Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
LB07
Fotboll
Herr

Lödde nöttes ner i hård fajt på Tolvans IP – LB07 drygade ut serieledningen
2019-06-02 13:20

Vädret var inte riktigt så bra som jag lovade i förväg. Det blåste in lite regnmoln före matchen och vi funderade redan från matchstart om vi hade valt rätt sida när vi valde solsidan istället för huvudläktarens lä. Det var taggat i LB07, både på läktaren och på planen. Viktig match. Viktiga poäng på spel.

 

Det hade Lödde-spelarna insett. De rivstartade och var väldigt aggressiva. Det dröjde mer än två minuter innan LB fick ha bollen under kontroll, men det var bara ett kort lån. Vi slog ofta en tidig djupare boll, förvisso med adress, och blev av med den. Vi var pressade första tio. Många halkade omkring i det våta gräset, vattnat både av kommun och väderlek. Ibland hamnade vi jagandes någon meter efter. Cliff fick ett domarsnack redan efter fem minuter och vi på läktaren anade oråd gällande hans balans på högerkanten. På den efterföljande frisparken kom en av Löddes bästa chanser; en låg frispark med direktavslut nära Festims vänstra stolpe, dock lyckligtvis utanför.

 

Kanske började LB07 gnaga sig in i matchen när Rask faktiskt gjorde mål efter tio minuter. Ett snyggt anfall med one-touch Jonne-Saban-Bato och sist i djupet till en rask Rask som lobbade in den vackert över stabile Oliver Lindstedt i Löddemålet. Tyvärr avvinkad för offside, solklart enligt hemmapubliken, på gränsen enligt undertecknad. Synd att matchens i särklass snyggaste anfall inte fick resultera.

 

Lödde var otroligt kompakta mellan och inom lagdelarna. Oftast hade de hela laget samlat djupmässigt från mellan mittcirkeln och straffområdesgränsen och krympte effektivt våra attackmöjligheter. Kanske det bästa laget vi mött i serie, trots att halva laget var borta på studentresa eller bröllop. Ersättarna gjorde bra ifrån sig, Lödde har ett ungt, bra lag på gång.

 

Målchansfattigt, men LB07 tog över spelet efter 20 minuter, när Löddes press och aggressivitet la sig något. Fram mot halvtimmen skapade Saban två skottlägen; ett skott fastnade på Lödde-ben och det bästa avslutet gick utanför bortre stolpen. Annars hade faktiskt Lödde däremellan Matchens Bästa Chans. Festim slog ett kort uppspel rakt till en fri Löddespelare, deras bäste, tunge och tekniske Nils Runnberg, nr 18. Han undvek Festims utrusning, tog sig förbi och skulle lägga in den från långt håll, men lyckligtvis störde Martin avslutet tillräckligt för att Nisse skulle få bollen över målet.

 

Lödde hade tre-fyra kontringar av rang. Någon av dem kunde (borde?) resulterat i säsongens andra baklängesmål, men inte bara LB:s höga press är förstklassig – det gäller även hemlöpningar. Vid Ågrens bolltapp, och då farlig kontring, var åtta (!!) man i försvarsposition innan Lödde kom till avslut – så de kom inte till avslut, helt enkelt. I en av omställningarna kom Cliff lite efter och tog en varning för laget (positiv omskrivning?). Vi spekulerade på läktaren om huruvida han skulle bli utbytt i paus.

 

Det sista som hände i halvleken var en stenhård frispark från Bato från 30 meter. Oliver tvingades lämna farlig retur, men istället för riktigt farligt blev det avvinkat för offside. Lite konfunderade LB-spelare gick till omklädningsrummet för att lyssna till Coach Ringbloms monolog och taktiska funderingar. 

 

Vad sa Tommy i paus då? En sak syntes direkt: Cliff byttes ut mot Max. Det taktiska syntes också, men vi på läktaren feltolkade det lite. Jag trodde att vi var trötta och energilösa och att Lödde tagit över. Jag tänkte t o m att Tommy misslyckats i omklädningsrummet. Före matchen, före uppvärmningen faktiskt, höll han en mental monolog i världsklass, enligt någon som var där. Men vad tusan hände i paus? Det som hände var att LB07 gick ner på låg press, dvs mötte Lödde en bit in på egen planhalva, där det blev trångt och då kom till sist en lång chansboll, som vi kunde ta bort ganska enkelt. Lite som Lödde spelade stundtals i första halvlek. Taktiskt korrekt tänkt och 100%-igt genomfört av laget. 

 

Jag trodde fel. Det händer då och då, tro det eller ej. Det var inte Lödde som var bättre i andra och vi som var trötta. Det var strikt taktiskt. Och på 30 minuter skapade Lödde inte en enda målchans. De hade en hel del boll, men sällan eller aldrig kom de någon egentlig vart. Om det är en taktisk triumf eller tursam slump, tja, frågar du Tommy så är svaret givet. Faktiskt är jag böjd att hålla med.

 

Inte för att vi skapade otroligt många målchanser. Saban sökte och försökte, hade några ströchanser, där han letade efter bättre skottläge. När vi anföll så var det nära ett par gånger, men det dröjde innan det hettade till ordentligt. Vem ska fixa tre poäng åt oss? tänkte jag. Luci? Han skulle kunna skjuta sig in i matchen. Robért? Han kan springa sig in i matchen. Luka? Han kan nicka sig in i matchen. Svaret: Roos in, Simon ut. Inte för att Simon var blek på något sätt. Han tog många, många djupledslöpningar utan att få bollen i de lägena. 

 

Saban blev varnad mitt i halvleken för ett övergrepp mot målvakten. Lite väl hårt med varning, men också bra att gå för det i höjdduellerna. Lite som att ta en hård tackling, på gränsen till en två-minutare i hockey. Strax efter byte/varning kom det förlösande målet! Efter flera minuters hårt tryck mot Lödde så ledde en tilltrasslad – många fötter som rörde bollen – situation i Löddes straffområde till att Bato fick bollen i fritt läge nära mål. Det blev en magnifik lobb över Lindstedt och vilt jubel i bortalaget, som firade nere vid hörnflaggan med hela laget. 0-1 på tavlan i 69:e, men speakern gav målet felaktigt till Rask, som för övrigt konstaterade efter slutsignalen att Bato fick till en felträff, inte en magnifik lobb.

 

Vi släppte kanske in Lödde i matchen efter målet. Det brukar bli så och Lödde kom till några farliga avslut sista 20. Det gjorde vi också. I 73:e två hörnor, där den första så när gett 0-2 på tavlan och den andra sånär perfekt på Martins panna, istället för tre centimeter för hög (vilket är lika med en dryg meter över). Rask gick ut – Robért kom in. Det skulle ge resultat i slutet av tillställningen.

 

På tal om hörnor. Löddes bästa chans under ordinarie tid kom också på hörna/hörnor med drygt tio minuter kvar, men den stack igenom flera spelare för att först vid bortre styras till ny hörna. Den blev ännu farligare. På nicken från ytan snett framför främre stolpen fick Festim sträcka ut och tippa bollen till ytterligare en hörna. Eller var det en publikräddning?

 

Vi släppte lite initiativ och Lödde åt sig närmare kvitteringen, men mitt i deras aggressivitet kom omställningen de luxe. Saban höll undan mitt på egen planhalva, hittade Bato, som i fart slog en perfekt djupledsboll till toklöpande Wille, som blev helt ren från halva plan. Troligtvis fick han för mycket tid att tänka, för istället för tidigt skott mot skickligt vinkelavskärmande Lindstedt så blev han upphunnen av hemjagande försvarare, som nog mer hann upp Wille än bollen. Straff? Nej, men Wille blev liggande och spelet vände.

 

Sista fem blev kamp och böljande spel. Luka, som kom in istället för Calle, nickade undan många bollar, och nog gick vi ner på en fembackslinje eftersom Wille haltade in igen. I matchens sista skälvande minut kom nästa omställning för oss, efter en Löddefrispark, där t o m Lindstedt var uppe. Just därför kunde Bato hitta en löpande Robért, som kunde slå in den från 30 meter i tom kasse. 0-2. Jaaa!!! Rättvist och matchdödande! Firande vid andra hörnflaggan den här gången.

 

På övertid fick Lödde en sylvass chans, kanske matchens bästa hemmaläge, men omutlige Festim gjorde en stark räddning på avslutet från nära håll. Bra Festim! Lite revansch för debaclet i första halvlek och ännu en hållen nolla. Starkt! Domaren blåste av strax därefter och LB07-spelarna och staben firade en tung seger.

 

Kanske inte så tung ur poängperspektiv, men viktig ändå. Sju poängs försprång till Lödde blev åtta poängs ledning före GIF Nike istället. De slog Balkan klart med 4-1 på Rosengård och seglar upp som värsta hotet, tillsammans med just Lödde. Men frågan är om någon av dessa kan rå på ett otroligt starkt LB07? Åtta matcher – vi har gått rent, som det heter. 24 poäng. 19-1 i målskillnad. Nitton-ETT! Snudd på rekord på den här nivån!

 

Ska sägas att serien på inte sätt är avgjord. Vi har många svåra matcher, inte minst de närmaste omgångarna: Tomelilla hemma 8/6, Balkan borta 15/6 och IFK Trelleborg därefter. Går vi rent på dem, då har vi slagit alla lag i serien. Eller jinxar jag detta nu? Nej. LB07 är det bästa laget i serien. Och vi har skaffat otroligt fina förutsättningar för att göra det som skulle skett redan förra säsongen. Kom till Brovallen på lördag och var med i vinnarkulturen!

 

Aaaahhh! Nu vet jag vad du tänker (om du ens har orkat läsa ända hit). Vem blev Man of The Match? Inte lätt idag. Många var bra. Bato och Jonne var mina contenders. Jag tycker Martin var stabil. Calle slet på mitten, som en galärslav. Men det blir en annan lösning idag. Dagens pris går till Bänken. Tänk vilken klass de som kommer in i andra håller: Max på vänsterbacken gör det superbra; Roos är dryg som tusan att möta, stark; Robért kan stressa vem som helst + gör mål; och Luka visade sista kvarten att gammal är äldst. Eller gammal vet jag inte. Snarare att han är tillbaka i matchform. Kul! Vilken trupp vi har! Vilket lag!

 

Forza LB07!

Magnus Hinderot


Nyhetsarkiv
Inför Nike2019-07-04 11:02
Inför Flagg2019-06-27 23:56
Inför Balkan – LB07 2019-06-13 23:08
Inför Lödde2019-05-31 09:58
Inför LB07-Kulladal2019-05-25 11:00
Inför: LB07-Malmö City2019-04-26 08:38
Uppsnack Höganäs2018-09-07 14:59
Uppsnack Lödde2018-08-31 19:01
Uppsnack Eslöv2018-08-25 09:47
Uppsnack Tomelilla2018-08-18 00:11
Uppsnack Hörby2018-08-10 16:23
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12