Sanslös svit på nio raka segrar i seriespelet efter seger över FC Trelleborg
2017-05-28 18:29
Viktor Jacobsson och LB07 har hållt nollan de senaste 450 minutrarna, dvs. fem matcher. Fotograf Gert Jacobsson
LB07 - FC Trelleborg 1-0 (1-0)
Mål; Luka Jovovic

**

Segersviten för LB07 är obruten efter den fjärde raka matchen med samma resultat; 1-0. Återigen fick LB07s backgigant Luka Jovovic ta på sig matchhjälteskruden när han lika elegant som skickligt volleyskarvade in matchens enda mål. Målet tillkom efter en hörna, något som utvecklats till ett segervapen för årets upplaga av LB07. Det är en trygghet för laget och en skräck för motståndarna att så är fallet. LB07 är överbefolkat av resliga och starka spelare som gör att man är hyperfarliga på fasta situationer i allmänhet och hörnor i synnerhet. Luka Jovovic, Ersan Mujevic, Oskar Ågren och Irfan Mujevic är tunga, vältimade och svåra att markera på en och samma gång. Blir det inte mål direkt är chansen stor att returer och andrabollar trycks in i mål. Ett skönt vapen att ta till när spelet går i stå. Bakom detta vapen står oftast regissörerna och servitörerna Damir Becirovic och Jonathan Ekendahl, som med sina känsliga fötter ofta hittar rätt adress med sina inlägg. Att just göra mål metodiskt på liknande sätt i match efter match är en enormt styrka och kan bli det som blir avgörande när tabellen skall summeras i oktober.

FC Trelleborg som vid en seger idag hade fått häng på kvalstrecket är en svårknäckt nöt som bär respekt med sig. Man kom till dagens match med en snöplig uddamålsförlust mot topplaget GIF Nike i bagaget i senaste omgången, ett lag som man för övrigt besegrade i DM, ett kvitto på att FC Trelleborg är ett lag att räkna med.

Dagens match utvecklade sig till en veritabel kamp och även om spelet inte präglades av övervåld, gnistrade det allt som oftast till av heta känslor i närkamperna. Till slut kantrade det över och både LB07s Damir Becirovic och gästernas Jetullah Bahtiri fick syna det röda kortet efter att man varit synnerligen oöverens i en närkamp.

LB07 är inget målmaskineri i år. Faktum är att det finns hela fem lag i serien som gjort fler än de 16 mål laget producerat. Å andra sidan är man synnerligen snåla med att släppa till bakåt, endast fyra mål har man tillåtit sina motståndare att göra. Det är oerhört starkt att ha hållt nollan i sju av de nio spelade matcherna och hittills är det inget lag som lyckats göra mål på Brovallen i seriespelet. Snittmatchen för seriespel slutar med siffrorna 1,77-0,44 i LB07favör.

Även om LB07 gått som tåget i år och även om laget nu leder serien med hela sju poäng före tvåan, efter nio spelade omgångar, bör man ikläda sig den ödmjukhetskostym som är en förutsättning för att ett lag skall gå hela vägen och antingen vinna serien, eller gå till kvalspel. Form är färskvara, inget varar för evigt, särskilt inte segersviter och för varje match laget vinner växer motståndarnas vilja att besegra LB07. Även om tur är något man förtjänar, har LB07 i år haft marginalerna på sin sida, inget man kan räkna med för evigt. Därför är det klokt att låta självförtroendet växa och att låta motståndarna ha stor respekt för laget. Men utan gediget arbete och full fokus vinner man inga fotbollsmatcher, så det är bara för laget att fortsätta jobba och inte fuska på träningarna. 

Div4 Sydvästra är ett veritabelt getingbo på ett becksvart minfält, tappar man fokus och sätts fötterna ner fel, är man helt enkelt inte med i matchen längre. Med andra ord är det full fokus som gäller om man vill gå segrande ur striden when the fat lady sings the blues.

Nu stundar en klassisk seriefinal. I nästa omgång möter LB07 GIF Nike, som har sju poäng färre än serieledarna. Vinner LB07 matchen har man skaffat sig ett försprång på tio poäng, något som kan bli lurigt för Lommalaget att hämta ikapp. Å andra sidan, går GIF Nike segrande ur striden ligger man blott fyra poäng bakom LB07. Var det någon som sa att den matchen blir viktig?

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare


Nyhetsarkiv
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12