Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Ensam serieledning efter en bra dag på jobbet mot toppkonkurrenten Eslöv
2018-05-12 22:04
Festim håller nollan igen och visar på denna bilden vad La familia handlar om. Här firar han segern med sin son.

Förutsättningarna för fotboll kunde nog inte varit mycket bättre denna lördag den 12:e maj. Växlande molnighet med rejäla solglimtar, ca 20 grader, nytt överlägset publikrekord (155 för att vara exakt) och en svag bris, så pass svag att ur tidigt anländ publik värvade grillmästaren Philip inte behövde bekymra sig för att grillröken skulle irritera vare sig spelare, domare eller publik. Möjligen lite irriterande för oss som grillade, men det är smällar man får ta. Dessutom en match där en vinnare skulle ta över serieledningen från ett i onsdags kryssande IFK Trelleborg. Tre viktiga poäng stod således på spel i säsongens första hemmamatch på naturgräs. Kan ni känna doften? (Förlåt att jag tjatar, men fotboll ska spelas på riktigt gräs. Punkt slut.)


På tal om gräs, men mest på tal om smällar. Det delades ut en del smällar på planen, där Eslövs BK, som för övrigt i en kort krönika på klubbens hemsida hyllade LB07 i allmänhet och berömde Maltin i synnerhet, inledde starkt de första 5-10 minuterna, med den höga press och bollerövring, som annars kommit att bli signum för årets upplaga av LB07. Kanske förra årets upplaga också för den delen, men det är kanske först nu som fjolårets träning och taktik verkligen betalar sig i det förhoppningsvis långsiktiga bygge som LB07 ser ut att vara.


Före matchen dök det upp en liten grej. Eslöv hade tagit med sig sina ordinarie matchtröjor i röd-svart-randigt. Det matchar tyvärr LB07:s hemmaställ alldeles för bra och Eslöv fick därför efter lite diskussion med materialansvarige Rolle låna våra vita bortaställ. Kändes lite underligt att se två lag med LB07-skölden på bröstet, men det kan man knappt se på avstånd.

Det ska sägas (skrivas) att undertecknad inte heller idag såg alla spelsekvenser. Grillningen kräver sin man, trots två ypperliga hjälpredor i Coach Ringbloms kollega Philip och A-lagstruppens Oliver. En spelsekvens som jag endast såg sista touchen i, var LB:s 1-0 i 14:e minuten. Nu kan jag inte skylla på grillningen i sig, men just när anfallet drogs upp stegade förre LB-giganten och Balkan-spelaren Luka och f.d. trotjänaren Emil Linde in genom grindarna. De var trots deras längd inte i vägen rent fysiskt, men samtalet med dem berövade mig själva upprinnelsen. Däremot fick jag se som vanligt utmärkte Damir med full kraft trycka in bollen i öppet mål efter en jätteprestation av Cliff på vänsterkanten.


Jag har kritiserat Festims brist på klister i handskarna, t ex senast mot Tomelilla, men han har tagit till sig av kritiken och var idag Mr 100 %. Det behövdes i första halvlek. Inte för att Eslöv skapade många riktigt farliga målchanser, men de gav inte upp efter baklängesmålet. Tvärtom höll de spelet väl uppe och visade prov på och bevis för att Eslöv är och bör bli ett topplag i division 3, liksom LB07. Några hörnor, några inlägg och en klockren utrusning var första halvlekens arbete för LB-målvakten. Bra jobbat, Festim!

Det dröjde dock inte länge innan 2-0 låg i Eslövs nätmaskor. Inte heller denna gång såg jag genom grillröken och den ringlande kön till välsmakande hamburgare. LB07 hade redan stävjat Eslövs energiska öppning med Damirs 1-0, men nu drog man distinkt ned rullgardinen definitivt för motståndarnas offensiva entusiasm. Unge Alex Robert var sist på bollen efter Freds skott i 24:e minuten, som dessutom hade nuddat Roccos fötter (och han fick lite av hyllningarna). Målvaktstavla? Jag vet inte, det såg rörigt ut.


Eslövs BK ska ha beröm. Inte heller nu vek de ner sig. Faktiskt försökte de matchen igenom tränga igenom LB07:s duktiga försvar, där ingen heller vek ner sig. Inte heller i andra halvlek skapade bortalaget särskilt många kvalificerade målchanser, men det fanns många halvlägen som kunde hamnat i målprotokollet med lite tur och sista finess.


I andra halvlek böljade spelet en hel del. Mycket kamp, en del grinighet i båda lagen och några småskavanker som ledde till en del byten i hemmalaget. Mitt i detta böljande spel kom en djupledsboll i 52:a minuten till en framstormande Anton, som i tuff batalj med Eslövs back föll och domaren dömde utan att tveka straff till LB07. En för dagen klockren tvåvägsspelare i lagkaptenen Jonne stegade fram och satte distinkt bollen till höger om Eslövs målvakt. 3-0 till hemmalaget och segern/serieledningen kändes ohotad.


Inte heller nu gav Eslöv upp – det tyder på moral och mental styrka. Jag tror att LB07 besitter samma kvaliteter, men det återstår att bevisa under årets säsong, då laget egentligen inte satts på moraliskt prov mer än i första matchen mot Balkan. I den matchen visade ändå våra rödsvarta den moral som Eslöv gjorde idag så jag är inte orolig.


Sista halvtimmen kontrollerade LB07 matchen ganska väl. Visst kom det en liten anstormning på slutet, men backarna täckte skott som inte redan från början tog satellithöga banor över Festims mål. Kanske ville han t o m haft en riktig utmaning, men att hålla nollan är roligt oavsett.


Det blev lite grinigt mellan bytena. Några varningar delades ut till båda lagen och Eslövs tränare Peter Olsson blev avvisad vid en liten dispyt. Coach Ringblom fick också en reprimand från i mitt tycke utmärkte domaren Mohamed Rachid. Han tillät en del kontakt, men lyckades ändå hålla nivån okej, även om han blev otydlig några gånger. Missförstå inte nu. Det var inte en ful match, men det var lite smågrinigt här och där. Det ska det vara i matcher som gäller mycket. Hög anspänning på spelare och tränare brukar ge en del grinighet, men det är också ett uttryck för båda lagens höga ambitioner. Och det ska båda lagen ha. Rent kvalitativt var det vårsäsongens bästa match, sett till hur bra båda lagen var. Jag ser redan fram emot bortamatchen i höst.


Några LB-spelare fick utgå med skador och skavanker. Oskar och Damir, men värst för Anton, som fick hjälpas av planen och bidrog till fem minuters stopptid. Tveksamt om han startar mot Lödde på lördag. Ännu en toppmatch, förresten. Tråkigt att vara utan hans löpningar på högerkanten, men det ska sägas att LB07:s bänk är mycket stark. Alla de som kommer in är i princip lika bra som de som går ut. Martin, Mattias, Iffe och Wille är startspelare i många division 3-lag, kanske rentav i alla och Emir är ytterligare en av alla unga killar som är med i truppen och samlar på sig erfarenhet. Kommer idag in med energi och kraft och hjälper till att stänga matchen. Angenäma bekymmer för Coach Ringblom, men det gäller också att hålla alla i truppen både nöjda och taggade. Konkurrensen är bra, men det kan ju också bli svårt med 20 man som ska slåss om 11 startplatser. Fast roligt för publiken, som dessutom var månghövdad idag. Knappt någon ledig plats på vår klassiska betong/trä-läktare, som hade platsat i vilket DDR som helst. Ta med kudde, säger jag, och filt om det är det minsta kyligt.


Man of The Match? Ja du, det vete tusan. Jag vill ju alltid att LAGET ska vara Man of The Match, för att undvika att någon känner sig förbisedd eller rentav bortglömd. Det var många i båda lagen som gjorde bra matcher. Jag har redan nämnt Festim, men han ställdes på för få riktiga prov för att ikläda sig matchvinnarrollen. Evvel var riktigt bra i backlinjen. Stenhård, men sällan över gränsen, och ändå med förmågan att lugnt kunna spela upp bollen. Kapten Jonne, som hämtar och lämnar bollar på löpande band. Han tog en monsterlöpning mot Eslövs målvakt i 88:e minuten och det visar på hjärta och jävlar-anamma. Maltin, som Eslöv själva höjde på hemsidan, gör som vanligt en stabil match. Cliff är stenhård OCH kreativ, en bra kombo. Det blir ingen Man of The Match. Idag tillfaller den utmärkelsen LAGET. Coach Ringblom är säkert nöjd med prestationen idag – men det ska sägas att han skällde lite efter matchen ändå efter en tveksam träningsvecka.


Jag måste kommentera det här med matchevent igen. Det är jättetrevligt med nyväckta grejen med grillning. Allt överskott går till lagkassan, så det får lov att kosta 40 spänn för en rejäl korv, även om vissa tycker det är dyrt. Till resten av säsongens hemmamatcher behöver vi frivilliga till grillen. Nu har familjen Hinderot tagit hand om den i två matcher – idag rejält uppbackade av Philip och Oliver – men framöver behöver vi seriös hjälp om det (i sin tur) ska bli referat som inte bara är tankar, snarare än matchreferat. Kanske kan jag dessutom sköta speaker-mikrofonen två rejäla snäpp bättre än idag? Den breda skånskan jag har i vanliga fall blir av någon anledning mycket bredare i mikrofonsammanhang… men det får ni ta. Och vi ska ha igång vågen på hemmaplan innan säsongen är slut!


Fyra raka segrar. Fyra bra prestationer. Fyra odiskutabla fullpoängare. Kan Lödde sätta stopp för LB07:s framfart i södertrean? Kom till Löddeköpinge på lördag så får vi se! Vi måste naturligtvis sluta upp mangrant även på bortaplan – inte minst för att testa korvarna. Någon gång inom snar framtid hade en supporterbuss varit jäkligt roligt…


Forza LB07!

Magnus Hinderot
Nyhetsarkiv
Uppsnack Höganäs2018-09-07 14:59
Uppsnack Lödde2018-08-31 19:01
Uppsnack Eslöv2018-08-25 09:47
Uppsnack Tomelilla2018-08-18 00:11
Uppsnack Hörby2018-08-10 16:23
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12