Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IF Limhamn Bunkeflo
2 - 3
FC Rosengård
IF Limhamn Bunkeflo2 - 3FC Rosengård

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 25 april, 18:30
Plats:Bunkeflo IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 134054002
Samling:16:45
Aktivitetsinfo: Matchen ska spelas 18.30 på Brovallen B-plan.
Derby i F16 DM
2018-05-02 10:38
Det var två lag som hungrigt ville vidare i F16 DM som gjorde sig redo att dra igång matchen på Brovallen. Förutsättningarna för de båda lagen var inte 100% då båda vill kunna rulla boll och den gräsplan matchen var tvungen att spelas på var inte optimal för detta ändamål. Skälet till dessa förutsättningar berodde primärt på att renoveringen av Limhamns IP blivit försenad och att DM måste spelas innan visst datum.

FCR hade stärkt upp sin trupp med spelare från F19 som så sent som i vintras blivit kallade till landslagssamlingar. Det var alltså en av de bättre lagen i södra Sverige som LB07 kunde ställas emot.

Grundtaktiken från LB07 var att defensivt inte ge speciellt mycket ytor för motståndarna att spela på och även inte ge dem speciellt mycket tid med bollen. Från att vara stabila defensivt skulle vi sen stegvis bygga på vår egen offensiv.


Första halvlek inleddes redan från start med bra fysiskt spel och högt passningstempo från båda lagen. Detta var en match båda ville vinna och ingen ville förlora.

Efter ca 15 min kommer LB07 upp och kan via kanten spela in centralt där det för FCR blir skakigt ett tag men man håller nollan.


Framför LB07:s straffområde är bitvis en tuff kamp. FCR-spelare som vill igenom och LB07-spelare som vill sätta stopp för framfarten. Det leder till några farliga frisparkslägen där FCR på ett av dessa tar ledningen med 1-0. Båda lagen är bra defensiva men till slut hittar FCR ett läge på kanten och där inte LB07 spelarna är lika framåt i boxen vilket leder till 2-0 för FCR.


I halvlek så var det tydligt att tjejerna kände att detta var en match man kunde vända och då det spelmässigt var väldigt tight gällde det att ändå hålla ihop spelet men ändå våga gå framåt.

Andra halvlek startar upp i samma tempo och LB07 börjar äta sig in offensivt och håller hög press på FCR-backlinje vilket tvingar dem till att slå ut bollen vid sidlinjen upprepade gånger. Inom loppet av 10 minuter går vi upp till kvittering och det står 2-2. Det innebär också att vi gör flest spelmål i matchen vilket är viktigt i det långsiktiga bygget av laget.


Vid det läget står matchen och väger där båda lagen försöker hitta fram till ett ledningsmål. Ett tag skapar också LB07 något mer målchanser och genom gult kort och utvisning för FCR så ser det ut som att LB07 har möjlighet att ta ledningen.


Dock i en situation i vår egen box så blir det stökigt och en FCR-spelare trycker in en LB07-spelare som är bollförare in över mållinjen. Trots protester från våra spelare så dömer domaren mål.


Det är nära men denna gång tar vi inte oss vidare i DM till semifinal. Vi ser dock fram emot att spela nästa seriematch mot FCR. Derbyn är ofta de roligaste matcherna!


Lite smolk i bägaren för LB07:s del är att domaren i första halvlek inte följer regeln med att ta ut den spelare som får gult kort. Det gör man i andra halvlek vilket tydligt förändrar matchbilden till LB07:s fördel. Det är inte lätt som ensam domare i en match med detta speltempo och intensitet och här bör Skåneboll framåt hitta möjlighet till tex två domar-system så att det inte riskerar att fälla avgöranden i den här typen av tight och betydelsefulla matcher.


Matchen i sin helhet var nog en av de mest utvecklande för våra tjejer denna våren och vi tackar FCR för en bra och tät match!


<< Tillbaka