Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IFK Trelleborg FK
1 - 3
IF Limhamn Bunkeflo
IFK Trelleborg FK1 - 3IF Limhamn Bunkeflo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 mars, 15:00
Plats:Vångavallen
Tävling:
Matchnummer: 134051004
Samling:13:45, Vångavallen
Aktivitetsinfo: Skriv i kommentarsfältet om ni har plats i bilen eller behöver skjuts
DM: Första tävlingsmatchen
2018-03-11 13:35

Det var dags för den första tävlingsmatchen för ett lag med ett helt ny lagsammansättning och ledarstab.

Vädret var fortfarande rätt bistert i Trelleborg men ändå flera gånger mycket bättre än tidigare träningsmatcher och träningar de senaste två veckorna.


Laget som ställdes upp på plan var lite sargat av förkylningar och skador där ett antal av våra spelare antingen saknades eller inte var riktigt i sin bästa form.

Samtidigt så var det nog likvärdigt för motståndaren för dagens match, Trelleborg.


Det gjorde också att många spelade på positioner som inte var deras primära positioner och det skulle bli ett test vilken nivå laget höll när förutsättningarna var rätt långt från optimala.


Extra eloge i dagens match går till Hanna och Elise som ställde upp för laget genom att ta på sig rollen som målvakt. En position vi inte hade fyllt till den första DM-matchen.


De inledande 10-15 min var lite avvaktande där vårt lag gjorde ett antal bra individuella insatser men som lag var vi inte riktigt sam-jobbade och kunde ta vidare det positivt.


Men efter ett tag började vi hitta varandra bättre både offensivt och defensivt så att man arbetade ihop.

Men matchen var tight och inte på något sätt given.


Trelleborg var duktig på att utmana vår backlinje som ibland fick det riktigt tufft på en hel del av djupledsspelen och vid något tillfälle kunde Trelleborg nätat.


När vi gjorde 1-0 kändes det ändå lite skönt men spelet fortsatt var inte givet och tjejerna fick hela tiden spela på sin översta förmåga för att få chans att leda spelet. Så fort öppningar gavs i pressen eller en slarvig passning slogs så högg Trelleborg och blev direkt farliga.


Mot slutet av första halvlek var många av våra spelare trötta och det var nära till 1-1.


Efter lite snack i pausen, dricka och lite taggning så kom andra halvlek igång och vi blev tydligare med att se till att vinna bollarna på mittfältet och även att bita oss fast lite mer med längre anfall i den bortre tredjedelen.


Vi gick upp i ledning med 3-0 och kändes som att vi i andra halvlek då spelade lite mer avslappnat utan att därmed dra ned på tempot eller slarva. Trelleborg reducerade till 3-1 efter att vår målvakt fick en sträckning framsidan lår och det gjord så ut att bollen enkelt kunde tas av motståndaren och läggas in i mål. Ingen fara skedd för matchen och vi hoppas att Elise som i övrigt gjorde en jättefin insats som utespelare (och målvakt) snabbt kan komma tillbaka i spel igen.


Matchen får summeras med att Trelleborg var ett bra lag och bra motstånd som om bollen trillat mer rätt för dem bakom våra backar kunde inneburit ett jämnare resultat.

Trots att spelare saknades och att många spelade på andra positioner visar vi att vi är ett spelande lag som hela tiden jobbar för att hitta bra lösningar både offensivt och defensivt. Bra jobbat tjejer!


Nu är det lite återhämtning och förberedelser för snart är det nästa DM-match.


<< Tillbaka