Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

LB07 blev bestulna på två poäng på Brovallen efter grinig batalj – fortfarande sju poäng ner till tr
2018-09-02 10:42

Ja, vad ska man säga? LB07 har en relativt bra dag på jobbet mot serietrean Lödde. Åtminstone i 75 minuter. På många sätt i 91 minuter. Lödde kvitterade vår 1-0-ledning när matchuret visade 91 minuter och en handfull sekunder. Naturligtvis på en fast situation – det var på sådana de skapade de få riktiga målchanser de hade. Vi kan också konstatera att Löddes målvakt Oliver Lindstedt var bortalagets poängräddare No 1. Han var lika bra som Festim var förra lördagen, om inte bättre. Men det var värst vad han och de flesta i Lödde var gnälliga, griniga och hetsiga.


Nu kan vän av ordning säkert tänka att jag bara är bitter över den tråkiga poängförlusten. Absolut. Självklart är det mentalt tungt att behöva förlora två poäng i matchens sista skälvande sekunder. Det förändrar dock inte bilden jag har av Lödde som i båda matcherna mot oss har uppvisat mycket tråkig attityd, både mot domare och domslut och mot motståndare. Det gäller både spelare och ledare. De skrek och klagade på det mesta. Idag hade de turen att dessutom få med sig en ganska oförtjänt poäng hem till Löddeköpinge, vilket förstås smärtar ännu mer.


Men vi tar det väl från början. Efter LB-possession i 1,30 så satte Anton ribban på hemmalagets övertag genom att försöka sig på en bicycleta i straffområdet. Han fick inte någon vidare träff och nämnde keepern Lindstedt fiskade enkelt upp bollen. Det här lovar gott, tänkte jag, innan jag ens hunnit se hur Coach Ringblom formerat laget idag. Emir in som mittback för avstängde Ågren (ursäkta att den informationen saknades i uppsnacket), Jonne tillbaka på mittfältets centrum, med en sjuk Damir på läktaren, och Luci vänsterback med en Cliff på bänken. Tre ganska stora förändringar jämfört med Eslöv-vinsten, men LB07 har sådan bredd att några in och några ut inte spelar någon större roll. Dessa tre spelare – där Jonne är den ende som får anses given i startelvan – gör alla tre mycket bra matcher.


LB07 hade många bra anfall första tio minuterna. Framförallt Wille och Anton sköljde över Lödde på högerkanten, ofta understödda av en bollmötande Saban, en bollhämtande Jonne och en i Champions League-klass löpande Maltin. Possession låg nog någonstans kring 80-20 i hemmalagets favör och vi satt mest och väntade på utdelning. Det var först i 13:e minuten som Lödde stack upp på offensiv planhalva, med en halvfarlig hörna som isbrytare. Efter en kvart jämnades spelet ut en del och bl a tvingades Maltin ta en hemlöpning med distinkt brytning i skarpt läge efter en Lödde-omställning. Redan nu kan jag avslöja att Maltin får min Man of The Match, om än i skarp konkurrens med Emir. Jag tror aldrig jag sett en fotbollsspelare springa så mycket som Maltin. Idag var han också offensivt mer aktiv, men ändå först på rätt sida i defensiven. Hela backlinjen gör en stark insats – som vanligt. Hedersomnämnande även till Luci, som krigade fantastiskt bra på sin vänsterkant, inte minst offensivt i andra halvlek.


Spelet började bölja mer fram och tillbaka. I 18:e minuten hade sånär Martin nickat in en flackt slagen frispark från höger. I 19:e kom dagens första ”alla-i-Lödde-blir-skogstokiga”-situation, när Festim rusar ut, träffar först bollen och sedan Lödde-anfallaren. Säkert en 50/50-situation för vilken domare som helst, men LB kom undan, vilket från min åskådarplats var korrekt. Det tyckte inte Lödde. De tyckte inte heller att det – från samma åskådarplats – såg ut som solklar frispark till unge Robért på kanten sekunderna innan hopslaget.


I 22:a minuten kom nästa Lödde-hälsning till domaren. Den här gången var det högerbacken Wille som gick tufft in i en nickduell en bra bit upp i plan. Varning? Nej, om du frågar mig. Det tyckte inte domaren heller. Lödde höll inte med. I själva verket träffar Wille bollen klockrent med pannan och jag var inte ens hundra på att det var frispark. Nåja, frispark får jag väl ge mig på. Motvilligt. Givetvis blev frisparken farlig – två Löddespelare fick nicka – men bollen bågade över Festims bortre kryss. Minuten efter hade Lödde en ny frispark – från andra hållet – men den ledde snarast till en vass LB-omställning direkt efter rensning.


Så småningom ledde den omställningen till matchens mest diskuterade situation. Efter lite tråcklande på högerkanten, kom Maltin i skottläge. Han skjuter en välplacerad, om än inte stenhård, markboll mot och in i bortre burgaveln. På vägen passerar bollen orörd en offside-stående Saban. Assisterande domaren flaggar för offside, men LB07 signalerar för 1-0. Hmm. Diskutabel situation. Jag gjorde mig till stor ovän med tillresta Löddesupportrar genom att hojta på domarteamet. Jag föredrar dock att jag på läktaren är extradomare, försöker påverka eller har klagomål, än att halva Löddelaget/hela Löddebänken är, gör och har det. Domarteamet tog en minuts överläggning och blåste – troligtvis korrekt – för inspark. Fast jag tycker nog att det är 50/50. Saban stannar dessutom tydligt upp i sin rörelse mot bollen, men visst är han i närheten av bollbanan.


För övrigt gör Saban ännu en bra match, tagen hårt matchen igenom, men otroligt stark i närkampsspelet. Två-tre lägen att passa ut till Wille eller Luci, där han försöker dribbla själv istället – han är sugen – men det finns mycket boll, tanke och energi i honom. Han kan varva dribblandet med utsökta crossbollar och gör ofta rätt överväganden. Inga poäng idag, men de kommer.


I 27:e slog Kapten Jonne dagens andra patenterade LB-sökande cross-missil till Wille. Liksom första gången resulterade det inte i målchans. Jonne gör en bra match, spelsugen efter avstängningen. Wille och Anton hade fart och finess på högerkanten. Saban tyckte ett par gånger att Anton behövde starta löpningen tidigare och kanske borde LB07 försökt fylla på med fler attackvilliga i boxen också. Något för veckans träningar? I 29:e fick nämnde Anton den stora chansen på en så gott som friställande djupledsboll centralt. Avslutet gick dock högt över när han försökte lobba utrusande Löddemålvakt. Anton hade några minuter senare ett fint inlägg från kortlinjen, men boxen var märkbart tom. i 34:e försökte Saban göra det själv, men det lösa skottet lyckades målvakten hålla nere vid stolpen.


De sista tio minuterna av första halvlek hade LB mycket boll igen. Det var också fruktansvärt mycket tugg på Löddespelarna och tränaren Rossi på linjen. Framförallt hackade de på Martin på ett par hörnor, där domaren felaktigt dömde frispark till Lödde ena gången och andra gången blev avslutet för svårt. Lödde släppte ju in ett långa-hörnan-på-Martin-mål i 3-1-matchen i våras, så de hade gjort sin hemläxa. Två man på Martin och gärna lite tjuvtricks och/eller domargnäll för att hålla ner honom.


LB07 avslutade den mållösa halvleken starkt. Lindstedt fick rädda ett skott från Anton och unge, mycket hetsige nr 9, Simon Råstedt, fick en varning efter sen kontakt vid mittplan. Inte utan klagomål förstås. Halvleken lovade gott. En seger kändes definitivt inom räckhåll för våra röda.


I andra halvlekens upptakt var det trevande och sökande. Bollinnehavet förändrades och gick i bortalagets favör första fem, utan målchanser dock. Istället kom LB07 in i halvleken: 52´ Maltin långskott mot bortre krysset, ganska enkelt för långe Lindstedt; 54´ hörna efter stark Luci-raid (med lika starke Saban), Martin nicktouch över på hörnan; 56´ ny hörna, andrabollen in till Saban, enkelt avslut. I 59´ varnades så till slut Wille efter kamp med Löddes nr 21. Tveksam varning, men kanske hade han samlat ihop till den.


I 62:a minuten kom det förlösande målet! Det var Fantastiske Fred som drev upp mot straffområdet. Trots att många ville ha bollen så lossade han kanonen från nästan 25 meter. Jag satt i perfekt vinkel för att se hur den borrar sig, en aning skruvad, upp i Lindstedts vänstra kryss. Mycket fint skott! Fred gör igen en stark match på mitten, kryddad med kanske säsongens mål på Brovallen. Fred fanns länge med i MoTM-tänket, kanske fortfarande.


Det gjordes en del byten i andra halvlek, jag redovisar inte dem här. Det jag kan redovisa är att Lödde fick mer energi och kreativitet av sina byten än LB07 fick. Nästan direkt efter ledningsmålet skapade Lödde ett långt tryck mot vårt straffområde, som avslutades med multipla halvchanser i flipper-stil. Strax innan kom Mattias in för Robért och Mattias hade med lite flyt blivit matchvinnare. I 24´ gjorde han en Kurre Hamrin-raid längs kortlinjen, dribblade bort först två motståndare, sedan en tredje och den fjärde tacklade bryskt ned honom i ett farligt läge nära målet. Ungefär lika mycket straff som Festims utrusning i första, men inte så mycket gnäll från vår sida.


”Gör nu 2-0 och döda matchen, precis som i Eslöv.” Så står det i mitt anteckningsblock med knappt 20 kvar. Det blev tyvärr inte så. Inte alls. Istället fick Jonne linka av planen med smärtor i benet. Kramp? Ja, i så fall monsterkramp eftersom han låg vid sidan av planen i tio minuter innan han kunde ta sig någonstans. Iffe kom in i hans ställe. Vi skapade några halvchanser; inbytte Roni hade ett löst skott; en frilöpande Mattias fick nästan bollen; Luci och Saban kontrade till sig en hörna; Saban sköt ett farligt, hårt skott som målvakten klistrade vid marken. Lödde hade några frisparkar från långt håll och någon hörna. ”De ÄR farliga på fasta situationer”, sa min läktargranne. ”Om de gör mål, så är det garanterat på en fast situation.”


Sista fem minuterna är en förklaring till varför fotboll är världens största sport. Som det kan gå. I 87´ varnades Xeni (ännu ett nyförvärv). I 45´ gör Mattias sin Kurre Hamrinare igen, skjuter stenhårt från snäv vinkel – Lindstedt räddar/träffas – Roni skjuter på returen – ny räddning. En minut senare får Lödde frispark vid mittplan. Skyfflar in en lyra, nicktouch, studs på någon och så kan en friställd nr 11 Jens Lynard nicka in otagbara 1-1. Det svänger fort i fotboll.


Lödde fick en sådan frispark till innan matchen var slut. LB07 försökte anfalla en, två gånger på övertid, men det ville sig inte. Matchen slutar 1-1 och det får närmast räknas som en förlust. Det ska dock inte falla någon skugga på någon i LB07. Vi gör igen en bra match, i mångt lika bra som förra veckan mot Eslöv. Idag har vi lite otur på slutet – både framåt och bakåt. Kanske kan vi analysera fram att vi blir lite stressade sista kvarten. I Eslöv dödade vi tid effektivt efter Antons 2-0. Vår 1-0-ledning idag är skörare och det är vårt kollektiva psyke också. Vi blir också väldigt låga i pressen sista kvarten, lite oroliga liksom. Kanske skulle vi vågat hålla i bollen och anfalla djupare och bredare de ganska många gånger vi ändå har chansen. Dessutom verkar det ge våra motståndare energi att snacka skit, klaga på domslut, göra aggressiva uttalanden mot våra spelare. Det var likadant mot Tomelilla, höstens första 1-1-förlust. Två sådana på kort tid, båda med sena kvitteringar, är naturligtvis inte bra. Är vi för snälla? För inriktade på fotbollens ädla konst? Det går inte direkt att träna bort, men lite mer iskyla idag hade kunnat ge tre poäng och bättre häng på Eslöv.


Som om inte eländet slutar där. Eslöv, som legat under med 1-0 mot Malmö City, studsade tillbaka direkt i förarsätet, vände och vann den tuffa bortamatchen med 2-1. De leder nu med tre poäng, med ett lättare spelschema än LB07. Möjligen kan, ironiskt nog, Lödde vara laget som ger oss hjälp genom att besegra Eslöv senare i september. Frågan är om Lödde orkar det, när de troligtvis ändå inte kommer kunna nå kvalplatsen. För den har vi då också. Nu studsar vi tillbaka mot Höganäs på lördag så är vi på banan igen.


Som åskådare måste jag lyfta på hatten åt Philip och Micke i grillen. Ideella föreningar behöver eldsjälar. Ofta hittar man dem i ledarstaben eller bland tränare, lagledare och konsulenter, sportchefer och ordföranden. Ibland hittar man dem bland människor som bara gillar fotboll och råkar känna en tränare, för att man arbetar på samma arbetsplats. Sådana människor, som utan egentligt egenintresse kan ställa sig två timmar vid en utegrill och fixa korvar och hamburgare på löpande band, när bortalagets hungriga supportrar uppenbarar sig i långa rader. Tack Micke och Philip! Vi ses där i grillen om två veckor mot Trelleborg!


(Inget matchreferat nästa helg – jag är bortrest.)

Forza LB07!

Magnus Hinderot


Nyhetsarkiv
Inför Nike2019-07-04 11:02
Inför Flagg2019-06-27 23:56
Inför Balkan – LB07 2019-06-13 23:08
Inför Lödde2019-05-31 09:58
Inför LB07-Kulladal2019-05-25 11:00
Inför: LB07-Malmö City2019-04-26 08:38
Uppsnack Höganäs2018-09-07 14:59
Uppsnack Lödde2018-08-31 19:01
Uppsnack Eslöv2018-08-25 09:47
Uppsnack Tomelilla2018-08-18 00:11
Uppsnack Hörby2018-08-10 16:23
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12