Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IF Limhamn Bunkeflo
1 - 0
BK Flagg
IF Limhamn Bunkeflo1 - 0BK Flagg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 augusti, 13:00
Plats:Bunkeflo IP
Tävling:
Matchnummer: 130142099
Samling:12:00
”Det är helt enkelt en sån säsong” – sjunde 1-0-segern ett faktum
2017-08-29 08:51
Ja, vad ska man säga? Eller skriva. Det ÄR helt enkelt en sådan säsong då poängen flyter in i en ständigt strid ström. Visserligen trillar poängen in på Balkans konto också, men omutliga LB07 sitter kvar i förarsätet i division 4 efter att tre friska inkasserats mot BK Flagg på Brovallens solstänkta gräs. Fyra poäng ner med fem matcher kvar och seriefinalen närmar sig med stormsteg.
Vi måste börja med några klassiska fotbollsbegrepp.

Nummer 1: ”För varje vunnen match kryper man lite närmare en förlust.” Förra lördagen mot Åkarp knakade bygget lite grand i fogarna. Idag kändes det som att Flagg utan att skämmas hade kunnat norpa minst en pinne och kanske till och med alla tre poängen med lite flyt. LB07 fick inte hela maskineriet att fungera många stunder under matchen.

Nummer 2: ”Det hade inte varit helt orättvist med en bortaseger.” Flagg var ganska pigga hela matchen, i synnerhet i andra halvlek. Men vi dödar uttrycket direkt – fotboll ÄR inte en rättvis sport. Ett för dagen något sämre lag kan slå det för dagen lite bättre laget. Totalt sett var det tokjämnt idag. Hade vi haft Viasats eller C Mores klämkäcka statistik över bollinnehav så tror referatskribenten att den visat 53-47 till Flagg. Nu vinner man ju inte alltid matcher bara på bollinnehav, sporten handlar om att göra mål också. Och LB07 har nu i hälften av säsongens segermatcher avgått med 1-0-segrar.

Nummer 3: ”Fotbollsspelare är gnälliga primadonnor.” Framförallt i första halvleks stenhårda mittfältskamp föll spelare som käglor. Ett par av Flaggkillarna var dessutom väldigt högljudda i kampsituationerna. Duktige 7:an Fabian Gustafsson låg ner tre gånger i första halvlek, stämplad och med smärtorna högt deklarerade för domare och publik. I andra gjorde han matchens manöver – måste gilla den – när han efter en lårkakesammanstötning haltade till och LB-Luciano liksom släppte honom. Då tog Fabian ny fart, som om han bara fintat oss med haltandet, och han kunde sånär verkligen komma loss på högerkanten. Nice move. Men fotbollsspelare är gnälliga. It´s a fact.
 
Det ska sägas att matchen inte kändes i överkant våldsam. En del hältramp och smygstämplingar, jovisst, men inga överdrivet aggressiva kapningar. Precis som mot Åkarp förra veckan ville båda lagen väldigt gärna vinna och domare Max Persson var en smula otydlig i sina domslut första halvtimmen. Domarteamet gjorde totalt sett en godkänd insats – ingen skugga ska falla på dem – men med stöttande ögon från linjemännen och kanske ett gult kort eller två i ett par hårda duster så kanske spelarna slutat gnälla lite tidigare. Nu tog det en rejäl stund innan spelarna liksom la ner ”Ehh domar´n”-tugget.

Vi måste redovisa själva matchen också. Idag blir det lite mer stapelvara, modell klassiskt live-referat: Trevande start. Lagen kände på varandra första kvarten med ett blygsamt övertag för LB07. Det dröjde en dryg kvart innan ett fint anfall signerat Wille Öberg och Damir Becirovic ställde Christian Benkö i bra läge att avlossa matchens första skott, som tog i målvaktens högra stolpe. Därefter började BK Flagg växa in i matchen och skaffade sig ett litet övertag, utan att skapa några monsterchanser. Nr 12 Johan Nilsson avslutade ett bra anfall högt över. Kvicke Fabian Gustafsson fick ett skarpt nickläge i flygande fläng i 28:e minuten. LB07:s högerback och lagkapten Wille Öberg kunde dock störa honom tillräckligt för att avslutet passerade utanför Viktors högra stolpe. Wille gjorde en bra första halvlek överlag. Han har fin blick för spelet och är stark i närkamper.
Resten av första halvlek var mer av samma vara: kamp, kamp, kamp. Duktige och starke nr 9 i Flagg, André Borg, ådrog sig en varning i 42:a minuten. Dessförinnan ådrog sig LB:s 15 Albin Carlsson en armbåge på näsan utan avblåsning eller påföljd. Mer otur än med flit, misstänker jag. Pausvilan kom efter några minuters tillägg.

Inga LB07-byten i halvtid. Andra halvlek var kampmässigt en kopia på den första. Möjligen blev Flaggs bollinnehav något större stundtals, men LB inledde offensivt. I 47:e minuten reparerade stabile mittbacken Oscar Ågren ett eget misstag vid kortlinjen. Två minuter senare fick Benkö tid på sig att avlossa en välriktad halvvolley, som målvakten dock inte fick några besvär med.
 
Flagg skapade några riktigt bra halvchanser (om nu sådana ens existerar). Det var nr 6 i Flagg, som fick skjuta i 51:a (Viktor enkel räddning) och samme spelare rann igenom i 64:e, men långtåade Oskar Ågren fick avstyrt till hörna i skottögonblicket. Däremellan hann Flagg skapa ett riktigt fint pass-snett-inåt-bakåt-läge, som lyckligtvis drog en bit över.

LB07 tog sig in i matchen igen. Några byten och så småningom taktisk övergång från 4-1-4-1 till något mer offensiva 4-4-2 gav resultat. Ersan Mujevic kom in och gav mer tyngd och fight där uppe. Benkö fick matchens chans i 78:e minuten, på ett fint instick av Damir, men avslutet gick över. Bara någon minut senare kom avgörandet: Albin Carlsson fälldes på väg in i straffområdet och notoriske (?) målskytten 14 Luciano Bardanca Gonzalez hängde snyggt in den påföljande frisparken från högerläge. Målvakten var på den, men kunde inte styra ut bollen. Vild glädje i LB07!

Sista kvarten pressade Flagg för en kvittering, men liksom tidigare bataljer så håller LB:s mittlås mycket hög kvalitet. Luka och Oskar är säkra på både fötter och huvud och släpper inte mycket förbi sig. Jag satt dock och tänkte att Flagg kommer skapa minst EN stor målchans och den kom i 88:e – ettrige Fabian Gustafsson fick iväg en nick i farligt läge. Viktor överspelad, men bollen tog i överliggaren. Fler målchanser blev det inte utan LB07 kunde försvara sig effektivt sista fem och bärga ännu en efterlängtad seger.
 
Coach Tommy Ringblom såg nöjd ut efteråt. Nöjd med poängen snarare än spelet. Man ska ha flyt för att vinna tajta matcher. LB07 har givetvis massor med kvalitet, men laget har också flyt. Av de sju 1-0-vinsterna har åtminstone ett par varit kryssmatcher, så även idag. ”Det är helt enkelt en sån säsong”, sa någon i ledarstaben. En annan ordlek stod tränare Jonas Öberg för: ”Det är helt sju(7)kt.”

Referatet något kortare idag. Försöker kolla lite Premier League samtidigt och snart är det mitt kära Manchester United. Men tänk att division 4-fotboll kan engagera så bara för att det är live och med människor man känner. Fotboll är fantastiskt.

Forza LB!

M Hinderot


<< Tillbaka