Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Elfte raka seriematchen utan förlust – mållös semesterfotboll mot Malmö City
2018-06-27 12:40
Wille är en av matchens bästa spelare.

Ja ungdomar, vad säger man. När serien vände precis före sommaruppehållet kom ett pånyttfött Malmö City på Brovallenbesök i nästan högsommarvärme i första och polarkallt i andra. Det var två lag som verkade längta efter det där uppehållet och för många en välförtjänt semester. Båda lagen kom dessutom till spel utan sina bästa spelare. I Malmö City saknades spelande tränaren och giganten Kristian Legiec p g a landslagsuppdrag i futsal. LB07 fick vara utan sin mittfältsgeneral Damir Dado Becirovic, avstängd och/eller utomlands. Frågan är om någon av dem hade kunnat förändra det mållösa slutresultatet. Kanske.


Eftersom det är semester så ska jag semesteranpassa referatet. Det blir inga noggranna minut-för-minut-beskrivningar. Istället tänker jag ge lite ris och mycket ros samt återge – som hastigast – de få kvalificerade målchanser matchen innehöll.


Vi börjar helt enkelt med dagens Man of The Match. ”Titta här i min ficka. Där nånstans finns Malmö Citys vänsterytter.” Så sa Wille Öberg efter obligatorisk korv- och hamburgarätning efter matchen. ”Du var jäkligt bra i första halvlek”, kontrade jag med. ”I andra också.” Wille lät nästan lite bitter att jag rosade hans första halvlek specifikt. Det är inte ofta Wille är så öppet självberömmande, men idag hade han all anledning. Han var på ren skånska jävlet bra.


I mitt anteckningsblock finns följande ordagranna nedklottringar: ”Wille mycket aktiv första kvarten, många löpningar, bollkontakter och kombinationer”; ”matchens första riktigt stora målchans var Wille på volley vid bortre på Lucis fina inlägg”; och ” Wille är fenomenal på att värdera om han ska ta djup löpning, stanna kvar och möta högt eller avancera inåt i banan”. Behöver jag säga mer? Wille var ruskigt bra ikväll. Han är min överlägsna Man of The Match. Hade LB07 vunnit och Wille gjort målet (för inte kunde de på något sätt trillat in i plural?) så hade det nog kunnat vara den bästa matchen för Wille under de två-tre åren jag följt laget ingående. Även utan ett vinstmål förtjänar han berömmet. Grattis Wille. Tidig 21-årspresent.


Det var en böljande match spelmässigt. Båda lagen hade starkare och svagare perioder. Totalt sett så hade LB07 betydligt mer possession, men chansmässigt var 0-0 ganska rättvisande. Inget av lagen kom så där toknära lednings- och vinstmålet, även om t ex Wille grämde sig över den där volleyn efter 10 minuter. En annan rolig anteckning i mitt block är efter 19 minuter: ”Bra snack, bra tempo och rörelse”. Efter första halvlek var omdömet nåt i stil ”jämn spännande halvlek” med Helt sanningsenligt står det som slutmening 75 minuter senare: ”Avslagen semesterfotboll. Typisk 0-0-match”. Så vad hände?


Dags för lite ris. Det slogs många felpass över hela planen. Eller slarviga pass. Om jag ser det positivt; svåra pass som fastnade i Citys täta försvar. Vi kom inte igenom helt enkelt. Jonne hämtade otroligt mycket boll – som han ska göra – men efter den inledande tredjedelen – och i synnerhet andra halvan av matchen – blev det svårare och svårare för honom att hitta riktigt bra och hotande passningsalternativ. Här vill jag ibland ha med Maltin lite mer i uppbyggnaden. Han ska kunna göra mer offensiv nytta än idag, då han ofta hamnade lite på mellanhand eller jagandes hemåt efter enkla bolltapp, inte sällan hans egna. Jag har tjatat om det tidigare, men jag upprepar: Maltin har sådana kvaliteter att han ska kunna kombinera sig igenom ett lågt försvar, eller dribbla, eller för all del lossa bössan som jag sett att han har. Jag vill så gärna ha med Maltin i målproduktionen, den målproduktionen som under första halvan av serien tyvärr inte räcker till serieseger och division 2.


Det som däremot räcker för serieseger och förmodligen också för spel i division 2 är LB07:s försvarsspel. Inte fläckfritt idag, men nära nog. Det blir dock tydligt att så fort någon i en backlinje, LB:s eller någon annans, gör ett litet misstag, så är det fara å färde. Det är väl så mål görs i modern fotboll. Någon missar en markering, någon feltajmar en bortnick, någon väljer fel löpväg mot bollen. Idag hände det ett par gånger för annars eminenta mittbacksparet Martin/Ågge. Det blev egentligen bara riktigt farligt en enda gång under hela matchen, men trots att Festim också kom på mellanhand så gick Cityavslutet utanför den tomma kassen. Matchens Chans? Troligtvis.


Jag var inte överens med alla om matchens ups and downs. Jag tycker första halvlek innehöll mer intensitet är andra, men någon i ledarstaben jag talade med tyckte precis tvärtom. Kanske har jag fel. Eller så påverkades jag av att jag i första halvlek på nära håll fick njuta av högerkantens virvelvindar Wille Öberg och Alex Robert. Deras kvalitet, intensitet och kreativitet räckte för att ge mig intrycket av en ganska välspelad halvlek. Lägg till en högermittback i en nästintill felfri Martin Svensson så är intrycket cementerat.


På minuskontot idag är att samtliga hetare chanser och halvchanser (kan de vara heta förresten?) idag producerades i första hand av försvarsspelare. Wille var inblandad i några, Martin hade en bra nick i andra och det var nära flera gånger att framförallt Wille kom loss ordentligt på högerkanten. Får anfallsspelarna fel bollar att jobba med? För lite rörelse utan boll och för långsamt med? Idag luftades tre-fyra spelare som jag ändå idag i första hand kallar forwards: Anton, Benkö, Rocco och Mattias, men ingen av dessa producerade glödheta målchanser. Nöta målchanskreativitet efter sommarvilan kanske?


En annan sak på minuskontot är off-side-avvinkningarna i första halvlek. Dålig linjekoll av spelarna eller assisterande domaren? Oklart för mig då jag hade fel vinkel mest hela tiden.


En annan spelare i LB som förtjänar goda referenser är unge Alex Robert. Han kan stångas hårt med vilka motståndare som helst. Mot Malmö City var det som gäller. Idag var det Malmö Citys nr 11 som fick veta hur ettrig och lite jävlig han kan vara, men det gick förstås på båda hållen. Spelsugen Alex när han fick chansen i startelvan. Han är mycket duktig. 10-15 kg muskler och en decimeter längd kan ta honom hur långt som helst. VM 2026 i Nordamerika kanske…?


Matchen fick ett mindre roligt slut. Kvar bredvid planen låg då en gammal LB07-kille, Frankie, som numera håller till i Malmö City. Någonting gick sönder när han fastnade i gräset och vred till knät så pass illa att han fick hämtas i ambulans med befarat avslitet korsband. Tråkigt naturligtvis. Men också ett ypperligt tillfälle för fotbollens förbrödring i dystra lägen. Frankie log ändå i ambulansen åt Coach Ringbloms ironiska hånfulla kommentarer om Frankies fixering på den egna frisyren. ”Inte ett hårstrå fel efter 20 minuter.” Lycka till, Frankie! Vi tänker lite extra på dig.


En rolig anekdot från sidlinjen/läktaren. Brovallen fick internationellt besök i form av Ken från Skottland. Han är på semester i Malmoe och pallade inte med mer VM-fotboll på O´Learys med öl i näven. Istället letade han upp var det spelades ”riktig” fotboll och hittade då ”brouwallen”. Enligt det han hittade (på nätet?) skulle matchen spelas i morgon, men han fattade snabbt att ”I guess no one wants to play when Sweden faces Mexico”. Ken var inte helt nöjd med matchen efteråt. ”The yellow team defended great, but tha game needed more chances.” Han mer eller mindre lovade att komma tillbaka och jag fick helt enkelt lova mer sprudlande fotboll då.


Jag avslutar här. Tänk att vi hållit nollan i åtta matcher av tolv. Fantastiskt. Sommaruppehåll som tvåa i tabellen, med klart häng på Eslöv och en mycket intressant höst. Det sägs att en ny tung forward är på ingång. Vi behöver verkligen en målskytt i form – kan han som är på gång få vara en sådan?


Glad sommar allihop!

Forza LB07!

Magnus Hinderot


Nyhetsarkiv
Uppsnack Höganäs2018-09-07 14:59
Uppsnack Lödde2018-08-31 19:01
Uppsnack Eslöv2018-08-25 09:47
Uppsnack Tomelilla2018-08-18 00:11
Uppsnack Hörby2018-08-10 16:23
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12