Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
LB07
Fotboll
Herr

Kulladal snodde poäng och Nike knappade in – varmt och jämnt i derbyt
2019-08-31 18:18
Det var varmt och fint när LB07 mötte Kulladal i våras också. Då vann vi. Här är det Alex Robért in action.

Strålande väder och igen en match i högsommarvärme. Både spelare och publik behövde mycket vätska och det var många genomsvettiga matchtröjor efter 95 minuter Malmöderby. Matchen inleddes med något så ovanligt som sidbyte efter slantsinglingen där LB07 fick sid-/medvind, en icke helt föraktlig fönvind modell Sahara.

 

LB07:s startelva saknade några individer. Wille satt på bänken efter att ha varit krasslig redan förra matchen. Bato var sjuk, så även Luci, som annars gjort fina inhopp eller spelat från start några matcher. Luka lätt skadad på träning, men ändå på bänken. Det gjorde att Maltin fick spela från start och det gjorde han jättebra!

 

KFF bjöd upp till kamp. Jag varnade för KFF redan i våras – deras lag är för bra för att bottenkriga – och de har nu också tagit sig upp ovanför kvalplats. Hoppas att Kulladal klarar sig kvar och det tror jag att de gör. Anfallsmaskinerna Swane och Rickbo öser in mål och nästa säsong kanske KFF kan hävda sig om de får behålla sina ”stjärnor”.

 

Det var KFF som inledde starkast. Redan efter fem minuter hade de en livsfarlig omställning, men Cliff lyckades sidoförflytta sig vänster-höger-vänster och stoppade precis farligheten. Istället tog LB07 kommandot i matchen med ett tidigt ledningsmål i den åttonde minuten. Saban fick bollen långt ut på högerkanten – snygg crossboll från Cliff, som efter KFF-halvrensning ändå nådde Saban. Han väntade med ryggen mot försvararen, vände runt, kom förbi tillräckligt för att kunna skicka ett väl avvägt inlägg mot den bortre stolpen. Där kunde Rask enkelt (fast med lite spänst) nicka in 0-1 på sina gamla lagkamrater. I sann sportsmannaanda firade Rask mycket återhållsamt, men det var ofrånkomligen 0-1 på tavlan.

 

LB07 tog ett lite fastare grepp om matchen. Cliff prövade en Lokomotiv Cliff-raid på vänsterkanten i 18:e, men det blev inget riktigt avslut, förutom Jonnes långskott högt över på andravågen. Någon minut senare fick Coach Ringblom visa prov på ypperlig bollkänsla med en roundkick-klackspark på sidlinjen – till välförtjänta applåder. Kanske var det bara tur…?

 

Trebackslinjen Roos, Martin, Cliff gjorde många bra saker. Flyttade tålmodigt boll och byggde ytor ute på kanterna till wingbackarna Max och framförallt Simon, som de försökte nå med crossbollar. Kanske gick det lite för långsamt i värmen…? De raka bollarna blev ofta för djupa – vi är bättre när vi anfaller längs marken centralt, med Jonne, Robért och anfallarna.

 

Matchen hade ganska få klara målchanser. Rask prövade mållyckan igen i 36:e, men hans hårda skott räddades av KFF:s målvakt Calle Nelin. I anfallet efter tog sig Kulladal på allvar in i handlingen. De fick till ett finfint anfall på sin vänsterkant. KFF:s bästa (en av de bästa åtminstone) nr 11 André Grahovac hittade från sin vänsterbacksposition Swane med en lite rakare, djupare boll. Swane kom precis loss från Roos och hans låga inspel nådde till sist Rickbo, som sprungit sig fri vid bortre stolpen. Festim var på skottet, men kunde inte förhindra att bollen slank in ändå. Snyggt mål. Dock icke önskvärt.

 

Endast en knapp minut senare kom LB:s replik. Det var nästan en kopia på 0-1-målet, fast med andra spelare. Simon, som verkligen sprungit mycket längs högerkanten, fick äntligen den tiden och det utrymmet han behövde för att hitta Sabans panna vid bortre stolpen. Saban lobbnickade in ledningsmålet till vilt jubel på läktarens röd-svarta ”sektion”. Bra Simon! Bra Saban! 1-2!

 

Pausvila med en skör 2-1-ledning, men skönt med den snabba repliken och momentum in i omklädningsrummet. Jag var lite orolig. Skrev följande i blocket i paus: ”Lite oroväckande att KFF gjorde mål på sin kanske enda riktiga målchans. Om de orkar ställa om några gånger i vårt större bollinnehav så kan Swane/Rickbo & Co straffa oss i andra. Vi behöver 3-1 att falla tillbaka på.”

 

En av halvlekens mest energiska spelare, Maltin, byttes ut i paus och in kom Damir. Jag ville helst behålla Maltin på plan, för han vann många bollar och dueller under de första 45. Jonne tog ett synligt kliv uppåt i banan och totalt sett fungerade vårt centrala spel bättre i första. Ringblom verkade ha bestämt sig att sätta mer och högre press på Kulladal och initialt fungerade det. Sånär hade kvicke Robért brutit igenom i ett vågat genombrottsförsök, men han krokades (??) utan domaråtgärd. Det stank inte straff, men nog var där fuffens inblandat och Robért blev t o m liggande en minut i motståndarnas straffområde.

 

För mig var annars just Alex Robért Man of The Match. Han sprang, slet, var kreativ, vann dueller, dribblade, passade och ville hela tiden mycket. Tyvärr fick han gå av banan utan egna assist- eller målpoäng, men det var nära. Han hade flera skottförsök i andra, ofta skapade på egen hand, som med lite flyt kunnat resultera. Bra jobbat, Alex!

 

Kulladal åt sig ganska snart in i matchen igen. Vår höga press kom av sig och istället trycktes LB07 ganska djupt ner på egen planhalva långa stunder. Chanserna haglade kanske inte direkt, några hörnor och ett par omställningslägen och halvchanser, men det märktes efter en kvart i andra att de kopplat ett visst grepp. LB07 fick inte riktigt bygga anfall med tålamod i backlinjen och heller inte med Jonne, som i första (även om Jonnes passningsfot inte var helt hundra idag på de där crossbollarna han annars är världsmästare på).

 

2-2 kom som ett brev på posten, om nu den gamla klyschan funkar nuförtiden. Swane, som inte hade domaren med sig i första, slapp för en gångs skull avblåsning för offensiv ruff i vårt straffområde. Då kunde han med en enkel bakåtpassning få till sin andra assist för dagen när nr 8 Johan Mellqvist borrade in en fin projektil i Festims vänstra hörn. Inte i krysset, men likväl otagbart. Snyggt mål och Swane hade den tillgodo efter alla frisparkar han fick emot sig första timmen. Det här hände i 64:e minuten.

 

Coach Ringblom ville verkligen vinna och satsade offensivt sista 20. Ett trippelbyte var ett taktiskt försök att få in ny offensiv energi: Roos, Simon och en lätt haltande Jonne byttes ut. In kom Anton, Wille och Calle och nog kändes det som en rak fyrbackslinje med Wille och Max på kanterna och Martin och Robert Medvegy som mittlås. Eller förresten, det var sista kvarten, efter att även Robért byttes ut. Jag tycker det var synd att just Alex Robért inte fick fortsätta hela matchen. Han kändes het – inte glödhet, för då hade han gjort ett mål idag – och ville utmana varje gång han fick bollen i offensivt läge.

 

LB07 försökte verkligen in i det sista. Cliff hade ett par vänsterattacker som kanske borde resulterat i farligare målchanser, men KFF fick en fot eller ett huvud emellan varje gång. Eller så kom bollen in i det farliga området framför mål, men ingen röd-svart var där. Oavgjort var inte riktigt vad vi hoppats på, skrev jag när matchuret tickade in i 95:e minuten. ”Fast Kulladal får säkert en chans till: långboll, skarv, skott och fan vet om de inte gör ett mål” sa jag nervöst. Och jag fick sånär rätt på den! Matchens sista spark blev dock ett stenhårt skott i Festims högra stolpe. Den darrade fortfarande när domaren blåste av tio sekunder senare…

 

Nä, oavgjort var inte vad vi hoppats på. Å andra sidan är en poäng bättre än noll. Vi hade nog med bollinnehav och åtminstone halvchanser för att vinna det här. Igen släpper vi in ett par mål och spelet såg lite knackigt ut stundtals, framförallt i andra. Alldeles för många långbollar i stressade lägen och för långsamt när vi behövde sätta mer fart. Värmen kan vara en bidragande orsak naturligtvis, men det var varmt för alla. Det gjordes en del bra saker också, men man blir lite extra bitter när man förlorar poäng. På bra-kontot finns definitivt Maltin och Robért, med sin energi, och Saban med assist och mål. Saban gick upp i ledningen i skytteligan div 3 södra med 14 gjorda mål. Simon var jättebra och fick en assist efter alla löpmeter på högerkanten.

 

Samtidigt ångar Nike på där bakom (3-1 idag mot Tomelilla borta) och vi har fyra svåra matcher kvar och nu endast fyra poäng tillgodo. Lödde på lördag måste bli en kraftsamling, både på planen och läktaren. Vi behöver all hjälp vi kan få, så kom till Brovallen redan 11.45 och stressa Philip/Micke att grilla en burgare innan ni tar plats på läktaren. Matchstart redan 12.00 (LB07 dam tar emot Piteå på Limhamns IP 15.00). Vi ses på båda!

 

Forza LB07!

Magnus Hinderot


Nyhetsarkiv
Serien fastställd2019-11-29 20:34
Inför Nike2019-07-04 11:02
Inför Flagg2019-06-27 23:56
Inför Balkan – LB07 2019-06-13 23:08
Inför Lödde2019-05-31 09:58
Inför LB07-Kulladal2019-05-25 11:00
Inför: LB07-Malmö City2019-04-26 08:38
Uppsnack Höganäs2018-09-07 14:59
Uppsnack Lödde2018-08-31 19:01
Uppsnack Eslöv2018-08-25 09:47
Uppsnack Tomelilla2018-08-18 00:11
Uppsnack Hörby2018-08-10 16:23
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12