Seger över Malmö City gav sjätte raka förlustfria matchen för LB07.
2017-04-15 20:50
Irfan "Den Bosniske Bulldozern" Mujevic, invigde sina nya skor med att göra mål!
Malmö City FC - LB07 2-3 (1-1)
Mål; Irfan Mujevic, Mattias Hansson och Ersan Mujevic.

***

Efter en lyckad hemmapremiär var det dags för bortapremiär på "Backarna". Kirseberg visade sig från sin mest ogästvänliga sida när man i ett mer oktoberaktigt än vårlikt väder välkomnade LB07 till dagens match mot ett topptippat Malmö City. Det slogs för övrigt high score på SMHIs väderapp vad det gäller antal regnminuter på en dag och kylan var påtagligt närvarande denna påskafton. 

Malmö City har med sina hypertunga nyförvärv och ninjas på Futsal, Kristian Legiec, Patrik Burda och Robin Armandt, samtliga med landslagsmeriter, tippats som favorit till att vinna Div 4 sydvästra. Laget har bevisligen ett par av Sveriges bollkänsligaste fötter att tillgå och det råder ingen tvivel om att tekniken är lagets signum och största hot för motståndarna. Malmö City gick dock på en så kallad mina, när man i premiären bortaförlorade mot GIF Nike med hela 0-3. Därför var man extra motiverat och taggat inför dagens kamp där de poäng som stod på spel förmodligen kommer att visa sig vara oerhört värdefulla i den toppstrid som dagens båda lag förväntas delta i när serien skall summeras.

Som väntat trillade hemmalaget boll på ett tikitakadoftande vis i inledningen av matchen. LB07 höll dock Malmö City på bekvämt avstånd från Viktor Jacobsson i LB07buren och bollinnehavet för hemmalaget genererade inga direkta målchanser värda namnet. Matchbilden påminde en del om en tungviktsmatch i boxning där de båda kombattanterna hyser stor respekt för varandra och mest går och slentrianjabbar lite försiktigt utan att dra iväg några uppercuts eller rallarsvingar.

Därför kändes det logiskt att det skulle till en fast situation för att ett mål skulle komma till. LB07 vaskade fram en hörna som Damir Becirovic med kirurgisk precision drog iväg så väl avvägt att Luka Jovovic kunde nickskarva bollen till en fristående Irfan "Iffe" Mujevic. Iffe tvekade inte när han skoningslöst tryckte in bollen i mål. Trevligt att Iffe som mest är känd som "Den Bosniske Bulldozern" när han sliter, skaver och vinner boll på mittfältet, även får göra mål.

Men underbart är kort och hemmalaget replikerar snabbt när man tar tillvara på en klassisk bjudning från LB07försvaret, därmed är kvitteringen ett faktum blott åtta minuter efter ledningsmålet.

I den andra halvleken tar LB07 ett kliv upp i banan, sätter en högre och mer distinkt press på Malmö City och tar därmed kommandot i matchen. Hemmalaget ser ut att tappa linjerna och intentionerna i spelet när LB07 trycker på, men det skall dröja till minut 73 innan målet kommer. Efter en schackliknande rockad av Tommy Ringblom blir Luciano Gonzales vikarierande högerback. En boll sätts på djupet och Luci sätter in bollen i boxen med den sällan använda högerfoten. Där möter kvicke Mattias Hansson upp och med en touch förpassar han bollen i mål. Ett väldigt vackert fotbollsmål.

Åter igen visar det sig att det är värdefullt att ha avbytare av grov kaliber och efter ett par byten kopplar LB07 ett fast grepp om matchen när det sätts in fräscha ben på planen som gör att tempot kan hållas uppe matchen igenom. Alla tror att Ersan Mujevics fina mål dödar matchen i den 83:e minuten, men Malmö City visar prov på god moral när man trycker in sitt andra mål för dagen och skapar nerv i kampen. Matchen är på väg att spåra ur en smula och det är allmänt grinigt och smågrisigt i slutet av matchen. Dessbättre för LB07 rinner tiden iväg och när domaren blåser av matchen kan LB07 fira sin andra raka seger i seriespelet.

LB07 är nu inne i ett så kallat stim. De senaste sex matcherna har slutat med fem segrar samt ett oavgjort resultat. Pessimistiskt lagda personer säger nu att ju längre segersvit, desto närmre kommer man en förlust. Lite mer positiva människor formulerar det som att laget hittat en struktur, ett vägvinnande spel och ett allt starkare självförtroende som skapar en trygghet i laget. Förutsättningar som skapar kontinuitet som i sin tur gör att laget växer och växer för varje match man spelar tillsammans. Oavsett hur man är lagd, kommer det att bli spännande att följa laget som nu fått en så kallad smakstart på seriespelet.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare


Nyhetsarkiv
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12