Hattrick i seriematchsegrar när NK Croatia uddamålsbesegrades.
2017-04-23 11:13
Skall den vassa bänken bli ett segervapen 2017? Albin Carlsson i mitten blev matchhjälte när han gjorde matchens enda mål. (Fotograf Gert Jacobsson)
LB07 - NK Croatia 1-0 (0-0)
Mål: Albin "Kalmar" Carlsson

**

Fotboll är till stora delar en kampsport och inte alltid premieras det lag som äger bollen största delen av matchen. I mer än en timme såg det ut som att gästerna skulle stjäla med sig en poäng från Brovallen trots ett massivt övertag rent spelmässigt för LB07. NK Croatia skall ha credd för att de kämpade väl och trots att man långa stunder enbart fick fokusera på att försvara sig mot ett konstant attackerande men en smula tandllöst hemmalag var man inte alls ofarliga i sina kontringar. Endast en kalasräddning från Sebastian Hinderoth stod i vägen för ett mål för NK Croatia och hur orättvist det än hade varit, sett till vem som hade mest bollinnehav i matchen, är det fortfarande så att den som gör flest mål vinner matchen.

Men när inbytte Albin "Kalmar" Carlsson enbart varit inne på plan i ett par minuter, fick han i sin första seriematch för LB07 ikläda sig rollen som matchhjälte. Efter en djupledslöpning serveras han bollen på silverfat och iskallt placerar han bollen i mål. Vilt segerjubel på Brovallen och firande fd. frustrerade hemmaspelare som under hela matchen gång på gång misslyckats med att ta tillvara på de hel och halvchanser man skapat.

Planen var ojämn och blev definitivt inte fräschare av att det spelades en match minuterna innan A-lagsmatchen. Såklart ett mission impossible för planskötarna att erbjuda ett plant underlag när gräsmattan utsätts för stora påfrestningar och många timmars spel och träning under veckorna. Det ojämna underlaget missgynnar definitivt det lag som tränar på att spela/rulla boll längs marken. En aspekt vars betydelse alls inte skall underskattas. Att årets upplaga av LB07 är ett spelande lag råder det ingen tvivel om och därför håller vi tummarna för att planen får växa i kvalitet framöver, annars blir det svårt att spela ambitiös fotboll längs marken eftersom passningsvägarna blir oförutsägbara för både avsändare och mottagare.

I alla fall har LB07 fått en kalasstart på säsongen med nio bärgade poäng på tre matcher, en så kallad smakstart. Men ingen kan leva på gamla meriter och form är färskvara, därför är det nu dags att suga på segerkaramellen, men inte för länge eftersom det nästa helg är dags för en ny seriematch. Dessförrinnan skall det även spelas en DM-match mot Harrie redan på tisdag. Även det en tävlingsmatch som kräver en prestation av klass om det skall bli seger.

Skall LB07 lyckas ta steget upp krävs det dock att man bli vassare på att utnyttja sitt spelövertag. Att äga boll 90% av matchen är kul, men genererar inga poäng om man inte förvaltar sitt spelmässiga övertag genom att kapitalisera på det.
Men som det heter i psalmen, all vår början bliver svår, så låt oss utgå från att den berömda ketchupeffekten ger sig tillkänna så småningom.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare

Nyhetsarkiv
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12