Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
LB07
Fotboll
Herr

Vidrigt väder i viktig viktoria på vår vall – ännu en uddamålsseger mot Nike
2019-07-04 23:23
Så här glada - och blöta, både av väder och svett - var La Familia efter segern mot Nike. Viktig seger och välförtjänt semester!

Redan efter drygt två minuter kom kallduschen. Inte den som vädergudarna stod för i 95 minuter – det var fruktansvärt väder – utan Nikes chockande ledningsmål. Det var ett snyggt anfall, där Nike med matchens första seriösa offensiva bollförflyttning, kom loss på vår högerflygel. Det låga, hårda inspelet kunde rullas i tom kasse av Nikes nr 3 Sebastian Ascencio Dahl. Det är inte ofta vi blir så upprullade. Mycket tuff start – tuffast tänkbara.

 

LB07 låg efter både i målprotokollet och spelet. Nike vann otroligt många dueller första kvarten. De kom till start extremt taggade och med hög press, som förbryllade oss. Backlinjen var till viss del nykomponerad. Cliff hade tagit steget in som mittback, med Max som vänsterback. Martin och Wille hade sina vanliga positioner.

 

Även mittfältet var delvis nytt. Robért fick vara spelmotor i mitten – en uppgift han löste galant, en av hans bästa matcher i år – och Roos/Calle kompletterade en mittsektion med mycket fart och krigande i sig. Kanterna fick inte oväntat Bato och Luci husera på, med snabbe Rask som spets. Rask var bra idag. Monsterlöpningar defensivt i världsklass plus ett mål och en rad chanser förde upp honom som kandidat till Man of The Match. Värsta konkurrenterna är för mig Martin, som i matchens slutskede gör en strålande räddning på mållinjen på Nikes kanske bästa kvitteringschans, och nämnde Robért. Jag kunde inte komma överens med mig själv så så idag blir det Men of The Match.

 

Vädret var som bekant vidrigt. En rak västlig sidvind, 10-12 m/s, med byar på säkert fem sekundmeter till och regn hela tiden. Det var således svårspelat, med bollar som stannade i luften eller flög iväg alldeles för långt. LB07 försökte efter 20 minuter gräva sig ur försvarsskyttegravarna med en lång rad långbollar och det kändes både stressat och svårt. Vi var tagna av Nikes framfusighet och hade sånär släppt in ett andra mål i matchupptakten, men vi fredade oss. Både med tur och skicklighet, ska sägas, Nike var bra.

 

Istället började LB07 äta sig in matchen. Från den 25:e minuten och framåt hade vi fem-sex avslut, med Rasks skottprojektil i 28:e som bästa exempel. Målvakten fick göra en fin räddning till resultatlös hörna, men Rask skulle dyka upp igen, visade det sig. I 42:a kom nämligen kvitteringen, signerad just Rask. På en fin djupledsboll i misstänkt offsideläge – assist Robért – kom han fri och gjorde inga misstag. En lätt inrullning i målvaktens bortre och kvitterat på tavlan. Bravo Rask! Hans samarbete med både Robért och Bato fungerade bra matchen igenom, men det gav inte så förfärligt många glödheta genombrott. Viktigt att ta tillvara på läget han fick och dessutom lagom energiboost strax innan pausvilan.

 

I pausen ringlade en icke föraktfull kö till de grillade burgarna och korvarna. Många tillresta Nike-fans förstås och trevligt med så pass mycket folk trots det höstlika vädret. Micke och Philip i grillen fick arbeta, men det är de vana vid. De är dock inte vana vid att nästan blåsa bort eller att vara genomblöta efter en match. Mycket berömvärt av dem att leverera hela matchen igenom samt till spelarna en stund efter. Hatten av för Philip och Micke!

 

Coach Ringblom gjorde ett byte i paus. Calle gick ut – taktiskt eller p g a att han inte riktigt fick grepp om sin mittavdelning – och in kom Maltin, extremt taggad och löpvillig. Så taggad att han fick ett domarsnack efter bara någon minut, ska vi säga p g a överambition? Strax innan, i halvlekens allra första minut, hade Nike en livsfarlig frispark från långt håll, som stannade i luften och ställde Festim. Jag tyckte att bollen, efter lite studsar här och där, till slut hamnade i Festims ribba (stolpe?), och på läktaren kunde vi andas ut över att inte släppa in ett mentalt svårhanterligt mål direkt i andra.

 

LB07 skapade en hel del, både halv- och helchanser. Rask blev nerriven i straffområdet, trolig straff om vi haft VAR (som jag för övrigt tycker missköts i t ex dam-VM). Tyvärr blev det enda resultatet en varning till Rask för protest. Anton kom in för Luci i 56:e minuten och hade sånär fått ordning på Cliffs långa djupledsboll och kanske gjort mål. Max hade en frispark, som dock tog i muren.

 

Det skulle ändå bli en frispark som avgjorde matchen. Bato, som missat stort ett par i första, la upp bollen i den 75:e och sköt en slug, låg boll, som gick förbi muren, men touchade ett ben inne i straffområdet och till sist letade den sig hela vägen in i målvaktens bortre hörn. 2-1 och grepp om matchen med en kvart kvar. Bravo Bato!

 

Sista kvarten blev LB07 lite ängsliga. De var först de sista fem ordinarie minuterna som vi skapade en rad lägen. Maltin var på väg igenom och blev fälld av nr 3, som då åkte på sitt andra gula och visades ut. Anton hade ett läge från vänster på övertid, men han valde att skjuta ur snäv vinkel istället för passet snett-inåt-bakåt, där Rask fiskade.

 

Alldeles i slutet av de oförklarliga och dryga fem övertidsminuterna fick Martin vara räddande ängel på mållinjen. Hur kan ett ben/en fot bli så långt? Mycket bra idag, Martin!

 

Båda coacherna letade efter taktiska byten som kunde vända matchen till det egna laget. En hel del av dessa byten gjordes, men ställningen stod sig. När domaren blåste för full tid var det härligt att känna nervositeten släppa. Tre otroligt viktiga poäng! Minst nio ner till just Nike (12 i nuläget, fast med en match mer spelad) och tio ner till Lödde. Bra jobbat, LB07!! Skönt att fira semester med den (ointagliga?) poängledningen. 

 

Tommy framhävde just killarnas karaktär, snarare lagets starka karaktär. Det blev sedvanliga Sha-la-la- i omklädningsrummet och spelarna fick mycket beröm. Tommy var både stolt och lättad.

 

Vi ses mot Malmö City den 4/8 (borta)

 

Kort referat idag – de blöta-blåsiga timmarna slet rätt så hårt i mig så jag orkar inget annat.

 

Forza LB07!

Magnus Hinderot


Nyhetsarkiv
Inför Nike2019-07-04 11:02
Inför Flagg2019-06-27 23:56
Inför Balkan – LB07 2019-06-13 23:08
Inför Lödde2019-05-31 09:58
Inför LB07-Kulladal2019-05-25 11:00
Inför: LB07-Malmö City2019-04-26 08:38
Uppsnack Höganäs2018-09-07 14:59
Uppsnack Lödde2018-08-31 19:01
Uppsnack Eslöv2018-08-25 09:47
Uppsnack Tomelilla2018-08-18 00:11
Uppsnack Hörby2018-08-10 16:23
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12