Skön premiärseger när LB07 uddamålsbesegrade ett rutinerat KSF Kosova IF
2017-04-08 23:59
Jakobsson, Jovovic & Ågren, den Limhamn/Bunkefloiska Bermudatriangeln har inte släppt in ett mål på 450 minuter. (Fotograf Gert Jakobsson www.fotbollsbilder.se)

LB07 - Kosova IF 1-0 (1-0)

Mål; Damir Becirovic

 

*****

 

Seriepremiär och dags för ett till stora delar nykomponerat lag att visa att de fina resultaten i den senaste tidens träningsmatcher inte var en slump. Dagens gäster, Kosova IF, mönstrade ett minst sagt namnkunnigt manskap med spelare som lirat på hög nivå under många år. Rutinerade herrar som LB07bekantingarna Ylli Shabani och Xhevdet Lumnica är välkända, Qendrim Selmani har spelat ungdomsfotboll i LB07, Alexander Nunez och Alvaro Maldonado har spelat professionell fotboll utomlands, osv osv. Med andra ord, ett välmeriterat lag med enorm rutin och som inte det vore nog stod Baskim Sopi och chefade på linjen.

 

Dagens LB07 är en bra mix av gammalt och ungt, oerfaret och rutinerat. Den årsfärska kvartetten Luka Jovovic, Damir Becirovic, Ehrsan Mujevic och Ludvig Olsson som idag spelade från start, har erfarenhet från antingen spel i Div1 eller Div2. Det är ett faktum som ger stadga i lagbygget, särskilt i en premiärmatch där anspänningen är stor. Det kändes redan på samlingen och uppvärmningen att det i dagens LB07 råder total fokus i kombination med en bra energinivå när det är dags för match. Detta gör att de unga spelare kan landa i en betydligt tryggare miljö när det är matchdag och dags att leverera.

 

Vi visste inte mycket innan match mer än att årets LB07 efter en väl genomförd försäsong är väl rustat konditions och styrkemässigt samt att bänkspelarna håller en kaliber som hade renderat dom en plats i startelvan i vilket annat Div4lag som helst. Det ger en trygghet eftersom man vet att laget håller för spel i bra tempo i 90 minuter plus tillägg.

 

Kosova var det lag som visade högst ambitionsnivå i matchens ingress. LB07 förhöll sig en smula avvaktande i sin attityd även om gästerna inte tilläts skapa några hetare chanser. Kosovas tyngd och rutin gjorde att matchen präglades av intensiva kampmonent och om inte superheta, så i alla fall laddade situationer i varje närkamp. Skönt att se att de röda hemmaspelarna inte vek ner sig eller lätt sig intimideras trots det rutinerade motståndet.

 

Bristen på skäggväxt säger väldigt lite om mod och styrka eftersom det, precis som skönhet, kommer inifrån. En sanning som inte minst Oskar Ågren är ett levande bevis för, ungdomlig entusiasm, spektakulärt spelsinne och fina fötter i kombination med kraft och självförtroende är Oskars signum. Oskar har även fått en ny lekkamrat i form av reslige och resolute Luka Jovovic, denna mittbacksduo har visat sig bli mer och mer kompatibel för varje spelminut man får tillsammans. Tillsammans med Victor Jacobsson har man utvecklats till en fotbollsmässig, Limhamn/Bunkefloitisk lightversion av Bermudatriangeln, den som hamnar där dör inte, men går inte därifrån med mål i bagaget. De senaste 450 spelade minuterna har man inte släppt in ett mål, imponerande siffror, särskilt eftersom man i träningsmatcherna mestadels ställts mot lag från en högre division.

Luka och Oskar kompletterar varandra på ett lysande sätt och jag är helt övertygad om att man kommer att fortsätta växa i sin symbiosliknande relation. Den dynamiska duon är ett av flera exempel på att det i laget finns många spelare och kombinationer av spelare som redan i dagsläget är mogna för spel på en högre nivå.

 

När halvtimmen är spelad av matchen visar Damir Becirovic varför även han är en man för spel på högre nivå. Likt en strid ström av vatten som rinner nerför en porlande vårbäck, flyter han igenom Kosovas försvar med bollen klistrad vid fötterna. Avslutet är inte av den hårdaste sorten, men känsla är ofta att föredra framför kraft och bollen touchar en Kosovaspelare innan den letar sig in i mål.

 

I den andra halvleken faller LB07 dessvärre in i det allt lojare tempot, något som gynnar Kosova mer än hemmalaget. Kosovas rutinerade spelare är spetskompetenta i sitt spel när de får tid på sig att leverera passningarna, vilket skapar ett visst mått av oreda i det röda försvaret. Det hade inte varit helt orättvist om gästerna kvitterat och om inte det hade varit för att den gamla klyschan, att stolparna är målvaktens bästa vänner, är en sanning, hade Victor Jakobsson fått vittja nätet minst en gång idag. Efter en palaverdoftande situation i LB07s straffområde rammar bollen stolpen, där var LB07 endast centimetrar från att bli av med två poäng, men lyckligtvis får LB07 med sig alla tre poäng i denna seriepremiär. Kosova är ett lag som kommer att plocka många poäng i år och jag blir inte förvånad om man blir ett topplag som kommer att slåss om seriesegern eller en kvalplats.

 

Kanske är den klyschfyllda sportvärlden inte helt ute och cyklar när man säger att ett bra lag har tur? Förhoppningsvis är det så att det jobb spelare och ledare investerat i försäsongsarbetet börjar ge frukt och som Ingemar Stenmark sa; "Jag vet ingenting om tur, men jag vet att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag."

 

Framåt LB07!

 

/ Mats Linde, lagledare.


Nyhetsarkiv
LFF vann Limhamnsderbyt2016-09-17 18:23
LB07 vs Husie IF 1609042016-08-29 15:17
2016-05-14 23:39
Matchbilder.2016-03-20 18:12