Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
LB07
Fotboll
Dam

FC Rosengård
3 - 0
IF Limhamn Bunkeflo
FC Rosengård3 - 0IF Limhamn Bunkeflo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 14 augusti, 19:00
Plats:Malmö IP
Tävling:
Matchnummer: 000201077
Aktivitetsinfo: Sportkanalen sänder matchen med start klockan 19.00.
Förlust i Malmöderby
2019-08-14 22:05
Chandra Bednar gjorde en lyckad seriedebut
LB07 stod som segrare i vårderbyt - men ett offensivt starkt FC Rosengård var storleken större och avgjorde matchen i den andra halvleken.

"Derbyn är säregna matcher", brukar det heta. Ikväll var det LB07:s möjlighet till en ny derbyskräll - när såväl tabell som form låg dem i lä.


Matchen inleddes i ett rasande tempo, vilket hemmalaget FC Rosengård såg till att diktera. En stolpträff från Lisa-Marie Utland fick publiken med på noterna.
LB07 fick med tärande regelbundenhet se till att freda sitt mål från FCR:s offensiva angrepp, och LB07:s målvakt, Chandra Bednar, tvingades till kvalificerade räddningar.

Och LB07:s tränare, Renée Slegers, var inte sen med att hylla sin sista utpost, Bednar.

- Hon var verkligen jättebra. Hon spelade sin första match, och skulle komma in med energi och organisera laget. Hon var fantastiskt bra idag, sa Renée Slegers. 


Rosengård skapade de flesta och de hetaste chanserna - men LB07 var inte oävna. Olga Ahtinen och Hanna Terry hade båda lägen att skaka hemmalaget - men det ville sig inte. 

Knappa sex minuter in i den andra halvleken skulle dock LB07:s försvarsmur rivas. En inåtskruvad frispark nådde Lisa-Marie Utland, som kunde stöta in bollen. Förlösande suck svepte över Malmö IP. Tungt för LB07, som nu tvingades revidera sin tidigare defensiva matchplan.

- Vi fick göra några justeringar, för att komma framåt mer. vi ville hålla oss kvar i matchen längre, så det var synd att vi släppte in målet, sa LB07-tränaren. 


Därefter följde ett ställningskrig, där Rosengård, med en ledning i ryggen, spelade ut allt mer. Men LB07 fick sina lägen, de med. På en frispark var man ytterst nära en kvittering och möjlighet till ett helt annat utfall. Men Rosengård skulle få det sista ordet. 

Och i den 84:e matchminuten punkterade Sofie Svava tillställningen med sitt 2-0-mål. Kort före slutet såg Anna Anvegård till att presentera sig för sin nya publik med att fastställa slutresultatet, 3-0.

- Vi visste vad vi hade att förvänta oss. Rosengård är ett topplag och är väldigt starka, individuellt och som lag, i alla faser av spelet. Vi var väl förberedda, men vår press i den första halvleken funkade inte alls. Och vi är besvikna över att släppa in två mål på fasta situationer, för det hade vi pratat om innan, säger Renée Slegers efteråt.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Lör 1/2 14:00
Lör 8/2 14:00
Lör 22/2 14:00
Lör 29/2 15:00
Sön 8/3 12:00
Lör 14/3 14:00
Spelade matcher