Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

2-2 i Trelleborg efter mardrömsstart och dubbla underlägen – LB07 närmast segern
2018-06-05 09:36
Mittbacksgeneralen Oskar Ågren i aktion mot Trelleborg. LB har släppt in minst mål i serien och Oskar har under de 8 första omgångarna haft 4 olika mittbackskollegor i Evvel, Emir, Martin Och Damir.

Vilken mardrömsstart! Efter endast 53 sekunder låg bollen i nätmaskorna bakom Festim. Publiken hade knappt hunnit bänka sig på med småklubbsögon mätt enorma Vångavallen, dit 220 tappra fotbollsentusiaster till slut hittade. Festim boxade ut en hörna, men inte bättre än att den kom tillbaka som ett inlägg och nick i mål på bortre av IFK Trelleborgs nr 4 Linus Nilsson. Rullgardin ner?   – Icke!


Efter kallduschen började matchen liksom, låt vara med en tidig och brant uppförsbacke mot ännu ett toppmotstånd i division 3 södra Götaland. Denna uppförsbacke planade dock vårt LB07 snabbt ut, åtminstone spelmässigt. I den första halvlekens första hälft hade vi många fina anfall, med många involverade spelare. Mönsteranfallet i 8:e minuten på Cliffs vänsterkant, med honom som huvudperson, kunde en bra dag resulterat i att Maltins andrabollskanon hamnat lägre och innanför stolpen. Han tog dock i för kung och fosterland och då stack bollen högt och brett.


Det var en bra fotbollsmatch, igen mellan två lag som vill spela boll. Lite samma visa som mot Höganäs, där LB07 spelar med större bollinnehav och motståndarna hela tiden försöker hitta sina farliga forwards tidigt. Det var också en hård match med många frisparkar till båda lagen. Tidigt i matchen visade Damir att han ville visa att det ska göra lite ont att möta oss. Han fick god hjälp av Maltin, Wille, Cliff, Martin och Jonne samt av en för dagen stensäker och stenhård Oskar Ågren. Cliff varnades i den 22:a minuten, efter ett sent brytningsförsök i en IFK-omställning.


Dessförinnan hade Festim testat det egna försvaret med ett slarvigt uppspel. IFK:s pansarvagn nr 9 Nichlas Schön avslutade på egen hand, lamt, och Festim kunde fiska upp skottet enkelt. Krampige Schön hade dock presenterat sig och även om han gick mållös från Vångavallen denna kväll så var han ett ständigt hot.


Även vår centertank Rocco gav backlinjen huvudbry. Han såg spelsugen ut och i 19:e hade sånär en dribblingsräd in i straffområdet gett utdelning. Jag konstaterade, mest för mig själv, efter 25 minuter att LB07 varit bäst i 24 av dem. Lite för lite rörelse och alternativ i den absolut sista fasen, men många fina försök till att skapa riktigt heta målchanser. I den 29:e kom Cliff som ett lokomotiv på den där vänsterkanten han redan ägde offensivt, men inspelet gav Rocco ett svårt avslut, som hamnade utanför.


Istället kom den oundvikliga kvitteringen i matchens 31:a minut. Sist på bollen var Fred, som efter fint förarbete av Alex och Rocco, kunde skyffla in bollen i tom kasse. 1-1 på tavlan och momentum definitivt ännu mer över till LB07.

Fast nämnde Schön ville annat. Han stack upp i två farliga anfall i 34:e och 36:e, med ett skott över och det farligaste läget strax utanför. Han fick ytterligare en chans med drygt fem minuter kvar av halvleken, efter en för lös passning från Alex in i banan. Vårt försvar kunde dock stressa Schön till ett avslut som Festim räddade ganska enkelt.


Samma enkla räddning fick IFK:s duktige burväktare Marko Lukic göra på Maltins tunga skott i 38:e efter att Maltin avancerat i mitten och peggat upp för skott. Han har ett fint, tungt skott, unge Maltin. Det potentiellt sett bästa läget för bortalaget var dock i sista minuten, när Fred sökte och sånär hittade Rocco med en djupledsboll som gett honom friläge, om inte en IFK-back hunnit precis före. Vi var egentligen förtjänta av ett ledningsmål efter en riktigt bra halvlek.

Jag var inte orolig i pausvilan. Coach Ringblom hade mest att berömma och trumma mod i sitt unga lag, så skulle nog det här gå vägen. i vanlig ordning testades hemmalagets korvar, men jag höll på att avstå, när jag såg att det ”bara” var kokt korv. Nåja, den slank ner ändå naturligtvis, men jag längtade efter grilloset på Brovallen.


Andra halvlek började lite trevande. Båda lagen insåg allvaret och kanske spände sig lite. Eller tog ut varandra. Trelleborg hade mer boll första fem än LB07, men det stod snart tydligt att spelet skulle vända fram och tillbaka, från sida till sida. Maltin testade igen med sitt tunga skott och prickade målvaktens högra kryss – men keeper Lukic var där och räddade till hörna.


Hårt spel? Jodå, i den andra halvleken också. Kapten Jonne tvingades ta en solklar varning när han stoppade ett farligt anfall i 52:a minuten. Schön la upp bollen drygt 40 meter från målet och sköt(!!). Sedan blev Ågren huvudfigur några minuter. Dels med otroligt stabilt mittbacksspel och dels med sina patenterade hoppsan-steg, som han använder ofta för att komma med rätt tajming till bollen. Det var någon på läktaren som kommenterade dessa hoppsan-steg lite sarkastiskt, men jag vet inte om det var hemma- eller bortapublik. I 57´ drog Ågren en lång, hög bakåtpass från nästan halva plan, som Festim akrobatiskt fick rädda från att bli hörna. Jag har Ågren som en av mina Man of The Match faktiskt. Han var otroligt stabil och löste de flesta situationer med skärpa och bravur.


Wille testade en yttersida strax efteråt när vi anföll tungt på högerkanten, men det blev lätt fångst för Lukic. Strax efter hade IFK en farlig hörna, som efter halvrensningar kom tillbaka som ytterligare två farliga inlägg. I 61´ slog Jonne en frispark från höger med klass; hårt, flackt, skruvad in mot den där livsfarliga ytan mellan målvakt och framrusande målsugna, men den rensades till en hörna. På den fick Rocco nicka mot mål, men över. I 63´ kom en härlig omställning, där Cliff först rensade undan en farlig boll i eget straffområde – ett snyggt nummer – och sedan tog han en monsterlöpning på vänsterkanten. Bollen fastnade dock på Rocco och tre (!!) försvarare, där Rocco till sist fick frispark. Den slog Jonne med precision mot krysset, men med för lite fart, så den klistrade Lukic.

I samma matchminut byttes Wille ut och in på högerkanten kom Anton. En frustrerad Wille tog ilsket av sig tröjan och sparkade i spelarbåsets plexiglasvägg, men jag förstod inte om det var frustration över att bli utbytt eller missnöje med den egna prestationen. Anton hade inte varit på plan många minuter när domaren utdelade matchens tydligaste varning till honom efter att han tröjan-står-som-en-strut-drog i en IFK-spelare som var i färd med att sno bollen och ställa om ytterst farligt. Anton tog en för laget, helt enkelt.


Strax därefter blev Cliff vansinnig efter en tveksam avblåsning för frispark, där han spelade bryskt, men schysst(?). Frisparken gick via Festim i ribban och ut till nr 4 Linus Nilsson, som hittade bortre burgaveln och därmed gjorde sitt andra mål för kvällen. Inte särskilt rättvist, men fotbollsgudarna tror inte alltid på rättvisa. Kritiskt läge och kanske lite kritik till vårt defensiva arbete på fasta situationer, som idag gav två baklängesmål. Oturskontot?


Direkt efter gjorde Coach Ringblom ett dubbelbyte. Ut gick förtjänstfullt arbetande, men säkert trötta, Alex och Rocco. In kom Mattias och Lucas och det var den förstnämnda som kvitterade efter bara fyra minuters närvaro. En hörna rensades halvdant och andrabollen nickades in till tre (!!) fristående LB-killar. Mattias stötte in bollen med en fin touch, 2-2 på tavlan och vilt jubel bland bortasupporters.


LB07 jagade febrilt segermål i 20 minuter, men fick aldrig den där Stora Chansen. Schön stack emellan med ett tungt skott, som Festim fick dubbelparera. Maltin sköt i bra läge – skulle han passat? Ständiga hotet Damir hittade nästan en framstormande Lucas, som var mycket nära att trycka in 3-2 efter lite fipplande av målvakten. Iffe kom in istället för Fred och med lite flyt hade Iffe bidragit till tre poäng istället för en. Han snodde bollen och hittade Damir, som avvinkades för hårfin offside i fritt läge. I 88´ kom Cliff i en sådan där Real Madrid-omställning, fyra-fem man i full fart, men hans crosspassning hamnade sådär äckligt lite bakom Iffe och anfallet stannade upp.


Några halvchanser avslutade matchen. Anton hade några inlägg, som kunde resulterat. Mattias hade en välriktad, men för lös bredsida och sedan blev det inte mer. Domaren blåste för full tid efter drygt 93 minuter och det syntes tydligt att LB07 ville mer den här kvällen. Jag är böjd att hålla med. Kändes lite halvsurt i bilen hem att det ”bara” blev en poäng och ledarstaben verkade hålla med.

Det påminner en del om förra matchen. Motståndarna har starka, tuffa anfallare som får många djupledsbollar, där de vinner några och då blir det farligt. Vi har mycket boll och hittar vägar till straffområdet, men inte till själva målet, även om vi gör två idag. Förra veckan skrev jag att prestationen var dålig och resultatet bra. Idag var det nog ganska precis tvärtom – prestationen var bra, stundtals mycket bra, men resultatet bara sådär. Kanske jämnar det ut sig över en lång serie, men ska man vara med i den absoluta tabelltoppen så tror jag att man måste vinna den här typen av matcher. Kanske hellre förlora den mot Höganäs för att få vinna idag? Det hade varit rättvisande.


Många bra i LB07 idag. Kanske alla faktiskt. Jag vidhåller att Ågren gör en stark insats, tillräckligt för att sticka ut och erhålla Man of The Match-titeln. Men oj, vad han är i gott sällskap! Cliff är stark konkurrens, inte minst på hans offensiva kvaliteter. Tyvärr är han till viss del inblandad i båda baklängesmålens upprinnelse. Lite slarv i början som leder till 1-0-hörnan och frisparken i andra, som leder till 2-1. Det är en ovanligt hård dom, Cliff, sorry, men du är samtidigt en fantastisk kantspringare. Ibland vill jag ha dig som yttermittfältare eller faktiskt t o m som anfallare: you don´t break for nobody! En annan spelare som ger Ågren en fajt idag är Damir, som alltid försöker något. Svår för alla lag att handskas med. Kanske lite för mycket stå på bollen idag, men han utmanar alltid sin gubbe med dribbling eller passningshot. Rocco gör många bra grejor idag och i allra högsta grad inblandad i 1-1. Maltin är duktig och skottvillg, Jonne stabil, Fred också, liksom Festim. Vad fasen, nu har jag snart räknat upp hela laget! Då nämner vi Alex, Martin och Wille också, så ger vi MoTM till LAGET. Inklusive inhopparna Anton, Mattias, Lucas och Irfan. Sorry Ågren.


På lördag är det Dösjöbro som kommer till Brovallen. Viktigt att haka på toppen med tre poäng. Underskattning kan dock vara farligt. Även om Dösjöbro förlorar de allra flesta matcherna så är det sällan utklassningsförluster. Kanske ändå dags för vårt LB att göra några mål. Två forwards istället för en? Jag tycker det såg intressant ut när både Lukas och Mattias låg forwardhögt sista kvarten idag. Rocco + Benkö? Med Mattias som outsider. Hmmm…


Vi ses på lördag. Det fina vädret håller i sig och det var underbart i solen på Vångavallen. Något liknande på Brovallen, hoppas vi. Glöm inte grillen!


Forza LB07!

Magnus Hinderot

Nyhetsarkiv
Uppsnack Höganäs2018-09-07 14:59
Uppsnack Lödde2018-08-31 19:01
Uppsnack Eslöv2018-08-25 09:47
Uppsnack Tomelilla2018-08-18 00:11
Uppsnack Hörby2018-08-10 16:23
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12