Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bästa motståndet eller sämsta prestationen – delad serieledning efter 0-0 mot Höganäs
2018-05-27 20:11

Det stod länge och vägde i matchen på lördagseftermiddagen mellan LB07 och Höganäs. I själva verket vägde matchen alla de dryga 90 minuterna, men det vägde aldrig över tillräckligt för något av lagen. Det är första gången den här säsongen LB07 kammar noll i målprotokollet, men det är inget att skämmas över. Höganäs har ett ramstarkt försvar och ett giftigt anfallspar, kompletterat med ett både stabilt och aggressivt mittfält. I mångt och mycket ungefär som LB07, låt vara att vi oftast (alltid?) spelar med endast en forward, för dagen en ofta isolerad Kristian Benkö.


Det var två lag som verkligen försöker SPELA fotboll, fast lite grand på olika sätt. LB07 vill, liksom Höganäs, vårda bollen på marken. Skillnaden låg i tålamodet, där LB07 kanske lite för ofta stannade upp avancemanget för att vända bollen hemåt i possession och HBK tidigare och farligare satte den djupa bollen på sina två urstarka forwards, utomordentliga nr 9 Tobias Zentio och nr 11 Jonathan Ahlbäck Ikonen. De utgjorde ständigt ett allvarligt hot mot vårt mittbackspar Emir/Ågren, som utan att göra dåliga prestationer fick bekymmer flera gånger i den första halvleken. Både Emir och Ågren fick jobba stenhårt för att hålla HBK på utsidan och det gick inte varje gång. Det krävdes även en ypperlig insats av Festim i målet för att freda oss de första 45.


Det blev en ganska chansfattig match. Spelmässigt ägde man nog var sin halvlek, där LB07 förde spelet sista 45. I den första halvleken hade LB07 en bra period i mitten. Det var också där vi vaskade fram de få målchanser vi hade. Bästa målchansen – som ändå på något sätt var en halvchans – var Cliffs höjdvolley mot bortre i 26:e minuten, men målvakten och lite kalabalik lyckades rensa bort bollen från det akuta området. Strax innan hade vädergudarna förvarnat både publik och spelare med hotfullt åskmuller från mörka moln som omringade stackars Bunkeflostrand. Det kom några ynkliga stänk och sedan löstes strax molnen upp och i andra halvlek var det riktigt varmt.


Matchens mest omdiskuterade situation kom en stund senare, i den 33:e minuten. HBK:s mittfältsmotor nr 2 Robert Mirosavic hittade fram till djupledslöpande nr 11 Jonathan Ahlbäck Ikonen, som avancerade och avlossade ett distinkt skott i stolpen. Eller? Tog bollen i själva verket i målställningens hjul, precis innanför Festims högra stolpe? Omöjligt att se från min vinkel, men i sådana här situationer brukar spelare ofta ha rätt. HBK signalerade för mål, men då bollen de facto inte låg i nätmaskorna slog utmärkte domaren Edin Kahrimanovic ut med armarna.


Det rasslade till i halvlekens slutskede och jag fick massor att klottra i anteckningsblocket. Förutom stolp/hjulträffen fick vi också uppleva en räddande monstertackling från som vanligt betonghårde vänsterbacken Cliff som toklöpte in i HBK:s anfallare nära målet. Det är inte ofta det går ett beundrande sus genom publiken för en tackling, men Cliffs brytning i farligt läge höll världsklass. HBK:s nr 9 Tobias Zentio reste sig så småningom, men han måste ha undrat var tågstationen ligger…


…men det var inte slut där. Efter tveksam rensning på den efterföljande hörnan, hamnade bollen i inläggsläge från hörnläggaren. Wille stod i vägen, men i vägen var hans hand. Domaren blåste utan att tveka för straff och det var skarpt läge i matchen. Straffen lades av nr 2 Mirosavic och han såg stensäker ut, tyckte jag. Fast det finns en stensäker kille i LB:s mål också! Festim gjorde en bra räddning med vänsterhanden och på returen lyckades försvararna panikrensa bort ett givet baklängesmål. Härligt Festim!


LB07 stack upp i en farlig attack, som gav en nick i överliggaren i 40:e minuten. Annars var det HBK som avslutade halvlekens ganska klena målchanskavalkad. Festim fick igen bevisa att han är en ypperlig burväktare, när en alldeles för lös bakåtpass i pressat läge gav HBK ett halvt friläge. Festim räddade den också och med de räddningarna han gör idag så blir han min Man of The Match. Sista LB-halvchansen var emellertid en genialisk djupledsboll från Jonne till Cliff, som hann upp den precis före kortlinjen. Tyvärr fanns inga hemmaspelare i boxen på inspelet. Strax därefter blåste domaren för halvtid. LB07 var något skärrade, tyckte jag, och det hade varit intressant att höra Coach Ringblom i halvtidspeppandet. Både taktiskt och moraliskt.


Andra halvlek blev det lite (eller mycket?) ombytta roller. Om något av lagen ska föräras spelövertag så är det tvivelsutan hemmalaget. Coach Ringbloms taktik var en kopia av förra veckans defensiva förstärkning. Martin tog klivet ned som extra mittback – uppenbarligen för att försöka döda HBK:s farliga omställningar centralt – och där fungerar han bäst. Martin gjorde en okej första halvlek på mittfältet, men han gjorde en riktigt bra andra halvlek i mittförsvaret.


Under hela matchen varierade LB07 kortpassningsuppspel med långa bollar. Tyvärr fastnade väldigt många anfall redan på förstagubben eller i förstaduellen, låt vara att det ibland blev andraläget. Centralt ofta p g a lite dålig skärpa, kanske t o m slarv, och långbollarna var just långa, vilket ofta gjorde att försvararna hann hamna rätt, även om de där bollarna ibland nådde fram till framförallt Wille och Cliff som flyttade upp på kanterna, nästan som yttrar i ett sexmannamittfält. Där fanns nog ett vapen att öppna upp HBK med, men det ville sig inte riktigt idag. Långsamt? Lättläst? Eller bra försvar med många spelare? HBK läste och stängde oss bra.


Målchanser? Jodå, de fanns även i den andra halvleken. I den 53:e minuten drog Mirosavic en lång frispark i ribbans överkant, efter att bollsäkre korta högerbacken nr 20 Haydil Kret blivit nerdragen i en dribblingsräd. Ingen större fara egentligen och det skulle visa sig vara bortalagets bästa chans i andra halvleken. LB07 då? Mest halvchanser. Fred testade ofarligt från långt håll i 57:e, Benkö nickade en meter över i 61:a på Jonnes höga inlägg, Jonne frisparkade från långt håll i målvaktsskopan i 75:e. Till det några fina anfall där inläggen till sist blev ganska ofarliga. HBK försvarade sig bra och det fanns potentiell farlighet i deras omställningar på våra lite enkla bolltapp, men det ville sig inte riktigt för dem heller. Festim behövde inte visa sig på styva linan de sista nästan 40 minuterna, men hans matchhjältestatus kvarstår.


Det gjordes en del byten för att försöka få in energi. LB07 bytte tidigt ut Mattias mot Lucas, som gjorde en habil halvlek. Benkö fick vila efter halva halvleken och Luci fick komma in. Sista tio tog Alex Robert över efter Maltin, men inte heller han kunde förändra slutresultatet. HBK gjorde också en del byten, i min mening lite väl defensiva. Deras tre offensivt starka kort, Mirosavic, Zentio och Ahlbäck såg matchslutet från bänken och laget hamnade stundtals väldigt lågt i försvaret och hotade inte lika farligt sista 20 i omställningarna. En klok justering var dock att förstärka på och stänga högerkanten, där Cliff matchen igenom hotat med starka löpningar.


Kanske var båda lagen nöjda med poängen? Åtminstone sett till spel och målchanser. Hemmalaget såg väldigt missnöjda ut efter slutsignalen, men det tycker jag inte man ska vara. Prestationen var okej och resultatet rättvist. LB07 försökte på klassiskt manér pressa in ett segermål i en slutforcering, men det blev bara några frisparksinlägg. Det sista landade i ett litet gruff mellan Ågren/Luci och HBK-keepern och hans försvarare, men domare Edin lyckades genomföra 90 minuter utan att fiska upp några kort. Det var en hård, men schysst match.


Summering? Tja, vad ska man säga. En okej dag på jobbet. Kanske det bästa motståndet så här långt, även om vi radat upp kvalitativt motstånd de tre senaste helgerna i form av de norra lagen Eslöv, Lödde och Höganäs. Killarna såg mycket nedstämda ut efter matchen, men det behövde de inte vara. Både vi i publiken och laget har blivit bortskämda. Fint spel och fem raka vinster gör att halvdant spel och oavgjort känns som en förlust. I själva verket ska vi kanske vara lite lätt missnöjda med prestationen totalt, men ganska nöjda med resultatet. Vi är hyfsat täta bakåt, bortsett från fyra-fem farliga omställningslägen och en straff, håller nollan och äger den andra halvleken. Lite oroväckande att vi inte kan dyrka upp låsen i HBK-försvaret, men det får Coach Ringblom hitta nycklarna till för det är inte sista matchen i serien där matchbilden kan vara som idag. Tempo, aggressivitet och lite mer djup är saker som kunde varit dessa nycklar. En annan nyckel är att få tillbaka en frisk Damir. Han har förmågan att både försvara stenhårt och ändå kreativt kunna hitta dribblings- och passningsvägar som få andra. Dessutom gör han en del mål från sin mittfältsposition.


Ska man kalla det tappad serieledning? Snarare delad serieledning. Samma poäng och samma målskillnad som Eslöv, men de har gjort fler. LB07 har fortfarande bara släppt in fem mål på sju matcher – det är starka papper! Nästa omgång åker vi söderut för ytterligare ett toppmöte då IFK Trelleborg ska betvingas måndagen den 4 juni. Vi har några svåra lag kvar, med dagens match inräknad. Kulladal ser också starka ut och de möter vi lördagen den 16:e. Två tuffa bortamatcher, som kan avgöra mycket i tabelltoppen. Däremellan Dösjöbro, som fortfarande väntar på sin första seger. Intressanta matcher, gott folk! 


Arrangemanget idag var superbt. Tre man i grillen i form av Uffe, Adam och Oliver K, med Micke H och Philip P som support. Det lovar gott. Kanske inte samma långa ringlande matkö som senast, men gott nock. Det gjorde att jag kunde se fotboll hela tiden och tyvärr innebär det att referatet blir ganska långt. En del har gett mig kritik för att de är för långa, så jag har försökt hålla det kort idag. (Nä, jag är inte ironisk. Lite kortare åtminstone. Försöker ännu kortare nästa gång.)


Vi ses i Trelleborg!

Forza LB07!

Magnus hinderot


Nyhetsarkiv
Uppsnack Höganäs2018-09-07 14:59
Uppsnack Lödde2018-08-31 19:01
Uppsnack Eslöv2018-08-25 09:47
Uppsnack Tomelilla2018-08-18 00:11
Uppsnack Hörby2018-08-10 16:23
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12