Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

BK Höllviken
0 - 4
IF Limhamn Bunkeflo
BK Höllviken0 - 4IF Limhamn Bunkeflo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 september, 14:00
Plats:Höllvikens IP
Tävling:
Matchnummer: 130142104
Samling:13:00
Fyra olika målskyttar förstörde dagen för tappert kämpande Höllviken
2017-09-03 19:33
1-0 Kristian Benkö, efter en halvtimme, distinkt höger yttersida vid målvaktens högra stolpe.

2-0 Luciano Bardanca Gonzalez, 50´, snygg lobb efter snygg framspelning.

3-0 Lukas Luburic, 54´, retur i tom kasse på Jonnes frispark.

4-0 Damir Becirovic, straff, 70´, efter överfallsfällning mot Cliff.

Jag hade faktiskt onda aningar inför matchen. Underskattningsspöket kanske hälsar på, tänkte jag, och lag som kämpar om kontraktet kan ibland sno poäng av bättre lag på ren motivation. Nye tränaren Esbjörn Berghult, känd från bl a LB07 och Hyllie, kanske kunde ge hemmalaget extra tändvätska eller taktiska råd. Coach Ringblom insjuknad, men närvarande i matchstaben, kändes också sådär, inte minst med svenska landslagets mediokra insats i Bulgarien i färskt minne.

Sällan har jag haft onda aningar så i onödan. Totalt sett var det en överkörning, där det nog var närmare 6-0 än 4-1. Inte bara för att vi hade ytterligare två bollar i Höllviken-nätet, signerade Oskar Ågren respektive Kristian Benkö, utan också för sättet på vilket Höllviken inte tilläts tvinga fram några avancerade räddningar från unge Viktor Jacobsson i LB-kassen. Det ska sägas att hemmalaget inte saknade chanser och goda intentioner, men det unga Höllviken kom till korta gång på gång mot LB07:s mix av ålderstigen rutin, ungdomlig entusiasm och genomgående hög kvalitet på fotbollshantverket. En eloge till nr 7, Zebastian Andersson, i polkagrisrandiga HBK, som både kämpade och slet hela matchen, kryddat med en alldeles ypperlig teknik, snabbfotad och god blick för spelet. Han var dock på tok för ensam. Kanske en framtida värvning till LB07…?

Som alla andra matcher i söderfyran var det ett kämpande ställningskrig i början, fast med offensivt tänk i båda lagen. Mittgeneralen Luka klyddade till det ett par gånger i matchens inledning, men han är mästerlig på att reparera egna misstag. Han är anmärkningsvärt snabb i förhållande till sin längd och besitter en fenomenal känsla för hur hårt man kan gå in i närkamper. Efter en halvchans för Höllviken i 5:e minuten, tack vare ett långt inkast, kunde LB07 ganska snart ta över taktpinnen. En taktpinne som hölls i första hand av en alldeles strålande Damir, som tillsammans med kapten Wille Öberg fullständigt ägde sin högerkant hela första halvlek. De båda låg bakom säkert sex-sju fina anfall längs denna högerkant, fint ackompanjerade av en för dagen spelsugen Benkö, som omväxlande mötte eller stack på djupet.

Just djupledsspelet blev matchens signum. Jonne, Iffe och Damir slog mängder av fina djupledspassningar första kvarten. Inte alltid med 100%-íg ackuratess, men det utgjorde ett konstant hot mot Höllvikens backlinje. Vänsterkanten gjorde också sporadiska försök, dirigerat av Jonnes crossbollar eller finurligt one-touch-sågande, men det var på högerkanten det osade katt mest hela tiden. Damir fullkomligt åt upp högerkanten, med pondus och teknik. Just Damir och Benkö skapade några halvchanser och just en sådan ledde till en av många högerhörnor i 20:e, som efter rensning av Höllviken-försvaret, chans-bicycletades av Luci ut på högerkanten där bollen kvickt letade sig fram till en fristående Oskar Ågren, som iskallt rullade in 1-0. Målet avvinkades tyvärr för offside, trots Iffes bestämda, men ändå milda, protester. Vi unnar snart Ågren ett mål (igen).

Målet kom istället i 30:e minuten. Efter ett snyggt anfall där djupledsbollen blev lite snäv, kunde Wille Öberg sno bollen på kortlinjen av en täckande försvarare, avancerade mot målet och hittade snett-inåt-bakåt en centralt placerad Benkö, som behärskat slog in välförtjänt 1-0 med en känslig yttersida.

Höllviken stack upp då och då. Märkligt nog just på den där högerkanten, som Wille och Damir totaldominerade. Eller inte märkligt ändå – de många offensiva utflykterna skapade stundtals tillfälliga luckor i defensiven. Wille redde ut en hel del och några Höllvikenanfall ledde till ett par stora chanser, som lyckligtvis inte hittade målet.
I 35:e fick Lucas ett jätteläge mitt i straffområdet, men Benkö kom inte undan så det lite stressade skottet gick metern över. 2-0 där hade varit rättvist och hade dödat matchen. Under första halvlekens sista tio minuter skapade LB07 tre-fyra bra lägen i största allmänhet, men Höllviken klarade sig undan med blotta förskräckelsen och endast ett måls underläge i paus.

LB07 kom tidigt ut till spel i andra halvlek. De första minuterna präglades av felpass – liksom i första halvlekens inledning – och ett aggressivt Höllviken hade sånär skapat ett par kvitteringschanser. Istället stängde Luci butiken i 50:e minuten med en snygg lobb efter en snygg framspelning i fint läge av Jonne. 2-0 innebar ridå ner för hemmalaget och en ganska trygg resa till tre poäng för serieledaren. Metoden för dagen var djupledsbollar, djupledsbollar, djupledsbollar. Betydligt mer djupledsbollar än i tidigare matcher och ändå utan att göra avkall på de många spelvändningar som varit höstens kännetecken.

Lucas Luburic fick rulla in 3-0 i 54:e efter en fin frispark av Jonne, som målvakten lämnade retur på. I 70:e fick Man of the Match Damir kröna en finfin insats med att säkert sätta straffen som ånglokomotivet Clifford fixat med ett starkt genombrott i djupled.

Sista 20 blev lite mer Hawaii. Höllviken stred tappert och skapade några halvlägen, men både Viktor och inbytte Sebastian Hinderot kunde avstyra allt, understödda av en halvt utbytt backlinje. Coacherna Ringblom och Öberg valde att plocka av några centralgestalter i laget i andra halvlek som stod på två gula kort: Albin kom in för Luci; Ågren bytte med Ludde; Wille klev av till förmån för Marcus Luburic; och Ersan ersatte Benkö. Efter en sammanstötning fick dock Ersan kliva av igen, med ispåse på knät och troligtvis färdigspelad säsong (igen). Den där operationen känns som ett måste.

Benkö hann med att bli tvåmålsskytt, men målet underkändes för offside. Alla de där djupledsbollarna ledde till en hel del offside-vinkningar matchen igenom, men oj vilket ständigt orosmoment Benkös, Lucis, Albins, Cliffords och Willes löpningar är. Ett segervapen!

Dagens plus till omnämnda herrarna Damir, Jonne (stundtals skitbra!) och Wille, men hela laget får ett plus. Ett offensivt balanserat lag. Det gillar vi som tittar!

Nu är det dags för Sverige att måste-vinna mot Vitryssland.

Nästa söndag, 10/9, är det seriefinal på Brovallen mot Balkan. Jäkligt spännande och inspirerande! Vi ses väl…?


Framåt LB!!

Magnus Hinderot


<< Tillbaka