Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Östra-Torp Smygehuk FF
0 - 4
IF Limhamn Bunkeflo
Östra-Torp Smygehuk FF0 - 4IF Limhamn Bunkeflo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 september, 13:00
Plats:Smygehamns IP
Tävling:
Matchnummer: 130142132
Samling:12:00
Efterlängtad serieseger ohotad trots målsumparrekord på Sydkusten
2017-10-01 11:51
Grattis LB07! Grattis alla spelare! Grattis ledarstaben! Och naturligtvis grattis alla som åker runt i sydvästra Skåne och hejar fram våra röd-svarta! Det har pratats länge och väl om att vinna serien och trots lite grus i maskineriet på sluttampen så är det äntligen i hamn. Bokstavligt talat i Smygehamn.

Förra helgens tveksamma insats mot Nike var bortsuddad från allas näthinnor. Det var egentligen aldrig riktigt spännande idag. Annars var förutsättningarna åtminstone lite upphetsande: Om LB07 vinner så vinner de serien. Om ÖT/Smygehuk vinner så klarar de kvalplats för att undvika åka ur fyran. Lite tillspetsat att lokala konkurrenten Trelleborgslaget Pelister är laget ÖT/S måste ha bakom sig. Pelister mötte Höllviken borta och var tvungna att vinna för att kunna ta sig förbi dagens LB-motståndare.

En annan tillspetsad tilldragelse är att i ÖT/Smygehuks laguppställning ingick nr 9 Vasko Mitrovic, som efter en halv säsong i LB07 gick tillbaka till sitt gamla lag. Lagledningen i LB07 var inte helt nöjda med det, då det tydligen gjorts en muntlig överenskommelse vid spelarövergången att Vasko inte skulle spela mot just LB07. En annan f.d. LB-kille på planen i motståndarlaget var nr 14, verbalt energiske Ali El-Dawi. Han och Iffe hade ett par kontroverser mellan sig under matchen, men det var nog ganska väntat.

Efter en trevande inledning där ÖT ändå började piggt, hjälpta av den starka medvinden, så tog serieledarna snart över taktpinnen. Det skulle kunna ha blivit Kristian Benkös bästa match i målprotokollet. Eller vad sägs om följande kavalkad: 12´ Benkö fri efter fin markboll från Damir, skottet i burgavelns utsida; 13´Cliff-inlägg längs marken rann igenom hela straffområdet; 17´nytt Cliff-inlägg, Benkö kom inte till avslut p.g.a. för många ÖT-ben i vägen; 25´ Benkö försöker glidtackla bollen förbi målvakten; 35´ Benkö-friläge, men lobben högt över; 45´ Albin i fritt läge efter mästerlig första-touch på en långboll serverar Benkö, som inte får ordning på bollen vid bortre stolpen; 46´ nytt friläge, lobben i överliggarens ovansida. Och det var bara i första halvlek.

Samma visa i andra: 53´ Benkö-friläge efter fin Ågren-pass, tamt avslut; 58´ friläge igen (!), målvakten räddar; några halvchanser till och när Benkö blev utbytt mot unge Jason Rindom med en knapp kvart kvar av matchen så hade vi i publiken räknat in åtminstone fem, kanske sex rena frilägen och lika många andra bra chanser för Kristian. Det var bevisligen inte hans dag. Hade han haft samma utdelning idag som han hade mot Croatia för två månader sedan så hade han gjort sex-sju mål mot ÖT och stängt matchen redan i första halvleken.

LB07 tog förstås ledningen ändå, trots motvinden. 1-0 i 22:a minuten trycktes in av Iffe efter lite hörn-kalabalik nära målet. Hörnan var ett resultat av en utebliven straff, då en ÖT-försvarare fick Damirs pass snett inåt bakåt på armen. ”Kanske bättre med hörna än straff”, sa lillebror Micke då och fick rätt. Här bör nämnas att domaren kanske inte gjorde en lysande insats. Han släppte många ojustheter – på båda hållen – och hade inte riktig styr på alla tjuvtricks, stämplingar och tröjdragningar. I slutet av matchen drogs t o m coach Ringblom in i en incident, där ÖT:s högerback nr 5 Walid Al-Masoudi formulerade sig otrevligt efter att Tommy inte stoppat en inkast-boll. Kommentaren ”Jag ska spotta på dig, din svenne” hör inte hemma vare sig på fotbollsplaner eller i andra sammanhang.
LB07 hade naturligtvis fler målchanser än Kristian Benkös sumpade lägen. Yttrarna Marcus och Albin hade några chanser, båda ytterbackarna Wille och Cliff hade halvchanser och Damir var ett ständigt offensivt hot, även om han inte fick riktig ordning på avsluten eller alla sista-pass. Lillebror Micke, för dagen med ett svårt ryggskott och därför sittande hos undertecknad, hade redan före halvtidsvilan den optimistiska teorin att ”Vi vinner med 4-0, medvind i andra och ÖT blir trötta”.

Han fick rätt! Det händer trots allt då och då. Jonne blev inbytt med halvtimmen kvar och han hade inte rört bollen många gånger innan Benkö drogs ner i misstänkt straffläge till höger. Jonne la upp bollen och hängde in en snygg högerkänga i första krysset. 2-0 och segern i princip klar!

Knappt 20 minuter senare fick Jonne dessutom stänga matchen med ännu en snygg frispark, fast i andra hörnet. Då hade även en snabb Jason kommit in och ställde till oreda i ÖT:s backlinje – hade varit kul om han fått göra ett mål som belöning för fina inhopp mot slutet av de sista matcherna. 4-0 i slutminuterna av en framstormande storebror Cliff på vänsterkanten (stenhård yttersida i stolpen och in via målvaktens hälar) var symptomatiskt för ett då uppgivet ÖT. När slutsignalen gick var de av förklarliga skäl mer intresserade av slutresultatet i Höllviken, där det då stod 2-2. Till ÖT:s stora besvikelse slutade den matchen med Pelister-seger efter ett sent 3-2-mål. En av dem som tydligast visade sin besvikelse matchen igenom var Vasko, som annars var ganska pigg framåt, men ÖT fick ändå inte riktigt till någon enda stor målchans. Några fasta situationer som såg halvfarliga ut, men that´s it. Kanske inte oväntat att åka ur när man endast lyckats spela ihop 12 poäng, så de får ta nya tag i femman nästa år. Vi önskar dem lycka till.
I slutet av matchen gjorde coacherna några byten. Iffe gick ut och Linde kom in. Viktor byttes av mot Sebastian Hinderot sista tio. Kapten Wille gick ut ännu tidigare och Ludde fick komma in och hade sånär blivit målskytt i 84:e minuten. Kul att han fick vara med och avsluta matchen. Den kunde slutat 10-0 till LB07, men en odiskutabel seger får kanske vara gott nock. Och Benkö kommer göra många mål framöver i LB-tröjan.

På tal om citat från matchen. Tommy Ringblom hade ju ett av de bästa. Albin blev fälld på offensiv planhalva och det blev han fyra-fem gånger under matchen. Det här var i andra halvlek och Albin var säkert trött och hade ont. När han suttit i gräset typ fem sekunder så utbrister Tommy fokuserat passivt-aggressivt: ”Så, semestern är slut nu, Albin! Kom i position igen!” Inte ens sir Alex kastar fotbollsskor på sina spelare hårdare än coach Ringblom…

”Campione! Campione! Campione!” skanderade överlyckliga LB07-spelare i mittcirkelringen efter slutsignalen. Redan vid 3-0 tog ledarstaben ut segern i förskott, men champagne-sprut på planen och segersång i omklädningsrummet blev slutklämmen på en väl utförd säsong. Det var många leenden från öra till öra, high-fives och man-hugs i Smygehuk denna blåsiga eftermiddag. Seriesegern har liksom hägrat som ett stort delmål, inte minst efter att div 3-kontraktet stod klart redan förra veckan (och kanske egentligen stått klart längre än så).

Igen ett stort grattis, killar! Ni har verkligen gjort er förtjänta av ett långt uppehåll. Utnyttja det väl. I januari – eller tidigare – börjar den tunga, hårdtränande resan mot division tre, dit vi får Balkan som välförtjänt sällskap, kanske Malmö City också. Många roliga, välspelade och spännande matcher att vänta nästa år: Kulladal, Balkan, IFK Trelleborg, Eslöv och sju lag till.
Och så LB07.Heja LB07!

Magnus Hinderot


<< Tillbaka