvfarliga lägen. I den 72:a minuten gör så LB07 ett mål som är en karbonkopia (för yngre läsare; copy/paste...Macanvändare; cmd c / cmd v...) på sitt andra mål på FC Trelleborg för en vecka sedan. Dimi Kotanidis löper sig fri på sin kant, tar emot den långa passningen, skickar in den i boxen och där möter Kristian Benkö upp för att sätta det som skulle visa sig vara spiken i kistan för dagen. Ännu ett vackert fotbollsmål som mer är frukten av träning än en slump. Med det målet är Kristian nu uppe i en total målskörd på hela 19 mål, vilket gör att han nu leder skytteligan, fem mål före Malmö Citys Calle Svensson, som för övrigt även han spelat i LB07.

Efter målet ökar frustrationen i Hyllieleden, både på bänken och på planen. En Hyllieledare blir avvisad från planen och det kokar bland spelarna. Jag vill dock ge Esbjörn Berghult en eloge för det sätt han agerar på under matchen, han är den som manar till lugn och rekommenderar sina spelare att fokusera mer på sitt eget spel än på domarna. Esbjörn som har ett rykte om sig att vara hetlevrad brinner fortfarande minst lika mycket som tidigare för fotbollen, men är mer balanserad.

I slutet av matchen känner sig Hylliespelarna blåsta på en straff och det uppstår ett visst palaver som urartar. Två Hylliespelare får rött kort, den puls som fanns i matchen dör ut och matchen spelas av utan att något av lagen gör några allvarligare försök att anfalla.

Sammanfattningsvis en match som mer präglas av kamp och....ännu mera kamp än skönspel. Men, som engelsmännen säger "at the end of the day" är det ibland inte det vackra som belönas, hårt och metodiskt arbete lönar sig och att samtliga spelare i matchtruppen följer sina instruktioner och jobbar ända in i kaklet gav idag, IGEN, tre poäng till LB07. Återigen ställer LB07 upp en startelva på planen som innehåller hela åtta spelare som spelat ungdomsfotboll i klubben. Ett kvitto på att det produceras dugliga fotbollsspelare på Brovallen.

En intressant reflektion för alla statistiknördar;
De sju första seriematcherna tog LB07 sju poäng, de sju senaste seriematcherna har LB07 tagit 14 poäng. Ingen garanti för framtida framgångar, men ett kvitto på ett det skett någon form av utveckling.

Framåt LB07! / Mats Linde, lagledare.

LB07 V.S FC Trelleborg 20 Augusti 2016
Detta laget representerar LB07 2016. Åter igen visade man kampmoral och spetskompetens när man vände ett underläge till vinst. (Fotograf; Gert Jacobsson)
LB07 - FC Trelleborg 2-1 (1-1)
Mål; Calle Geronsson & Kristian Benkö

**

Sportens värld i allmänhet och fotbollens i synnerhet, är överbelamrad med klyschor och utslitna metaforer. MEN, inför dagens match "stod tabellen och vägde", det var "en sexpoängsmatch", "ville LB07 blanda sig in i leken om kvalplatser till Div.3 var man tvungna att vinna" eftersom "man hade kniven mot strupen" samt "revansch att utfodra efter förlusten i våras." Förutsättningarna var solklara inför dagens match. Tre poäng och LB07 har på allvar häng på en kvalplats, särskilt om de andra matchresultaten går LB07s väg. Vilket det visade sig göra eftersom Höllviken, Åkarp och Trelleborg samtliga förlorade i omgångens matcher.

Innan matchen pratades det om att vara uppmärksamma på Trelleborgs långa spel och ambition att dra nytta av sin storlek och styrka. Därför startade hemmalaget med att falla djupt ner på egen planhalva i syfte att inte bli överspelade/överkörda. Planen höll i exakt 12 minuter då gästerna fick en frispark i farligt inläggsläge. Som befarat tryckte man upp rikligt med folk i boxen för att gå på nickavslut. Helt enligt planen slår Trelleborgsspelaren ett fint inlägg som möts upp av flera Trelleborgare och bollen trycks resolut in i mål bakom en chanslös hemmakeeper. En mardrömsstart på matchen för de röda hemmaspelarna. 

Men LB07 har i ett flertal matcher denna säsong visat prov på hög lagmoral och ett gott självförtroende. Så var fallet även i denna match. Efter målet i baken tuggar sig LB07 in i matchen och tar dessutom över den spelmässigt. Bollinnehavet är stort men Trelleborg spelar fysiskt, är välorganiserade och går inte bort sig i onödan. I slutet av den första halvleken belönas dock hemmalaget för sin vilja att spela boll. Ylli Shabani och Emil Linde kombinerar fyndigt vid straffområdesgränsen och Ylli smugglar in bollen till en mötande Calle Geronsson som tar emot bollen, skottfintar, vrider och vänder innan han bestämmer sig för att rulla in kvitteringsbollen i mål. "Ett psykologiskt viktigt mål" som "ger energi till laget". Dessutom fullt välförtjänt.

Den andra halvleken fortsätter som den första slutade, ett organiserat och spelande LB07 mot ett fysiskt och hårt jobbande FC Trelleborg. Gästerna fortsätter att vara hot i sina omställningar och hemmalagets defensiv får jobba hårt för att freda sig när attackerna kommer. I den 69:e matchminuten tar Clifford Rindom en Dani Alves-doftande offensiv löpning längs sidlinjen och med ett optimalt väl avvägt inlägg hittar han seriens skyttekung och lagets kapten; Kristian Benkö. Kristian gör det han varit så vass på denna säsong, mål....med en oerhört kontrollerad nick ger han sitt LB07 ledningen.

Under de resterande 20 minuterna av matchen hårdnar samtalstonen och närkampsspelet på planen. Ett par närkamper är nära att gå över gränsen och till slut tappar en Trelleborgsspelare fullständigt sitt omdöme. I en närkamp slår han helt enkelt ner Oskar Ågren och ett visst tumult uppstår när LB07spelarna vill stå upp för sin nerslagne lagkamrat. Clifford Rindom som tidigare i matchen fått ett gult kort står upp lite väl mycket och får precis som den syndande Trelleborgaren syna domarens röda kort.

Trelleborg gör ett allvarligt försök att vinna en poäng och man flyttar upp det mesta i spelarväg. Det gör dock gästerna sårbara för spelvändningar och LB07 bjuds på ett par stycken där man med lite mer kyla kunde punkterat matchen. LB07 håller dock undan och kan gå av planen tre poäng rikare. Nu ligger LB07 fyra i tabellen, endast två poäng ifrån en kvalplats i kriget om en Div3-plats. Hade man förlorat idag hade man också legat endast två poäng från en kvalplats, men då ett kvalspel där förloraren landar i spel i Div5 kommande säsong. Så jämn är serien.

Kul att se att det lönar sig att ha en bra ungdomsverksamhet och att även unga spelare löser att spela mot fysiskt starka och tunga lag.
I dagens startelva har nio spelare spelat ungdomsfotboll i LB07 innan de tagit klivet upp i A-laget. Det skickar signaler till pojk och ungdomslagsspelarna i föreningen att om man vill kan man spela seniorfotboll i sin klubb.

Så här gamla är spelarna i startelvan mot FC Trelleborg som spelat ungdomsfotboll i LB07;
Födda 98; 7 spelare
Födda 95; 1 spelare
Födda 94; 1 spelare

Nu väntar ännu ett hett stadsdelsderby mot formstarka Hyllie IK som idag imponerade stort när de besegrade serieledarna Bjärreds IF med hela 4-0. Sympatiske Hyllietränaren Esbjörn Berghult är definitivt tagqad och fylld av revanschlust efter vårens möte på Brovallen där LB07 gick segrande ur striden.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
FBK Balkan v.s LB07 12 Augusti 2016
FBK Balkan - LB07 2-0 (0-0)

**
Efter att ha varit inne i det klassiska stimmet efter det att serien vänt, kom så det brutala uppvaknandet denna fredagskväll på Rosengård.
LB07 gjorde en stark insats så sent som i måndags, men idag, blott fyra dagar senare var prestationen på en klart lägre nivå. Balkan skall dock ha en eloge för att man är konsekvent i sin spelidé och hellre spelar än tjongar fotboll. Ibland, som i vårens 1-6förlust mot LB07, brister det, men ofta håller det, som ikväll, hela vägen.

Den första halvleken var helt jämn, kanske med ett litet plus för LB07 sett till skapade målchanser. Luciano Bardanca Gonzales tog en fin djupledslöpning och fick en klassisk smörpassning från Ylli Shabani. Balkans förträfflige målvakt gjorde, med röda ögon sett, dessvärre en fin räddning på friläget. LB07s Emil Linde sätter även han iväg i en djupledslöpning och lobbar in bollen på en touch i mål bakom den utrusande hemmakeepern. Målet godkänns dock inte eftersom domaren helt korrekt dömer bort målet för offside.

Tidigt i den andra halvleken sätts Balkan under press, men man spelar sig skickligt ur densamma. Bollen skickas ut på kanten där den breddande Balkanspelaren iskallt håller i bollen innan han drar in bollen snett/inåt/bakåt, där en lagkamrat möter upp och trycker in bollen i mål.

Spelet böljar fram och tillbaka och matchen är fortsatt jämn, även om Balkan känns som det för dagen starkare laget. Inte helt oväntat utökar man även sin ledning. LB07 flyttar upp Baskim Sopi i planen och jagar ett reduceringsmål. Baskim är nära att på ett fint inlägg från Marcus Luburic nicka in ett mål. Men återigen gör Balkans målvakt en fin reflexräddning.

Vi tackar Balkan för det trevliga bemötandet, säger grattis till trepoängaren och önskar dem lycka till framöver.

Efter två matcher på mindre än en vecka får LB07 bryta ihop och gå vidare i livet. Nya matcher väntar och fortfarande finns det chans att nå en kvalplats i denna rekordjämna serie där alla slår alla.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
ÖT/Smygehuk FF v.s LB07 8 Augusti 2016
Hela laget stod för en fin arbetsinsats, kryddad med finess. Lucas Luburic på bilden fick kröna sin magnifika match med ett snyggt mål i slutminuten. / Foto; Gert Jacobsson
ÖT/Smygehuk FF - LB07 0-3 (0-1)
Målskyttar; Kristian Benkö 2, Lucas Luburic 1.
***

LB07 tog ännu en trepoängare i dagens bortamöte mot Sveriges sydligaste lag. I vårens hemmamöte lyckades LB07 med nöd och näppe knipa en poäng. Målskytt på övertid då, Lucas Luburic, som idag repriserade sin bedrift när han i matchens sista minut satte spiken i kistan med sitt iskalla avslut. En värdig punkt på matchen eftersom Lucas kanske gjorde sin bästa match för säsongen. Men han hade god hjälp av sina lagkamrater som jobbade intensivt och fokuserat i 90 minuter, plus tillägg.

LB07 har växt mer och mer för varje träningsvecka som avverkats och match som spelats. Efter att i ingressen av serien ha framstått som lite trevande, har man nu blivit ett stabilt lag med färre och grundare dippar under matcherna, på ren svenska; man har höjt både sin lägsta och högstanivå.

Ett konkret kvitto på ovanstående resonemang är att laget efter det att serien vände har tagit sju av nio möjliga poäng. Noterbart är att man då både mött serieledarna Bjärred och toppkonkurrenten Åkarp, lag som man fick stryk av i vårens möten.

LB07 satte omgående sin prägel på kvällens match. ÖT sattes under hård press och hemmaspelarna fick lite eller ingen tid alls på sig i sin uppspelsfas. Det gjorde att kvalitén på passningsspelet blev beskedligt och som en konsekvens av det blev det hyfsat lätt för LB07 att återerövra bollen när man förlorat den. Gästande LB07 engagerade ständigt sina yttermittfältare och ytterbackar i offensiven vilket gjorde det jobbigt för ÖTs försvarare som fick ta många och långa löpningar. I boxen fanns stekhete Kristian Benkö, skytteligaledaren som var ett konstant hot för ÖTs defensiv. 

Det kom inte som en komplett överraskning när LB07 i den 12:e minuten spelade ut bollen på kanten och tidigt satte in en boll i midjehöjd som Kristian Benkö distinkt tryckte in i mål. Ett klassavslut på ett fint anfall.

Den andra halvleken började som den första, ett stabilt LB07 höll i bollen skickligt, men tvekade inte att anfalla när tillfälle gavs. Redan i den 46:e matchminuten gjorde så Kristian Benkö sitt och LB07s andra mål för aftonen och luften gick i viss mån ur hemmalaget. Man slutade dock inte att försöka jobba sig in i matchen, men LB07s defensiv var stabil och hela laget gav varandra ett understöd som gjorde det svårt för hemmalaget att skapa målchanser av grövre kaliber. Som sista utpost stod superstabile Victor Jacobsson och plockade upp det som plockas upp skulle. Kul att se hur Victor växt under säsongen och utvecklats till en målvakt av hög Div4-klass.

LB07 håller ett fortsatt stabilt grepp om matchen och ett tredje mål för gästerna känns mer sannolikt än ett för hemmalaget som i sin satsning blottar sig bakåt. LB07 är nära att stänga matchen definitivt ett par gånger, men det dröjer till den sista matchminuten innan Lucas Luburic tar en monsterlöpning och fri med målvakten drar in bollen med en yttersida.

Summa summarum; LB07 gör en rakt igenom väldigt stabil insats. Samtliga spelare gör jobbet och gör det med intensitet och full fokus. Laget är väl balanserat och bänken både bred och vass. När motståndaren hänger på repet har LB07 flera spelare att sätta in som både håller nivån uppe och sett ur vissa aspekter även höjer den.

Nu får laget vila imorgon för att sedan träna på onsdag och torsdag innan det är dags för fredagens bortadrabbning mot FBK Balkan.

Framåt LB07! 

/ Mats Linde, lagledare.
LB07 V.S Bjärreds IF 26 Juni 2016
LB07 visade att lagets ledord lever; "Hjärta, kvalitet, stolthet". Fotograf; Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se
LB07 - Bjärreds IF 1-0 (1-0)
Mål; Kristian Benkö

*********************************

Serieledande Bjärreds IF kom på besök till Brovallen denna soliga söndag. En tryckande värme belägrade Brovallens A-plan och dess frodiga gräsmatta som fått, minst sagt, rikliga mängder vatten över sig den senaste veckan. Återigen, tack till Magnus Freij och hans planskötarkolleger, planen har bara blivit bättre och bättre sedan April.

Versatilitet är ett ord som bla. betyder; livlig, mångsidig och mångkunnig. Just det ordet dyker upp i huvudet när LB07s trupp skall beskrivas. Många spelare i LB07 har under säsongen spelat på flera olika positioner, bänkats och ibland spelat från start. Idag spelade tex. Cliff Rindom som i början av säsongen var mittback, ytterback, ytterbacken Luciano Bardanca Gonzales startade idag som yttermittfältare, inbytte Emil Linde har de senaste två veckorna spelat ytterback, forward och idag först yttermittfältare och i slutet av matchen central mittfältare och Wille Öberg som agerat mittback och yttermittfältare startade idag som ytterback. Osv osv. att truppen har de karaktärerna ger tränare Tommy Ringblom stora möjligheter att disponera manskapet på så många olika sätt att laget blir mindre känsligt för skador och formdippar. Detta faktum i kombination med den fina bredden på truppen gör att tiden talar för LB07 som kan leva med att spelare är skadade eller avstängda, det finns alltid spelare att flytta upp och in i laget.

Matchen började med LB07ögon sett bra. Man höll bollen inom laget och tvekade inte att byta sida när tillfälle gavs. Redan i den sjätte matchminuten smekte LB07s nummer sex; Jonathan Ekendahl iväg en förförisk crosspassning från ena sidan av planen till den andra. Bollen spelades kvickt in i boxen där flyfotade Calle Geronsson mötte upp. Dessvärre prickade Calle stolpen istället för nätmaskorna, men den klara målchansen göt mod i LB07 som i bortamötet mot Bjärred, om inte blev överkörda, så i alla fall klart besegrade.

Bjärred, anfört av LB07bekantingen Jörgen "JP" Persson är ett superstabilt och välorganiserat lag med flera spelare av högsta kaliber. Kraftfulle anfallaren Sebastian Roth och Oliver Ågren med sitt fina spelsinne var ständiga oroskällor för LB07s försvar. Men Irfan Mujevic och Oscar Ågren kompletterar varandra bra och börjar mer och mer lära känna varandra, vilket är en förutsättning om ett mittbackspar skall bli ett väloljat försvarsmaskineri. Idag var man synnerligen väloljade och Oscar Ågren visade prov på stort LB07hjärta när han trots en kraftig stämpling på handen, fick den (handen...) lindad, bet ihop och spelade klart matchen.

I den 33:e matchminuten vinner LB07 boll på egen planhalva och man gör en snabb och rak spelvändning. Edin Cakovic´möter upp, tar emot bollen och sätter den smakfullt på djupet till Kristian Benkö som gör en vältimad löpning och därmed undslipper att bli avblåst för offside. Fri med målvakten gör skyttekungen Kristian Benkö inget misstag, styrkt i självförtroendet efter att innan matchen ha gjort 13 mål, gjorde så Benkö sitt 14;e mål för säsongen på 13 spelade matcher. Ett imponerande målsnitt. Frågan är hur länge LB07 får behålla Kristian Benkö som med sin abnorma målproduktion garanterat får det att vattnas i munnen på coacher i andra föreningar.

I den andra halvleken sätter Bjärred en högre och mer intensiv press samtidigt som man skruvar upp tempot. Matchen blir mer och mer fylld av kampmoment och inga spelare viker ner sig. Oftast håller man sig inom fotbollslagens råmärken, men vid ett flertal tillfällen går flera av spelarna över gränsen, vilket avspeglar sig i kortstatistiken. LB07 tilldelas hela sex stycken gula kort medans gästerna får syna "ostmackan" tre gånger.

Även om Bjärred trycker på mer och mer ju längre matchen lider, skapade man inte särskilt många solklara målchanser. En del bollar lyftes in i boxen, men Victor Jacobsson i hemmaburen nyttjade sin längd väl och plockade ner det mesta på ett stabilt vis.
Matchen slutar med en uddamålsseger för LB07 som nu fått häng på lagen som slåss om kvalplatserna. Serien är, som jag tidigare tjatat om, rekordjämn och steget mellan de två strecken är inte långt. Hade LB07 förlorat idag hade man varit enbart två poäng från en negativ kvalplats. Tack vare de tre poängen har man nu blott sex poäng upp till en positiv sådan.

Nu får spelare och ledare en välbehövlig semester, batterier skall laddas, muskler återhämtas och hjärnor fräschas upp. När serien drar igång igen får LB07 göra en resa till Sveriges sydligaste fotbollslag; ÖT/Smygehuk FF. Matchen spelas den 6/8, avspark 14:00 på Smygehamns IP.

Vi, spelare och ledare i LB07s herrar A önskar alla en trevlig sommar.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare 


Åkarps IF V.S LB07 18 Juni 2016
Åkarps IF - LB 07 1-1 (1-0)
Mål LB07; Jonathan Ekendahl

*********************************

LB07 startar matchen helt ok, har mycket bollinnehav och vaskar fram några halvchanser, precis som Åkarp. Vid en tilltrasslad situation lyckas Åkarp göra 1-0. I halvtid pratar vi om att fortsätta med vårt kantspel och hålla en bra energinivå. Vi går ut med gott mod och energi.

Vi får 1-1 av ett snyggt långskott av Jonathan Ekendahl, det ger oss energi och när det är 25 minuter kvar av matchen får en Åkarpsspelare sitt andra gula kort och blir utvisad. Vi gör allt i vår makt, men bollen vill inte in. En poäng fast med mersmak.

Nu tar vi nya tag inför sista hemmamatchen innan uppehållet.

Framåt LB07!

/ Jonas Öberg, tränare.
Hittarps IK V.S LB07 14 Maj 2016
16delsfinal i DM
Hittarps IK - LB07 3-2 (3-0)
Mål för LB07; Wille Öberg och Damon Salehi

*****************************************

Ett ungt LB07 utan lagets rutinerade stomme Baskim Sopi, Ylli Shabani, Edin Cakovic´och utan skyttekungen Kristian Benkö var nära att skrälla mot Hittarps IK som är ett stabilt Div3lag. Trots ett underläge med 0-3 i paus reste sig LB07 och vann den andra halvleken med 2-0. Dessvärre höll ett välorganiserat och skickligt Hittarps IK undan och tog sig därmed vidare till åttondelsfinal i DM. Matchen spelades för övrigt på en magiskt välskött gräsplan. All cred till planskötarna på Laröds IP.

Redan från avspark märktes det att det skiljer en division mellan lagen. Hemmalaget höll ett högt tempo och hade en hög kvalitet i allt man företog sig. När LB07 vann boll var Hittarps IK aggressiva i sitt höga presspel, vann ofta tillbaka bollen och vände spelet snabbt. Man tog sig in i LB07s straffområde vid ett flertal tillfällen och LB07 fick mest ägna sig åt att freda sitt mål. Efter exakt en kvarts spel fick hemmalaget en straff tilldömd sig. Viktor Jakobsson i LB07buren gjorde en fin räddning, men symptomatiskt nog för den första halvleken var hemmalaget hungrigast och vassast och returen på straffen trycktes in i mål. Matchbilden var sig lik under resterande delen av den första halvleken och LB07 stack endast upp i sporadiska besök i närheten av Hittarps straffområde. I den 32a matchminuten faller så det andra målet och endast sex minuter efter det kommer så det tredje målet för hemmalaget.
I den stunden blev man som LB07anhängare lite orolig för att siffrorna skulle skena iväg. Men domarens signal för halvtid kommer som en befrielse för LB07 som går till halvtidsvila med ett tremålsunderläge. 

I den andra halvleken kommer LB07 ut som ett pånyttfött lag, det i kombination med att Hittarp kanske redan kasserat in vinsten och börjat fundera på vilket lag man skall möta i åttondelsfinalen gjorde att matchbilden ändrades drastiskt. LB07 höjde kvalitén i tempo och effektivitet och närmade sig allt mer Hittarpsmålet. Inte helt orättvist reducerar LB07 via ett fint mål av Wille Öberg. Målet blåser ännu mer liv i matchen och LB07s självförtroende får sig en rejäl boost. Man ökar trycket mot hemmamålet och 2-3målet som görs av inbytte Damon Salehi är inte alls orättvist.

Hittarps IK som får svårt att ta sig in i matchen igen trycks under stunder tillbaka av ett vilt forcerande LB07. LB07 skapar ett par chanser i slutet, en frispark som Milos Jevdjevic´får på mål och en nick från Emil Linde som Hittarps målvakt plockar ner, men närmre kommer inte LB07 och matchen slutar med en uddamålsseger för Hittarp. 
Hemmalaget visade i den första halvleken hög klass och sett till matchen som helhet är det bara att lyfta på hatten för Hittarps IK som är ett kompetent lag med många individuellt skickliga spelare . Men samtidigt måste LB07s laginsats hyllas. Trots att man i princip blivit utspelade i 45 minuter reser man sig IGEN och precis som i senaste seriematchen mot Malmö City FC visar laget prov på moral och vinnarskalle när man i ett underläge vinner matchens andra halvlek med 2-0 . Dessvärre räckte det inte hela vägen idag, men det bådar gott inför helgens kommande seriematch mot Åkarps IF.

Vi tackar för besöket på fina Laröds IP och önskar Hittarps IK lycka till i såväl seriespel som i fortsättningen av DM.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare.FC Malmö City V.S LB07 10 Juni 2016
Fotograf; Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se

FC Malmö City – LB07 2-2 (2-0)

Mål för LB07; Emil Linde och Kristian Benkö


*******************************************************************

 

LB07 kom till Kirsebergs IP med en tung uddamålsförlust mot Kosova i bagaget.

Ett flertal skador och sjukdomar gjorde att Tommy Ringblom fick stuva om lite i laget när samtliga tre spelare som normalt sett spelar högerback inte var disponibla för spel. Det gjorde att Emil Linde i sin comeback från skadan med endast två träningar i kroppen fick vikariera på den positionen, vilket han gjorde med den äran.

 

Malmö City som var den stora förhandsfavoriten innan serien började har hittills haft en blytung säsong i både uppförsbacke och motvind. Trots att man har en namnkunnig trupp och kom till seriespel med en bra försäsong i bagaget har man hamnat i bottenträsket. Därför var poängen som stod på spel på Backarna idag av stor betydelse.

 

Matchen inleddes likt den första ronden i en boxningsmatch. De båda kombattanterna kände på varandra och förhöll sig en smula avvaktande utan att gå på någon tokoffensiv. Malmö City var dock det lag som ledde på poäng i ingressen av matchen. Det var därför inte helt otippat att hemmalaget utnyttjade ett misstag som gav fd. LB07spelaren Kalle Svensson det man som motståndare absolut inte får bjuda honom på, ett läge där Kalle kommer rättvänd mot mål. Som bekant är släkten värst och Kalle verkade inte bli ledsen när han i den 18:e minuten gav sitt nuvarande lag ledningen mot sitt förra.

 

Matchen böljade fram och tillbaka, men Malmö City var skickliga på att ta tillvara på de lägen man serverades när det för dagen vitklädda LB07 var alltför generösa i sina bjudningar. I den 32:e minuten utökar Malmö City sin ledning och försätter LB07 i brygga. 2-0 står sig till halvtidsvilan.

 

LB07 startar den andra halvleken i ett högre tempo och sätter ett visst tryck på hemmalaget. I den 49:e minuten rensar Malmö City undan en boll från sitt straffområde. Emil Linde kliver upp från sin backposition, satsar hårt i närkampen mot den mötande Cityspelaren och trycker till bollen på volley från ca. 25 meter. Bollen touchar en cityfot och seglar i en båge över en chanslös och överraskad hemmakeeper som får se bollen landa i målet.

 

Målet ger LB07 hinkvis med energi, man tar över matchbilden och skapar ett flertal nästanlägen där den sista passningen, den som föregår den absoluta målchansen, dessvärre lyser med sin frånvaro. Men de vita gästerna kopplar dock ett grepp och en match för Kristian Benkö i år är ingen match om han inte gör mål. Ingen blir därför överraskad när Kristian så gör sitt 13:e mål för säsongen när han med ackuratess dunkar in kvitteringsbollen i den 79:e minuten.

 

De sista 11 minuterna av matchen skapar båda lagen lägen som  kunde resulterat i mål. Men ingen lyckas förvalta dom väl och därför slutar matchen 2-2. En match som kunde slutat hur som helst om du frågar mig. Frågar du en MalmöCityanhängare får du förmodligen ett annat svar, men oavsett vilket gjorde båda lagen lika många mål efter 90 spelade minuter (plus tillägg) och enligt reglerna slutar matchen därmed oavgjord och ingen får tre poäng, däremot får båda vars en.

 

Starkt av LB07 att återigen resa sig från ett underläge. Precis som i matchen mot ÖT/Smygehuk hämtar man upp ett tvåmålsunderläge och plockar en värdefull poäng i den obehagligt jämna serien. Spelarna får nu endast ett par dagar på sig att ladda batterierna. Redan nu på tisdag 14/6 är det dags för slutspelsmatch i DM. Då väntar en bortamatch mot Div3laget Hittarp. Endast 16 lag är nu kvar i DM så en match i Svenska Cupen är inte alltför avlägsen. Det skall bli spännande att följa lagets väg mot det målet.

 

En intressant notering; hela 13 av dagens 15 spelare i truppen har spelat ungdomsfotboll i LB07 och 10 av 15 spelare i dagens trupp är födda 1998, alltså formellt sett fortfarande juniorer.

Konklusion;  Spelar du ungdomsfotboll i LB07 är sannolikheten väldigt stor att du kommer att spela seniorfotboll i samma förening du spelat pojklagsfotboll i och kanske redan samtidigt som du är junior.

Det är alltså bara att stämma in i den ytterst aktuella delen av studentsången som säger att den ljusnande framtid är vår!

 

Framåt LB07!


/ Mats Linde, lagledare

LB07 V.S Kosova 5 Juni 2016
Fotograf; Mats Linde
LB07 - Kosova 1-2 (0-0)
Mål för LB07; Carl Nilsson

**************************************

I det som är säsongens hittills bästa match sett ur flera aspekter, gick Kosova segrande ur striden. Inte alls orättvist eftersom Kosova var effektiva när de bjöds på sina målchanser. Gästerna ställde upp med ett för dagen namnkunnigt lag och visade spetskompetens på flera positioner. LB07 rullade boll och var allt annat än utspelade, men man lyckades inte riktiga skapa de där glödheta chanserna och när det väl var nära lyckades det inte hela vägen.

Vi säger grattis till Kosova och önskar dem lycka till framöver!

/ Mats Linde, lagledare
Limhamns FF v.s LB07 - 29 Maj 2016
Calle Geronsson gratuleras av sina lagkamrater efter målet som innebar 1-1. Fotograf; Gert Jacobsson www.fobollsbilder.se
Limhamns FF - LB07 1-2 (0-0)
Målskyttar;
1-0 68 min. Liridon Rrustemaj
1-1 72 min. Calle Geronsson
1-2 85 min. Kristian Benkö (straff)

****************************************

Skön seger i "Slaget om Limhamn"

Med all respekt för Madridderbyt i gårdagens CL-final, var dagens derby på Limhamns IP på sitt sätt för många helgens mest prestigeladdade derby. Efter fusionen mellan Limhamns IF och Bunkeflo IF år 2007 som utmynnade i LB07, har det höjts röster om att den fotbollsmässiga Limhamnssjälen inte längre lever kvar. I efterdyningarna av fusionen gjorde Marcus Dahl slag i saken och tillsammans med ett par andra eldsjälar grundade de 2009 Limhamns FF, ett lag med grönvitt klubbmärke som spelar i samma färger som saliga Limhamns IF. Limhamns FF har sedan dess klivit uppåt i seriesystemet samtidigt som LB07 gjort en motsatt resa. Idag var det en historisk dag då de båda lagen för första gången någonsin möttes i en seriematch. Med den historian i bakhuvudet behöver man inte vara raketforskare för att räkna ut att dagens match var av oerhört stor symbolisk betydelse. Lyckligtvis för LB07 slutade matchen med en uddamålsseger för det röda laget.

En tryckande och kvalmig värme belägrade Limhamns IP och värmen formligen steg upp från en varmtbildäcksosande konstgräsplan denna söndag. Kanske var det värmen som delvis var orsaken till att det inte var något mördande tempo i matchen. Som sagt var det mycket känslor involverade i matchen. Dels eftersom flera spelare i de båda lagen spelat tillsammans, antingen i Limhamns FF, LB07 eller något annat lag men framförallt för att båda lagen ville gå av planen som inofficiella Limhamnsmästare.

LB07 tog tag i spelet i inledningen av matchen, men bollinnehavet bestod mestadels av spel på mitten av planen eller i de bakre ledet. Det kändes som om huvudsyftet mer var att äga bollen a´la possesionspel än att det fanns en plan på att med fart ta sig in i Limhamns FFs straffområde. Givetvis skall de vita gästerna ha en eloge för att man spelade smart och rutinerat. Laget består till stora delar av spelare med meriter från hög nivå och senast i onsdags var tunga LFF nära att ta både en och tre poäng mot suveräna serieledarna Bjärreds IF.

Det var många och hårda närkamper, och spelet böljade fram och tillbaka utan att något av lagen vaskade fram några målchanser värda namnet. Efter en halvlek som inte bjöd på mer än en skarp målchans, ett avslut från LB07 i hemmalagets ribba, gick lagen till halvtidsvila med vars en poäng.

Den andra halvleken blev mer intensiv än den första. Kanske var det värmen som påverkade spelarnas humör i negativ riktning eftersom det mellan matchminut 56 och 93 delades ut hela åtta gula kort, fem till Limhamns FF och tre till LB07. I den ena situationen som renderade ett gult kort blev dessvärre inbytte Carl Nilsson skadad redan i den 56e minuten och Carl tvingades utgå med en fotskada som derbyminne. I den 68e minuten visade LFFs Liridon Rrustemaj att släkten är värst. Den förre LB07spelaren visade återigen att han har krutet torrt. Hans avslut som gav hemmalaget ledningen var iskallt och Viktor Jakobsson i LB07buren var chanslös på det välplacerade skottet. 

Det skulle dock dröja endast fyra minuter innan Calle Geronsson avslutade ett fint anfall med att nicka in reduceringsmålet.
Målet gav LB07 energi och man fortsatte att trumma på mot hemmalagets mål. Med endast fem minuter kvar på matchuret kom så belöningen. En framåtrusande Baskim Sopi blev nerdragen i straffområdet och domaren tvekade inte när han simultanarbetade genom att både blåsa i pipan och peka på straffpunkten på en och samma gång. Iskalle exekutorn Kristian Benkö var skoningslös från elvameterspunkten när han supersäkert tryckte in sitt femte straffmål på fem försök denna säsong. Krille är nu uppe i ensam skytteligaledning med 12 gjorda mål på nio matcher. 

Limhamns FF gjorde ett allvarligt försök att göra ett reduceringsmål i slutminuterna, men LB07s försvar var väl samlat, så väl samlat att det i matchens sista sekvens, en hörna för hemmalaget, uppstod en kalabalikliknande situation i LB07s box. Det var svårt att urskilja vad som hände, men det råder ingen tvivel om att LFF var nära att trycka in sitt andra mål för dagen. Men LB07 stod upp och krigade till sig en skön trepoängare i detta historiska derby. Tack vare de tre poängen och tack vare att Hyllie förlorade i dagens omgång har LB07 nu endast två poäng upp till en kvalplats till Div3. 

Nästa helg kommer kryssglada Kosovo på besök till Brovallen. Kosovo har spelat oavgjort i sex av sina nio spelade matcher. Ett kvitto på att man minst sagt har varit med i samtliga matcher trots att man huserar i den nedre regionen av tabellen. Den rekordjämna serien där varje mål spelar roll rullar vidare. Kom och stötta LB07 i hemmamatchen mot Kosovo.
Avspark 15:00 söndag 5/6, välkomna!

/ Mats Linde, lagledare


LB07 v.s BK Höllviken - 25 Maj 2016
Foto; www.lb07.se
LB07 - BK Höllviken 4-0 (1-0)
Mål LB07; Kristian Benkö 2, Calle Geronsson och Carl Nilsson

******************************************************

Först av allt, en stor eloge till planskötare Magnus Freij som gjort ett grymt jobb med gräsmattan på A-planen. Idag är den klasser bättre än vad den var för bara ett par veckor sedan, tack Magnus!

LB07 börjar mer och mer hitta det spel som funkar bäst för laget och i takt med det stiger självförtroendet och harmonin ger en bra balans i laget. Ett kvitto på det är att laget skakade av sig den snöpliga förlusten mot Husie IF i helgen tämligen omgående. Kvällens match startade i ett högt tempo och det var LB07 som satte tonen för matchen genom att ha ett stort bollinnehav och en enorm energi både offensivt och defensivt. Baskim Sopi gjorde sin bästa match i LB07tröjan och förlorade inte en nickduell under hela matchen, samtidigt som han och Oscar Ågren hade bra koll på gästernas notoriske målskytt Markus Swane.

Inför matchen hade Höllviken två poäng mer än LB07, i och med att tabellen är rekordjämn kunde LB07 ta sig ur det absoluta bottenträsket vid en vinst och även passera gästerna i tabellen, vilket man också gjorde. Tack vare dagens seger fick man kontakt med den absoluta toppen, hade det blivit förlust hade LB07 legat på nedflyttningsplats, dagens tre poäng var alltså oerhört värdefulla.

I ett jämnstarkt lag med många profiler är det svårt att lyfta enskilda spelare. Men det var extra kul att se Calle Geronsson vara i toppform efter en strulig försäsong. Calle fick även inleda kvällens målskytte när han efter en halvtimmes spel speedade sig förbi sin motståndare och säkert drog in bollen i mål. Givetvis vore det tjänstefel att inte ge stekhete Kristian Benkö en stor dos beröm. Idag gjorde Krille två mål och är med det uppe i 11 gjorda mål på åtta matcher vilket gör honom till seriens skyttekung så här långt, tre mål före närmsta konkurrent. Imponerande statistik!

Nu på söndag väntar så årets match, derbyt mot Limhamns FF. LFF som bildades 2009 spelade då i Div7, samtidigt som LB07 huserade i Div1. Men samtidigt som Limhamns FF gjort en imponerande resa uppåt i seriesystemet, har LB07 gjort en mindre rolig resa neråt och på söndag möts alltså lagen för första gången någonsin i en tävlingsmatch. Alla är hjärtligt välkomna, avspark på Limhamns IP Söndag 29/5 kl. 14:00.

/ Mats Linde, lagledare
Husie IF v.s LB07 - 21 Maj 2016
Tack vare en stark lagmoral, kämpade LB07 återigen in sig in i en match efter ett underläge. Tyvärr räckte det inte hela vägen idag. (Fotograf; Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se)
Husie IF - LB07 3-2 (1-0)
Mål LB07; Kristian Benkö (straff), Ylli Shabani

***********************************************************

För tredje gången i år möttes Husie IF och LB07 och för tredje gången var matchen oavgjord efter 90 spelade minuter. Dessvärre för LB07 och lyckligtvis för Husie IF tryckte Husie IF in segermålet efter två spelade övertidsminuter.

Som det så ofta heter i referatsammanhang när en fotbollsmatch saknar tydliga linjer, en röd tråd och struktur "böljade matchen fram och tillbaka" under stora delar av den första halvleken. En av anledningarna KAN ha varit att LB07s gameplan fick ändras under uppvärmningen eftersom Edin Cakovic´ådrog sig en bristning i en vad och fick kasta in handduken redan innan avspark. Det tvingade tränaren Tommy Ringblom att kasta om lite i laget blott minuter före avspark.

20 minuter in i matchen kombinerade dock LB07 fint, klasspelaren Ylli Shabani hittade Dimitris Kotanidis på kanten och Dimi skickade in bollen i boxen. Där, på den bortre stolpen kastade sig Kristian Benkö fram för att språngnicka bollen i mål. Ett väldigt vackert fotbollsmål om det inte hade flaggats av för offside. Husie spelar enkelt och robust, men det första målet kanske mer är sprunget ur en kombo av flipperspelsaktivitet på bollen samt ett mindre lyckat saneringsarbete i det röda försvaret. Oavsett vilket gör det att Husie IF leder med 1-0 i halvlek.

Stärkta av tidigare matchbilder där LB07 vid ett flertal tillfällen jobbat sig in i och tagit över matcher man hamnat i underläge i, är stämningen bra under halvtidsvilan. Hela laget är överens om att man har minst sagt goda chanser att ta sig in i matchen igen.
LB07 startar den andra halvleken med en bra intensitet och ett visst övertag vad det gäller bollinnehav. Redan i den andra halvlekens sjunde minut får Carl Geronsson på en bra träff när han möter ett inlägg på volley och skickar bollen i ribban. Doften av mål stärker LB07 som fortsätter att trycka på. Men som så många gånger förr händer det som brukar hända i fotbollsmatcher där det ena laget är spelförande. Ett tillbakatryckt Husie får en frispark en bra bit från mål och planens gigant, Husie IFs Kevin Almqvist får på en klassisk kalasträff som skickar in bollen bakom Sebastian Hinderoth i LB07kassen. 2-0 och ett visst energidränage i LB07. 

Men som så många gånger förr viker LB07 inte ner sig. I den 78:e matchminuten rinner Emil Linde igenom Husieförsvaret och blir brutalt nersparkad av en Husiespelare. Domaren blåser för straff och Kristian Benkö tar hand om den. Dock inte bättre än att Husies målvakt lyckas göra en fin räddning. Då tar den assisterande domaren ett beslut som kan diskuteras, men inte ändras på, hans bedömning är att Husies målvakt rört sig för tidigt på ett regelvidrigt sätt. Straffen slås om och andra gången gör Kristian Benkö mål. Dessvärre får Emil Linde besöka akuten där det konstateras att ett benfragment gått av i en tå och att stortån gått ur led. Den dras dock på plats under kvällen, men Emil hamnar på skadelistan och kommer inte att kunna träna med boll på minst tre veckor.

Stärkta av målet fortsätter LB07 att trycka på och med endast sex minuter kvar på matchuret bjuder Ylli Shabani på matchens delikatess när han smeker in en frispark i Husiekrysset bakom en förgäves sprattlande målvakt. LB07 går efter det för tre poäng. I slutminuten av matchen uppstår det palaver på LB07s planhalva och en Husiespelare visas ut. När så de flesta anar att LB07 kommer att ta MINST en poäng skickar Husie iväg en långboll som fångas upp av hemmalagets Niko Zivanovic, han gör sin gubbe och spelar in bollen framför mål där en Husiespelare, efter två minuters övertid, ger tre poäng till sitt Husie IF.

Vi säger grattis till Husie IF, önskar dem lycka till och blickar fram emot nästa match som spelas redan nu på Onsdag 25/5.
Då kommer BK Höllviken på besök till Brovallen. Avspark 18:30 och alla är lika välkomna!

/ Mats Linde, lagledare.


LB07 v.s Dösjöbro IF - 18 Maj 2016
LB07 visade ännu en gång prov på stark lagmoral när man vände underläget och tog sig vidare i DM. (Fotograf; Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se)
DM 16/delsfinal
LB07 - Dösjöbro IF 4-2 (1-0)
Mål LB07; Edin Cakovic 2, Emil Linde 1 och Ian Onamu 1

*******************************************************

Efter en svängig match tog LB07 sig vidare i DM efter kvällens seger över Dösjöbro IF.
LB07 är inne i en period med flitigt matchande. Därför valde tränartrojkan att byta ut hela sju spelare från helgens startelva mot Hyllie IK. Men återigen får vi ett kvitto på att truppen är både bred och kompetent. LB07 tog tag i taktpinnen direkt och inledde matchen med ett stort bollinnehav. Man rullade runt, bytte sida och höll i bollen föredömligt innan framstötarna sattes in. Det dröjde till den 27:e matchminuten innan det blev riktigt farligt med röda ögon sett. Efter ett överbryskt agerande i straffområdet av en Dösjöbrospelare blåste domaren för straffspark till LB07. Då ordinarie straffexekutor Benkö satt på bänken klev vikarien Edin Cakovic fram till elvameterspunkten. Edin placerade in bollen säkert bakom gästernas keeper och gav därmed LB07 ledningen i matchen.

Målet gav LB07 självförtroende att fortsätta spela enligt sin gameplan och Dösjöbro tilläts endast komma i sporadiska anfallsförsök. Dessa avstyrdes dock på ett säkert sätt av ett stabilt hemmaförsvar. Dösjöbro överraskade med att spela med en väldigt låg och för hemmalaget behaglig press. I den första halvleken syntes det inte att Div3-gästerna spelar en division högre än LB07 som i år hör hemma i Div4. När domaren blåste för halvtidsvila var det ett tryggt och självsäkert hemmalag som vandrade in i omklädningsrum ett på Brovallen.

Gästerna måste ha fått sig en klassisk hårtork de lux i halvtid eftersom man inledde den andra halvleken med en våldsamt intensiv press som satte det röda försvaret i rejäl gungning. LB07 tappade sitt koncept och det kändes som att man inte skruvat på huvudena ordentligt efter pausvilan. Fullt logiskt och väldigt rättvist kvitterar Dösjöbro när man redan i den andra halvlekens tredje minut trycker in sitt första mål för kvällen. En olycka kommer sällan ensam och efter en fortsatt intensiv press forcerar gästerna in sitt andra mål, blott fyra minuter efter det första. Väldigt välförtjänt leder de vitklädda gästerna då matchen med 2-1.

Efter det andra baklängesmålet vaknar hemmalaget till liv och kravlar sig in i matchen igen. LB07 av årgång 2016 har tidigare visat att man sällan eller aldrig ger upp en kamp och kvällens DM-match var inget undantag. LB07 lyfter upp spelet i banan och så i den 61:a matchminuten släpps bollen ut på kanten för att sedermera tryckas in i boxen där det röda laget fyllt på med folk. Emil Linde placerar in kvitteringsbollen i mål med en touch och plötsligt andas LB07 morgonluft igen, om man nu kan göra det vid halvåttasnåret på kvällen. Men tydligen gick det alldeles utmärkt, för även om Dösjöbro fortsatte spela frejdigt stod LB07 upp väl mot ett framåtsatsande Dösjöbro.

När de flesta börjar fundera på förlängningsspel ger så Edin Cakovic sitt LB07 ledningen med 3-2 i den 86:e matchminuten. Dösjöbro gör ett desperat försök att kvittera och chansar med att trycka upp sitt lag. Men som så ofta blottar sig det lag som forcerar och redan en minut efter LB07s ledningsmål gör Ian Onamu sitt debutmål vad det gäller A-lagsfotboll. Matchen dör och de resterande minuterna av matchen  är en ren defilering för LB07 som med kvällens seger tar sig vidare från omgång 3 i DM.

/ Mats Linde. lagledareLB07 v.s Hyllie IK - 14 Maj 2016
LB07 - Hyllie IK 3-2
Mål LB07; Jonathan Ekendahl, Kristian Benkö och Dimitris Kotanidis

*******************************************************

LB07 besegrade serieledarna Hyllie IK i dagens derby.


FC Trelleborg v.s LB07 - 7 Maj 2016
FC Trelleborg besegrade LB07 trots en bra insats av bla. bröderna Luburic på bilden. Fotograf; Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se
FC Trelleborg - LB07 3-1 (0-1)
18 min. 0-1 Kristian Benkö
67 min. 1-1 Joel Svendsen
70 min. 2-1 Självmål
81 min. Rött kort / LB07 Baskim Sopi 
82 min. 3-1 Christoffer Petersson

******************************************************

Efter tre förlustfria matcher i rad fick LB07 åka hem från en blåsig Ymervall i Trelleborg med en förlust i bagaget.
Precis som vanligt spelar båda lagen på samma plan under samma väderförutsättningar så bortförklaringar låter mest som "surt sa räven". Men rent objektivt sett kan det konstateras att FC Trelleborg var det lag som var mest skickligt på att utnyttja medvinden. Att gästande LB07 var generösa nog genom att göra ett självmål underlättade också för FC Trelleborg. Å andra sidan räddade LB07keepern Viktor Jacobsson sitt lag vid ett par tillfällen genom att göra ett par fina räddningar på avslut som lika väl kunde resulterat i mål för hemmalaget. FC Trelleborg hade även ett avslut i ribban skall det tilläggas.

LB07 var det lag som inledde piggast. Att laget skaffat sig ett bättre självförtroende tack vare två raka segrar och att laget känns bättre balanserat efter ett par veckors inkörning märktes tydligt i dagens match. FC Trelleborg är ett lag med rutinerade och fysiskt starka spelare som inte är lätta att tas med på Ymorvallen. Men det unga LB07 visade ingen respekt utan tog för sig bra i närkamperna och var det lag som drog upp tempot i matchen.
Efter en vunnen boll på mittplan vände LB07 spelet och skyttekungen Kristian Benkö kunde redan i den tionde matchminuten ge sitt lag ledningen när han iskallt lobbade in bollen över en chanslös hemmamålvakt.

I halvtid stod det 1-0 till LB07, men det var uppenbart att FC Trelleborg skulle sätta press när man fick vinden i ryggen, vilket man också gjorde. LB07 var dock inte helt uddlösa och bla. var Kristian Benkö centimeter från att trycka in sitt andra mål för dagen, men Trelleborgsmålvakten gjorde en fin räddning.

I den 67:e minuten kvitterade Trelleborgs Joel Svendsen och blott tre minuter senare fick hemmalaget ledningen till skänks när LB07 oturligt gjorde ett snöpligt självmål. Efter självmålet lyfter LB07 sig något och man skapar sporadiska framstötar, men Trelleborg är starka och fredar sitt mål väl. I den 81:a matchminuten dör så matchen. Baskim Sopi i LB07 behandlar sin motståndare lite väl bryskt och domaren tvekar inte när han drar upp det röda kortet. I sekvensen efter den situationen dödar FC Trelleborg matchen när man gör sitt tredje mål för dagen.

Vi säger grattis till FC Trelleborg och önskar laget lycka till framöver.

Ett par snabbisar:

* Ännu en gång ställer LB07 upp med ett väldigt ungt lag där 10 av de 11 startspelarna har spelat pojklagsfotboll i klubben.

* Trots den unga medelåldern agerar laget med pondus och självförtroende. Det är inte bristen på fysik som avgör matchen.

* LB07 av årgång 2016 är ett spelande/bolltrillande lag som mår bättre och bättre ju bättre plan man spelar på.

* I de fem inledande matcherna har man mött lagen som ligger på placeringarna; 2, 3 och 4 i tabellen.

* Det är 17 matcher kvar att spela i serien och tiden talar för LB07 som har en bred och vältränad trupp med en bänk av hög klass.

* Kristian Benkö gjorde mål IGEN och leder fortfarande skytteligan med sina sju gjorda mål.

* Den ljusnande framtid är vår.

/ Mats Linde, lagledare.

P.s Ett stort tack till fotograf Gert Jacobsson som skämmer bort oss med fina bilder, tack Gert! Besök gärna; www.fotbollsbilder.se D.s
LB07 v.s FBK Balkan - 30 April 2016
Hej, jag heter Kristian Benkö och jag leder skytteligan. Idag gjorde jag fyra mål och spelade fram till två. Kom och titta på oss nästa gång vi spelar på Brovallen! (Foto; Mats Linde)
LB07 - FBK Balkan 6-1 (1-0)
42 min. 1-0 Dimitris Kotanidis
48 min. 2-0 Kristian Benkö
58 min. 3-0 Kristian Benkö
73 min. 4-0 Wille Öberg
79 min. 4-1 Carl Möller
82 min. 5-1 Kristian Benkö (Straffspark)
90 min. 6-1 Kristian Benkö

****************************************

FBK Balkan kom på besök till Brovallen idag och man gjorde det efter att ha blandat och gett i de inledande serieomgångarna, en vinst, en oavgjord och en förlust var facit innan dagens match. LB07 hade gjort sin läxa och startade matchen med huvudena rätt påskruvade och därmed lyckades man även bryta den föga trevliga trenden att försätta sig i ett tvåmålsunderläge i inledningen av de matcher man spelar. Något man gjort i de tre inledande seriematcherna.

Det var trevligt att se två lag som försökte rulla boll. Något som är en rejäl utmaning eftersom Brovallens A-plan är rent ut sagt bedrövlig, åtminstone om man vill spela fotboll i allmänhet och längs marken i synnerhet. Jag förstår att belastningen är hård och ingen skugga skall falla över planskötaren eftersom han står inför ett omöjligt uppdrag. Alldeles för många lag tränar och spelar alldeles för frekvent för att det skall gå att få planen att hålla en anständig kvalitet. Det påverkar spelet något enormt negativt och kommer att hämma både spelarnas och lagets utveckling om man har ambitionen att utbilda spelare till att just SPELA boll. Något måste göras, för det här håller inte, jag vågar inte ens tänka tanken på hur det kommer att se ut till hösten om man inte skär ner på belastningen på planen.

Balkan visade att man är ett lag med kvalitet och självförtroende. Man försökte lösa även de knivigaste situationer med att spela sig ur pressen snarare än att tjonga. En fotbollsfilosofi värd att beundra, det utvecklar både det egna och motståndarnas spel. Härligt att se, så all cred till Balkan för det. Man kan förlora poäng men ändå vinna i utveckling och lärdom om man har en konsekvent plan och tro på det man gör. Dessvärre för Balkan blev man straffade idag eftersom LB07 var intensiva i sitt presspel och vid ett flertal gånger vann boll på ett sätt som fick negativa konsekvenser för gästerna. Tidigt i matchen skadade Edwin Östling sitt knä och Kalle Geronsson ersatte men även han blev kortvarig på plan då även han fick byta pga skada. Vi önskar Edwin och Kalle ett snabbt tillfrisknande.

Balkan var definitivt inte ofarliga och precis som jag varnat för i förhandssnacket var Ifri Slaouti hos gästerna ett konstant hot för det röda försvaret. Dessbättre för hemmalaget var man idag välorganiserade och fokuserade i LB07defensiven sett till försvarsspelet över hela banan. Man hjälpte varandra och jobbade hårt under hela matchen och lagdelarna hängde ihop fint, ett faktum som gjorde det svårt för Balkan att skapa målchanser. Matchen var jämn spelmässigt så därför kom Dimitris Kotanidis ledningsmål på assist från Kristian Benkö som ett brev på posten och LB07 kunde gå till halvtidsvila med en skön ledning.

I den andra halvleken gasade LB07 på och tog över spelet. Målet i den 49:e matchminuten kändes inte helt orättvist. Den här gången var det ombytta roller när Dimitris Kotanidis tackade för senast genom att servera Kristian Benkö bollen innan han tryckte den i mål.
Endast åtta minuter senare var det dags för Benkö att göra mål igen, hans andra för dagen, men inte hans sista.

Matchens delikatess serverades av Wille Öberg i den 73:e minuten, hans stilrena bicykleta hade förmodligen blivit nominerad i kategorin årets mål på fotbollsgalan, om TV varit där och filmat. Nu var dom inte det, men det väcker en reflektion om att detta lag är värt en större publik. LB07 av årgång 2016 är inte enbart ett lag med grovarbetare, det bor även artister i många av spelarna, så kom, titta och heja på killarna. Extra kul att just Wille fick göra detta mål, han är en spelare av den lojala sorten som ALLTID lägger ner ett hårt jobb i 90 minuter plus tillägg, så grattis till ett fint nummer Wille!

I den känslomässiga bakfyllan efter konstmålet fick Balkan till ett kvitteringsmål och under en sekvens av matchen tappade LB07 linjerna i spelet. Men endast tre minuter efter baklängesmålet fick en Balkanförsvarare ta till fotbollskriminella metoder för att stoppa pigge Dimitris Kotanidis, straffet blev att domaren blåste för straffspark. En spark Kristian Benkö med ackuratess tryckte in i mål och därmed fullbordade han sitt hattrick. Som om inte det var nog satte Benkö även punkt för matchen när han i den sista minuten gjorde sitt fjärde mål för dagen.

Ett par snabbisar;

* Kristian Benkö leder nu skytteligan i Div4 Sydvästra med sina sex mål.

* Kalla mig tjatig, men denna serie...så jämn den är...hela nio lag har 6, 5 eller 4 poäng. Nio lag inom tre poängs radie alltså.

* För ett par veckor sedan skrev jag om en förmodad ketchupeffekt och idag lossnade det. Efter att ha gjort tre mål på de tre inledande matcherna gjorde man idag det dubbla, på EN match.

* LB07s poängskörd de fem senaste tävlingsmatcherna; 0-0-1-3-3

* LB07 gjorde hela fem mål under den andra halvleken.

* Hade man räknat vunna poäng baserat på seriematchernas andra halvlek hade LB07 haft sju poäng efter fyra spelade matcher.

* Man kan inte leva på gamla meriter. Nu får laget suga på segerkaramellen under helgen, men fokusera om, träna bra i veckan och komma taggade till nästa match mot hemmastarka FC Trelleborg.

/ Mats Linde, lagledare.Harrie FF V.S LB07 - 27 April 2016
DM, Omgång 2
Harrie FF - LB07
0-3 (0-1)

35 min. 0-1 Kristian Benkö / Straff
56 min. 0-2 Dimitris Kotanidis
78 min. 0-3 Kristian Benkö

************************************************************

Så kom den till slut, LB07s första seger i en tävlingsmatch 2016.
Det var ett kylslaget Kävlinge som tog emot LB07 denna onsdagkväll när Harrie FF stod för motståndet i DMs andra omgång.
Harrie FF, som spelar i Div4 Norra, saknade precis som LB07 ett flertal spelare, men som vi tidigare konstaterat är årets trupp bred, vilket gjorde att LB07 ganska omgående tog kommandot över matchen. 

Att matchen spelades på konstgräs gynnade ett bolltrillande LB07 som gång på gång tog sig högt upp i banan, men inte lyckades skapa några målchanser av allvarligare karaktär. Ett skott i ribban och en avslut som Harries målvakt gjorde en klassiskt stilig TVräddning på var det hetaste tills Kristian Benkö blev överbryskt behandlad i straffområdet. Domaren tog ett korrekt beslut när han blåste för straffspark, en straff som Kristian Benkö säkert placerade utom räckhåll för målvakten. LB07 gick till halvtidsvila med ett bastant grepp om matchen och en ledning med 1-0.

I den andra halvleken trummade LB07 på med en trevlig passningsorienterad fotboll. När bollen förlorades vanns den ganska snabbt tillbaka via ett effektivt och energiskt presspel. Trycket ökade på Harries mål, spelet lyftes högre och högre upp i banan och det kändes som att det bara var en tidsfråga innan det andra målet för LB07 skulle komma. I den 56:e minuten gjorde så Dimitris Kotanidis mål efter en tilltrasslad situation i Harries box. Efter det målet dog matchen ut en aning, men LB07 fortsatte att pressa på. I matchminut 78 gjorde så Kristian Benkö sitt andra mål för kvällen när han efter en fin kombination blev frispelad nära mål, avslutet var kliniskt och med 12 minuter kvar av matchen var avancemanget i DM säkrat.

Vi tackar Harrie FF för ett trevligt bemötande och en sportslig match och önskar dem lycka till i seriespelet.

Ett par snabbisar;

* Äntligen bröt LB07 förbannelsen bestående av att låta motståndarna ta ledningen med 2-0.

* Medelåldern på spelarna i sextonmannatruppen var idag rekordlåga och anmärkningsvärda 17,4 år.

* Edwin Östling firade idag sin 22:a födelsedag och var med det äldst i laget idag.

* 14 av de 16 spelarna i dagens trupp har spelat pojklagsfotboll i LB07.

* LB07s prognos ser god ut, de tre senaste matcherna har i tur och ordning gett; en förlust, en oavgjord och en seger.

* För första gången i en tävlingsmatch för året höll man nollan.

* Idag visade det unga laget att man står för lagets ledord; Hjärta, kvalitet och stolthet.

Nu på lördag är det dags för seriematch mot FBK Balkan. Avspark 12:00 på Bunkeflo IP och alla är hjärtligt välkomna!

/ Mats Linde, lagledare.


LB07 V.S ÖT/Smygehuk FF - 24 April 2016
Stark lagmoral och en kämpainsats gav lagmaskinen LB07 en poäng i matchen mot ÖT/Smygehuk FF. / Foto; Mats Linde
LB07 - ÖT/Smygehuk FF 
2-2 (1-2)

8 min. 0-1 Oliver Wilson
10 min. 0-2 Vasco Mitrovic
42 min. 1-2 Kristian Benkö
90+2 min. 2-2 Lucas Luburic

************************************************************

Serieledande ÖT/Smygehuk kom på besök till Bunkeflo IP idag. Dessvärre saknade LB07 den trio spelare som står för mest rutin i laget. Såväl Baskim Sopi, Ylli Shabani och Milos Jevdevic´saknades. Som om inte det var illa nog fick Edin Cakovic´kliva av efter endast tio spelade minuter. Men det som saknades i form av rutin kompenserades av energi och ett ungdomligt oförstånd som gjorde att man inte begrep eller brydde sig om att man för tredje matchen i rad försatt sig i ett 0-2underläge. Det skulle visa sig att den energin och lagandan skulle belönas.

I programbladet och förhandssnacket höjde jag ett varningens finger för Oliver Wilson och Vasco Mitrovic i det gästande laget eftersom de i ingressen av serien visat sig vara farliga målskyttar.
Varningen visade sig vara fullt befogad, efter endast 10 minuter hade firma Wilson & Mitrovic gjort vars ett mål.
Sin (o)vana trogen var hemmaspelarna lite väl gästvänliga i matchinledningen när man om inte bjöd, så i alla fall gjorde det relativt enkelt för sina motståndare att ta ledningen.

Till skillnad från de två första seriematcherna jobbade LB07 sig dock in i matchen, inte enbart spel utan även målmässigt.
I den 42:a matchminuten presenterade sig den nyss inbytte A-lagsdebutanten Calle Geronsson, född -98, genom att smart spela fram Kristian Benkö, som iskallt placerade in reduceringsbollen bakom motståndarmålvakten. Målet var LB07s första spelmål i serien och det var lika efterlängtat som välbehövligt. 

Det är en enorm skillnad att gå till halvtidsvila med ett ettmålsunderläge kontra ett tvåmålsunderläge, därför kom målet, om man skall prata i klyschor: "psykologiskt väldigt viktigt". I halvtidsvilan var laget överens om att man äntligen hittat det spel man letat efter sedan säsongsstarten. Delvis tack vare en avbytarbänk av grövsta kaliber är förutsättningarna för att hålla ett högt tempo matchen igenom goda. Spelarna som byts in i detta lag ser till att nivån håller minst samma höjd som med startelvan på plan. En ingrediens som kommer att göra att LB07 inte är lika känsligt för skador och avstängningar som många andra lag.

I den andra halvleken tog LB07 kommandot över matchen och gästerna fick mestadels försvara sig och spela på kontringar. Något man gjorde riktigt bra och vid ett tillfälle var man endast centimeter från att avgöra matchen, men bollen smet strax utanför stolpen. LB07 gav inte upp utan malde konsekvent på. Den vassaste chansen skapades när Dimitar Kotanidis drog en volley i ribban, ett avslut värt ett bättre öde eftersom det var ett tekniskt nummer på hög nivå.

På övertid skapade LB07 en hörna och man tryckte upp hela laget på offensiv planhalva, även målvakten Victor Jacobsson. De grönvitrandiga gästerna lyckades rensa undan bollen, men inte bättre än att Jonathan Ekendahl kunde fiska upp den. "Jonne" svepte iväg en crossboll till en fristående Lucas Luburic, som med matchens sista spark tryckte in bollen i mål. Ett TVpucksliknande firande som nog innehöll lika delar glädje och lättnad utspelade sig på planen och underst i högen låg poängräddare Luburic´.

Ett par snabbisar;

* Hade man räknat ut en tabell baserad på seriematchernas sista halvtimme hade LB07 haft fem poäng idag.

* LB07 har i samtliga tre seriematcher försatt sig i ett underläge med 0-2.

* I dagens sextonmannatrupp har 13 spelare spelat pojklagsfotboll i LB07.

/ Mats Linde, lagledare


Bjärreds IF V.S LB07 - 16 April 2016
Ylli Shabani i sin LB07comeback mot Bjärreds IF. (Foto; Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se)
Bjärreds IF - LB07 
2-0 (1-0)

38 min. 1-0 Bjärreds IF
46 min. 2-0 Bjärreds IF

************************************************************

LB07 var ett revanschlystet efter premiärförlusten mot Åkarps IF förra helgen, men fick åka hem från Bjärred med en förlust i bagaget. Dagens match var dock ett fall framåt jämfört med matchen mot Åkarps IF. Dessvärre fanns det en likhet och den bestod i att laget gjorde en bättre prestation i den andra halvleken än i den första. Även om LB07 inte skapade några målchanser av grövre kaliber och i ärlighetens namn inte ställde några allvarligare frågor till Bjärredsförsvaret, var det ändå positivt att se hur kvalitén höjdes i den andra halvleken. Något vi hoppas laget tar med sig till kommande kamp mot serieledarna ÖT/Smygehuk.

Bjärred var det lag som tog tag i den berömda taktpinnen från start och redan i den tredje matchminuten gjorde man mål, men med LB07ögon sett, blev målet dessbättre och lyckligtvis bortdömt. Hemmalaget var farliga på fasta situationer och det för dagen vita LB07försvaret sattes under viss press. I ärlighetens namn borde hemmalaget dessutom fått en straff tilldömt sig när en LB07spelare använde handen för att stoppa bollen i straffområdet, men domaren var av en annan uppfattning och valde att fria i situationen.

Efter ca. 20 minuters spel kom LB07 in i matchen, lyfte upp spelet i banan och höll i bollen mer vårdat än i ingressen av föreställningen. Hemmalaget visade sig dock upp sig från sin mest ogästvänliga sida när man i den 38:e matchminuten fullt rättvist tog ledningen i matchen. Ett par minuter senare gör man ytterligare ett mål, men helt korrekt döms målet bort eftersom Bjärredsspelaren drog med sig bollen med handen innan den sköts i mål.

LB07s ledartrojka gör ett par byten i halvlek, men det verkade inte imponera på Bjärred som direkt i den andra halvlekens första minut utökar sin ledning till 2-0. Efter en misslyckad brytning friställs en Bjärredsforward som är skoningslös i sitt avslut. Efter den kallduschen vaknar dock LB07 till liv och fler och fler passningar hittar rätt adress samtidigt som tempot och den allmänna skärpan höjs ett par snäpp. Bjärreds IF bevakar sin ledning och när domaren blåser av matchen står det fortfarande 2-0 till hemmalaget.

Vi säger grattis till LB07bekantingen Jörgen "JP" Persson som är tränare för Bjärreds IF.

Ett par snabbisar;

* Edin Cakovic´gör seriedebut för LB07 efter ett par veckors rehab. Även om Edin har en bit kvar till toppformen, är det uppenbart att han har stora kvalitéer. Det visade han idag.

* Ylli Shabani gör comeback i LB07tröjan efter ett par säsongers spel i andra föreningar, senast i FC Rosengård. Ylli som dragits med en skada under ett par veckor tillför rutin i massor, något detta unga lag mår bra av.

* Medelåldern i dagens sextonmannatrupp; 21,25 år.

* Av de 16 i truppen har 11 spelat ungdomsfotboll i LB07.

* Återigen lyfter LB07 sig i den andra halvleken och det är bara en tidsfråga innan den fina inställningen ger betalt i form av mål och poäng.

* Efter den andra serieomgången har inget lag full pott i serien. Som förutspått är serien superjämn med hela sex lag på fyra poäng.

* Det återstår 20 omgångar av serien, alltså ytterligare 1800 minuter kvar att spela, plus tillägg. Med andra ord, ingen panik, LB07 av årgång 2016 kommer att bli bättre och bättre ju mer man får träna och spela tillsammans.

* Även om det är surt att förlora kommer solen att gå upp även i morgon och med en vecka fylld av bra träningar kommer laget garanterat att vara heltaggat till nästa match som spelas på Bunkeflo IP, söndag 24/4, avspark 15:00, motståndare ÖT/Smygehuk.

* Kom och stötta laget så blir både spelare och ledare glada, VÄLKOMNA!

/ Mats Linde, lagledare.

TabellTotalt
LagSVOFGM-IMDP
S= Spelade matcher,V= Vunna matcher,O= Oavgjorda matcher,F= Förlorade matcher,GM= Gjorda mål,IM= Insläppta mål,D= Differens,P= PoängHämta widget för tabell
Östra-Torp Smygehuk FF21107-254
FC Trelleborg21105-324
Bjärreds IF21104-224
Hyllie IK21105-414
FBK Balkan21103-214
Limhamns FF21103-214
Husie IF21015-413
Åkarps IF21013-213
KSF Kosova20115-6-11
Malmö City FC20112-4-21
IF Limhamn Bunkeflo20021-5-40
BK Höllviken20023-10-70


LB07 V.S Åkarps IF - 9 April 2016
Foto; Gert Jacobsson www.fotbollsbilder.se
LB07 - Åkarps IF 
1-3 (0-2)

13 min. 0-1 Eremal Zejnullahu (Straff)
31 min. 0-2 Henrik Dalgart
83 min. 1-2 Kristian Benkö (Straff)
90 min. 1-3 Stefan Rasic

************************************************************

Dags för den efterlängtade seriepremiären när Åkarps IF kom på besök till en solig Bunkeflo IP.
Efter att ha tränat på en optimalt jämn konstgräsplan i tre månader var det en omställning för spelarna att spela match på en något ojämn naturgräsplan efter endast tre träningar på det nya underlaget. Men det är tidigt på säsongen så planen kommer givetvis att bli bättre och bättre ju längre tiden går. Förlusten skall dock inte skyllas på planen eftersom Åkarps IF spelade på samma plan och löste det bättre än LB07.

Matchminut 13 blev verkligen en olycksminut för hemmalaget som efter lite väl hårt försvarsspel i det egna straffområdet fick höra domaren blåsa för straffspark för gästerna.
Åkarps Eremal Zejnullahu var skoningslös från elvameterspunkten och gav sitt lag ledningen.
Spelet böljade lite fram och tillbaka med skiftande kvalitet och planen gav inte spelarna något gratis vad det gällde förutsättningarna att spela boll längs marken. Den bristande kvalitén kanske också i viss mån kan tillskrivas premiärnerverna. Henrik Dalgart i Åkarps IF visade dock inga nerver när han i den 31:a matchminuten utökade gästernas ledning. En ledning man gick till pausvila med.

I halvlek gjorde LB07s tränartrio en del ändringar i laget, ett par spelare byttes in och några spelare bytte positioner.
Hemmalaget lyfte sig något i den andra halvleken och man vaskade fram ett par halvchanser. Det skulle dock krävas en straffspark för att Kristian Benkö skulle ge matchen liv igen. I  den 83:e matchminuten reducerade han Åkarps ledning och LB07 fick vittring på en poäng då det återstod sju minuter av matchen. Hemmalaget flyttade upp spelare i anfallet från backlinjen vilket dessvärre inte gav utdelning. Fullt logiskt blev man sårbara för kontringar och på tilläggstid tryckte Åkarps Stefan Rasic in sitt första och Åkarps tredje mål för dagen. 

  • Vi säger grattis till Åkarps IF och önskar dom lycka till i serien.
  • Precis som förutspått visade det sig att serien är så jämn som många trott. Hela fyra av sex matcher i premiäromgången slutade oavgjort!
  • Nu slickar LB07 såren och laddar för lördagens bortamatch mot Bjärreds IF, avspark 13:00 på Borgeby IP, välkomna!

Heja LB07!

/ Mats Linde, lagledare.


GIF Nike vs LB07 22 Mars 2016
Fotograf; Mats Linde
GIF Nike - LB07 
1-1 (0-1)

41 min. 0-1 Kristian Benkö (ass. Jonathan Ekendahl)
47 min. 1-1 GIF Nike

**************************************************

Första träningsmatchen mot ett lag som spelar i en högre division än LB07 sedan premiären mot IFK Malmö och det var Div3-laget GIF Nike som stod för motståndet.
LB07 har haft och har intensiva dagar, match söndag, träning måndag, match tisdag, träning onsdag och träning torsdag.
Det verkade inte som att laget mår dåligt av schemat, för LB07 startade matchen i ett högt tempo och med en hög och intensiv press som GIF Nike hade semisvårt för att spela sig ur. Precis som i matchen mot Bosna var energinivån hög i LB07, men i kvällens match var även ett stort mått disciplin adderat i laget. Passningstempot var högre precis som rättpassningsprocenten vilket gjorde att det skapades ett flertal trevliga kombinationer.

17årige Carl Nilsson briljerade med sina flinka fötter på högermittfältet och bakom Carl gjorde jämnårige Marcus Luburic ytterligare en superstabil insats som högerback. Eftersom det åter igen var en stark laginsats som var styrkan i laget är det svårt att lyfta fram enskilda spelare. Men givetvis är det glädjande att unga egna produkter som tidigare nämnde Carl Nilsson född 98 och Marcus Luburic född 98 tillsammans med Oskar Ågren, även han född 98 tillhörde de tongivande spelarna, framförallt i den första halvleken.

Dessvärre fick notoriske målskytten Edin Cakovic utgå i ett tidigt skede av matchen och Kristian Benkö flyttades upp som forward från sin mittfältsplats. I den 41:a minuten gick bollen till och från LB07spelare 7-8 gånger innan Jonathan Ekendahl serverade Kristian Benkö bollen. Fri med målvakten visade Kristian sin kyla och klass som avslutare när han säkert placerade in bollen bakom Nikemålvakten.

LB07 var inte riktigt vakna när den andra halvleken startade och det dröjde enbart två minuter innan GIF Nike gjorde sitt kvitteringsmål.
Matchen böljade lite fram och tillbaka och ofta i ett bra tempo, men inget av lagen lyckades förvalta några av de målchanser eller fasta situationer som skapades.

För dagen saknades Ylli Shabani, Baskim Sopi och Emil Linde pga. skador och sjukdom. Lägg därtill att Clifford Rindom, Dimitar Kotanidis och Lucas Luburic var upptagna med spel för LB07s U19 som ikväll mötte Mjällby AIF. Men LB07 av årgången 2016 visar att bredden är bra och att de unga spelarna verkligen tagit kliv framåt under försäsongen. Dagens match var ett stort kliv i rätt riktning och det är glädjande att se hur formkurvan pekar uppåt inför den stundande och efterlängtade seriepremiären.

Heja LB07!

/ Mats Linde
SK Bosna vs LB07 20 Mars 2016

Fler bilder (+29) >>
Fotograf; Mats Linde
SK Bosna - LB07
1-3 (0-1)

Målskyttar LB07; Carl Nilsson, Edin Cakovic & Jonathan Ekendahl

*********************************

Det börjar dra ihop sig till seriestart och konkurrensen om platserna i laget är hård. På varje position slåss ett par spelare om en plats i startelvan. Tanken för dagen var att lufta samtliga tillgängliga spelare och därför byttes hela nio spelare in i halvlek.

 

Både Bosna och LB07 inledde matchen med ett hårt, men inte fult närkampsspel och initialt kändes det som att de många frisparkarna ryckte sönder matchbilden. Att domaren hellre valde att fälla än att fria skapade en viss osäkerhetskänsla bland spelarna som kanske omedvetet höll igen lite i närkamperna efter den sönderblåsta ingressen av matchen.

 

LB07 kändes som det lite spetsigare laget och man kom framförallt runt på kanterna i början av matchen. Därför kändes det både logiskt och välförtjänt att LB07 tog ledningen via ett mål av Carl Nilsson som för dagen spelade på en mittfältskant. Skottet som gav LB07 ledningen var kanske inte av grövsta kaliber, men välplacerat.

LB07 gick till halvtidsvila med en ettmålsledning.

 

En bit in i den andra halvleken kapas en Bosnaspelare i LB07s straffområde och domaren blåser helt korrekt för en straffspark som exekueras på ett effektivt sätt och ställningen blev därmed 1-1.

 

LB07 fortsätter att föra spelet och inbytte Edin Cakovic är nära att komma loss vid ett par tillfällen. Men skam den som ger sig och efter ett fint anfall på högerkanten levereras bollen in i boxen där Edin trycker in bollen i mål, hans andra mål på två matcher.

 

Bosna pressas tillbaka och ett mål för LB07 känns närmre än ett för motståndarlaget.

I slutminuten får LB07 en frispark strax utanför straffområdesgränsen och Jonathan Ekendahl känner sig manad att ta hand om den. Och som han tar hand om den, ”Jonne” smeker bollen över muren och målvakten är chanslös. 3-1målet visar sig vara det sista som sker i matchen eftersom domaren blåser av för full tid direkt efteråt.


Matchens lirare; LAGET LB07! Kul att se att laget höll minst samma klass i den andra halvleken som i den första, trots, eller pga. hela nio byten. I laget finns det gott om energi samt både spets och bredd vilket bådar gott inför framtiden.

 

Heja LB07!


/ Mats LindeHusie IF vs LB07 - 13 mars 2016
Edin Cackovic gjorde sitt första mål i LB07tröjan i matchen mot Husie IF. Edin lovar att det kommer fler! (Foto; Mats Linde)
Husie IF - LB07
1-1 (1-0)

Målskytt LB07; Edin Cackovic

***************************************

För andra gången under denna försäsong möttes Husie IF och LB07 i en träningsmatch och för andra gången slutade matchen 1-1.
Precis som i förra matchen var det Husie IF som tog ledningen, men LB07 lyckades kvittera även denna gång.

Eftersom det tillkommit spelare under februari och mars har spelarna i laget inte hunnit lära känna varandra särskilt väl. Dagens match var den första där samtliga spelare fanns tillgängliga för spel, med undantag för Ali Eldawi som varit sjuk i veckan.

LB07 hade det mesta av bollinnehavet och var även det lag som skapade flest målchanser, faktum är att Husie IF endast skapade en och den gjorde man mål på. Målet kom efter en omställning där LB07 tappade bollen på ett olyckligt sätt. Husie var inte sena att utnyttja läget man bjöds på och man gick till halvtidsvila med en ledning.

I den andra halvleken presenterade sig så Edin Cackovic genom att göra det han är bäst på, dvs. mål. Målet var en belöning för de flertal målchanser LB07 skapade.

Tommy Ringblom, tränare; 
"Backlinjen var stabil idag och vi släpper inte till mer än en klar målchans. Men det finns mycket kvar att förbättra. Det säger en del om det här lagets potential att vi är missnöjda trots att vi äger matchen och i delar av den rullar ut Husie. Ett par spelare sticker ut, givetvis kul att Edin spelar 90 minuter och gör sitt första mål för LB07 där han visar hur vass han är i boxen. Även roligt att se hur Emil Linde löper, sätter press, vinner boll och gör ännu en klassinsats i LB07-tröjan. Luciano Bardanca Gonzales har kommit in i spelet bra och efter att ha satt säkerheten främst i tidigare matcher, blommar han idag ut och är mer aktiv och delaktig i det offensiva spelet. Detta trots att han hade en U19-match mot Kalmar FF från gårdagen i benen."

LB07 har en spännande mix av rutinerade och etablerade spelare som Ylli Shabani, Baskim Sopi, Milos Jevdevic och Edin Cackovic, mixat med unga spelare som är första eller andraårsseniorer plus att det finns en uppsjö av talanger i LB07s U19-lag. Det skall bli spännande att se hur laget kommer att utvecklas under säsongen!

Heja LB07!

LB07 vs Husie IF - 6 februari 2016
Slutresultat: 1-1

Halvtid: 1-1

Målskytt i LB07: Wilhelm ÖbergHeja LB07!
IFK Malmö vs LB07 - 30 januari 2016
Slutresultat: 0-0

Säsongspremiär för Herrar A och en till största delen ny trupp som efter ett par veckors träning tillsammans ställdes mot högkalibrigt motstånd i form av Div2-laget IFK Malmö. Startelvan med en snittålder på 19,5 år hade således en utmaning framför sig när domaren blåste till spel på Malmö Stadions konstgräsplan nummer 10.

Innan matchen hade tränartrojkan Tommy Ringblom, Jonas Öberg och Patrik Petersson individuella samtal med varje spelare om vad som förväntades av honom i allmänhet och i försvarsspelet i synnerhet. Ambitionen innan match var att sätta en tydlig press och störa IFK Malmö i deras uppspelsfas. Efter bollvinst var tanken att laget skulle äga boll och inte stressa i uppspelet.
”Pressen funkade klockrent och IFK Malmö hade klara problem med att skapa målchanser. Vad det gäller vårt spel efter det att vi erövrat bollen har vi en bit kvar och mycket att utveckla och förbättra. Men det är januari, vi har många och unga spelare som är nya i truppen så både spelarna individuellt och laget som kollektiv kommer att växa under hela säsongen.” Säger Tommy Ringblom, huvudtränare i LB07.

I matchens ingress hade IFK Malmö inte helt oväntat mest bollinnehav, men LB07spelarna var noggranna med sina löpningar och klev in med pondus och självförtroende i närkamperna. Därför fick ”Di gule” inte heller till några klara målchanser. De farligaste potentiella chanserna IFK Malmö fick under matchen var ett par frisparkar i farliga lägen som man dock inte lyckades förvalta särskilt väl. LB07 anföll med fart och skapade även matchens hetaste målchans. Ett par meter utanför straffområdet försökte Emil Linde placera in bollen i krysset, men den smet dessvärre utanför krysset med två decimeters marginal.

IFK Malmö fortsatte att dominera bollinnehavet, men ju längre matchen led kom LB07 mer och mer in i matchen. I slutet av matchen sattes LB07 stundtals under kraftig press och vid ett par tillfällen uppstod semikalabalikartade situationer som laget dock redde ut tack vare ett stort hjärta och rätt attityd.
 ”Vilja och energi finns i oändliga mängder i det här unga och ambitiösa laget och det kommer att ge oss poäng i många matcher när serien drar igång.” Säger Patrik Petersson, tränare i LB07.

Tommy Ringblom avrundar med att instämma i sin tränarkollegas reflektion;
”Inställningen, energin, lagsammanhållningen och viljan att offra sig för laget står ut i den här matchen. Det kommer att ta oss långt på den spännande resa vi har framför oss.”Heja LB07

Mats Linde, Lagledare