Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Förväntad andra raka trepoängaren i hemmapremiär med grillsuccé
2018-04-29 20:46
Damir, Anton och Maltin gratulerar Cliff vid 4-1 målet.

Det här blir ett speciellt referat. Jag såg nämligen kanske fem–tio minuter av matchen, utspritt på sekundintervall här och där. Läs det rätt nu: 5-10 minuter, alltså inte 50. Jag fick åtminstone se Hörbys straffmål, Jonnes insmekning i närheten av krysset från distans och bollen i maskorna – inte själva anfallet – till 3-1 som gjordes av inhoppande Alexander Robert. Dessutom rullade Cliff in avslutande 4-1 (även han inhoppare) från sin vänsterkant med mig som åskådare, för jag vet att jag tänkte: ”Passa! Passa!”.

Solen sken från en inledningsvis molnfri himmel och det plockades fram grill, kol, trollkorvar och hamburgare. Strax före avspark strömmade åskådarskarorna in på Brovallen, förväntansfulla och med stora förhoppningar om ytterligare tre friska. Även denna division tre-drabbning utspelades på konstgräs, då det riktiga gräset intogs av Bunkeflo FF. Lite märkligt att ha två seriematcher samtidigt på en liten idrottsplats, men sådant kan ju hända. Jag hade dessutom föredragit naturgräs (se förra referatet).

I första halvlek såg jag inte mycket av spelet från min Mästerkocken-position, men trollkorvarna var jättegoda. Däremot kunde jag lyssna och känna mig till att LB07 dominerade, inte minst med två (eller tre?) träffar i Hörbys målram. Efter matchen fick jag av målskytten själv reda på att Benkö någonstans i mitten av halvleken gjorde 1-0 på en retur. Kul att få med den forne div 4-skyttekungen i skytteligaprotokollet, när han dessutom spelade sin första match från start.

Det var inte riktigt lika glada miner när dagens målvakt Sebastian Hinderot drog ner (?) en Hörby-anfallare i straffområdet. En liten protest hävde han ur sig – i intervjun efter matchen sa Sebbe ”att han verkligen sökte den” – men straffar återkallas sällan av domare. Sebbe gick åt rätt håll, kanske för att han hörde specialtipset från Iffe i publiken: ”Åt höger, Sebbe!”, men 1-1 i paus var ett faktum.

I andra halvlek ordnade det upp sig. Tre mål och rader av anfall, även om det dröjde en stund innan Jonnes förlösande och lite oväntade skott hittade maskorna strax bredvid målvaktens vänstra kryss. Mot slutet av matchen kom Cliffords bredsida från snäv vinkel till slutresultatet 4-1 och dessförinnan hade Alexander Robert gjort 3-1 i vad jag tror var ett snyggt anfall. Jag kom in i handlingen när bollen låg i mål, med tre Hörbyspelare liggande (bitande?) i gräset, som om de blivit upprullade och förgäves försökt förhindra det oundvikliga.

En halvbra dag på jobbet, tänker jag mig att LB-staben resonerar. Jag fick intrycket att det idag gick lite långsammare än mot Malmö City, kanske lite mer omständigt. Det kan bli mycket bättre, men på nåt sätt mission accomplished när LB07, som verkar ha siktet inställt på tabelltäten, möter ett av stora förluster sargat bottenlag. Luften gick definitivt ur Hörby vid 3-1. På tal om tabelltopp så är den ett getingbo så här tre omgångar in i trean. Eslöv och Trelleborg på 7 p och Kulladal, Wormo och vårt LB07 på 6.

Jag har ingen Man of The Match idag. Man kan nämna bänken som en faktor. Cliff och Alex kommer in och gör vars ett mål. Rocco och Mattias kommer in och är båda nära att göra minst ett mål var. Martin (som varit skadad stora delar av försäsongen) gör ett tryggt och stabilt intryck när han kommer in och det märks att han närmar sig matchtempo allt mer. Det går lätt att konstatera att truppen är bred. Det är roligt att Sebastian får spela och att släppa in endast ett straffmål är godkänt. Å andra sidan fick han enligt honom själv ”inte ett enda skott på hela matchen”. Jag har sett alldeles för lite spelsekvenser för en Man of The Match, från min grillstation med åskådarrader och staketet i vägen. Lagledningen får gärna söka med ljus och lykta efter välvilliga grillare till de tio hemmamatcher som återstår. Föräldrar till spelare kanske är modellen, trots att spelarna är vuxna. Jag kan förstås grilla nån gång, men det blir på bekostnad av matchreferat från min sida.

Till slut en passning i riktning Coach Ringblom. Han har tjatat om det här med ”La Familia”. Ni vet, klubben och laget är som en familj. En fotbollsfamilj. Man ställer upp för varandra, hjälper, stöttar, hänger med varandra på många olika sätt. Ibland kanske man t o m bråkar – som i vilken familj som helst. Första gången jag hörde Ringblom använda begreppet ”La Familia” så tänkte jag nog lite hånfullt ”vilken tönt”. Det är liksom inte Real Madrid och ”familj” är väl ändå lite extremt. (Fast visst, bara ledarstaben i sig är ju stor som en medelsvensk familj. Eller som i en spansk toppklubb.) Sakta men säkert har det där uttrycket ”La Familia” trängt sig in i mitt medvetande, inte bara för att fyra Hinderötter engagerar sig i föreningen, utan faktiskt så som Ringblom menar ”La Familia”.

Jag hade fel. Det ÄR en familj. Fotbollsfamiljen LB07. Och på lördag är det släktträff i Tomelilla. Vi ses där och kollar hur goda korvar de har!

Forza LB!

Magnus ”Grillkungen” Hinderot


Nyhetsarkiv
Uppsnack Höganäs2018-09-07 14:59
Uppsnack Lödde2018-08-31 19:01
Uppsnack Eslöv2018-08-25 09:47
Uppsnack Tomelilla2018-08-18 00:11
Uppsnack Hörby2018-08-10 16:23
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12